Gazduire web pentru site-ul sau blogul tau

Share Button

Gazduire web pentru site-ul sau blogul tauIn prezent, atat in Romania cat si in celelalte tari din Europa, sau in alte tari de pe alte continente exista o multime de persoane care detin un blog personal, asa ca ai putea sa te gandesti sa fii si tu in rand cu lumea si sa iti creezi propriul tau blog.

Vei putea sa postezi pe blogul tau tot ceea ce vei dori, de la idei de afaceri si pana la diete si regimuri alimentare, sau vei putea scrie despre moda, despre sport sau despre orice altceva vei dori.

Vei putea chiar sa creezi un blog in cazul in care detii o afacere, iar pe blogul respectiv vei putea sa scrii articole despre produsele pe care firma pe care o detii le comercializeaza.

Pentru a-ti crea un blog insa, va fi nevoie ca mai intai de toate sa iti alegi un nume de domeniu si o extensie. Numele de domeniu va trebui sa fie unul scurt, usor de memorat, de scris si de citit.

Extensia o vei putea alege in functie de mai multe aspecte. Vei putea opta pentru .ro, .com, .info, .net, .org, etc.

Ei bine odata ce vei alege numele de domeniu si tipul extensiei, cu siguranta urmatorul pas va fi acela de a inregistra domeniul.

Apoi, va trebui sa iti alegi un pachet de gazduire web pentru blogul sau pentru site-ul tau, iar aici variantele sunt mai multe.

Cea mai simpla si cea mai ieftina solutie consta in alegerea unui pachet de gazduire partajata (shared web hosting), insa aici vei imparti cu alte site-uri resursele serverului.

Vei putea opta pentru un server VPS sau pentru un pachet de gazduire dedicata in conditiile in care iti vor trebui mai multe resurse pentru blog. Mai multe resurse iti vor trebui de regula atunci cand traficul pe care il vei avea va fi unul mare.

Aceste pachete de gazduire web costa mai multi bani decat un pachet de shared hosting, insa cu un click pentru preturi chiar aici, vei putea afla mai multe informatii cu privire la fiecare dintre aceste tipuri de web hosting.

Pe langa pret, atunci cand vei dori sa alegi un pachet de web hosting cu siguranta va trebui sa tii cont si de alte detalii. In primul rand va fi nevoie sa tii cont de toate serviciile care sunt incluse in pachetul de gazduire web.

Va fi important sa beneficiezi de suport tehnic la orice ora din zi sau din noapte, si va fi deasemenea nevoie sa ai posibilitatea sa treci oricand de la un tip de web hosting la altul.

Pana si reputatia firmei trebuie sa fie un factor important in alegerea unui pachet de gazduire web. Cel mai indicat ar fi sa colaborezi doar cu acele firme care sunt cunoscute pe piata pentru calitatea superioara a serviciilor pe care le ofera.

Asadar, in mare parte acestea sunt detaliile care conteaza cel mai mult si care te pot ajuta sa alegi un pachet de web hosting de cea mai buna calitate.

Be Sociable, Share!