Microsoft McLaren Phone – motivul pentru care au disparut smartphone-urile cu Windows

Share Button

Microsoft McLaren Phone – motivul pentru care au disparut smartphone-urile cu Windows
Va aduceti aminte de smartphone-ul celor de la Microsoft cu brand-ul “Nokia McLaren smartphone”? Acest smartphone ar fi trebuit sa duca torta tuturor Windows Phone-urilor la sfarsitul anului 2014 si sa aduca o revenire a acestora pe piata invadata de telefoane cu Android si iOS. Vrei huse Samsung? Intra pe AccesoriiGsm.ro!

Acest telefon dispunea deja de un 3D Touch Input pe care cei de la Apple de exemplu nu-l vor avea decat in 2015, dar nu a mai fost introdus in productie si nu a mai fost lansat, din motive necunoscute.

Totusi, de curand, s-a facut putina lumina asupra acestui produs si asupra motivelor pentru care nu a mai aparut pe piata. Cei de la Windows Central au pus mana pe un exemplar de McLaren si au facut un mic review.

S-a dovedit astfel faptul ca senzorul 3D Touch al acestui smartphone nu numai ca functiona foarte bine, dar avea si alte capabilitati pe care alte smartphone-uri (chiar si din ziua de azi), nu le au.

Live Tiles- urile se puteau expanda in sub-tile, pe masura ce degetul tau se apropia de ecran, avand capacitatea sa mentina ecranul “treaz”, atata timp cat tii telefonul in mana.

Unele parti ale smartphone-ului McLaren nu au putut fi testate din cauza soft-ului nefinisat. De exemplu acest soft limiteaza camera de 20 megapixeli la doar 8, iar controalele avansate nu functioneaza.

Au fost multe probleme pana la urma cu 3D Touch-ul si se pare ca cei de la Microsoft au renuntat sa mai lanseze acest telefon, tocmai din acest motiv.

Display-ul de 5.5 inch la rezolutia de 1080p era unul bun, dar procesorul ceva mai vechi (Snapdragon 800), nu se ridica la inaltimea asteptarilor. Daca ar fi fost lansat, acest smartphone ar fi fost lasat in ceata si de cel mai ieftin flagship existent pe piata, performanta fiind una mediocra.

Design-ul smartphone-ului McLaren si disparitia lui prematura, ne fac sa ne dam seama de ce smartphone-urile cu Windows au ajuns asa in ziua de astazi. Practic, aproape au disparut. Mai mult decat atat, renuntarea la producerea si lansarea acestui telefon, i-a lasat pe fani si pe entuziasti fara nici o optiune din partea acestei firme, fiind nevoiti sa se orienteze pentru upgrade, catre alti mari producatori de smartphone-uri.

Simplu spus, McLaren a fost definitia potentialului pierdut si lucrurile ar fi putut sa stea altfel daca cei de la
Microsoft s-ar fi concentrat mai mult pe proiectarea acestui telefon.

Nu ar fi fost greu sa introduca pe acest smartphone componente hardware mult mai bune cum ar fi procesoare de ultima generatie, o cantitate mai mare de memorie Ram, etc. De asemenea, daca softul ar fi fost terminat la timp si ar fi functionat cum trebuie, probabil ca lansarea ar fi putut sa aiba loc. Astea fiind spuse, suntem tristi sa constatam ca smartphone-urile cu Windows, practic au disparut de pe piata. Dar, cine stie, poate cei de la Microsoft ne-au rezervat o surpriza si vor lansa ceva nou.

Be Sociable, Share!