De ce este recomandata mierea de manuka?

0 Shares
0
0
0

Mierea de manuka este un tip special de miere, din Noua Zeelanda, care este produsa de catre albine ce polenizeaza flora Leptospermum scoparium, care este cunoscuta in mod obisnuit sub numele de bushul manuka.

Acest tip de miere speciala are o multime de proprietati speciale, care o diferentiaza foarte mult de mierea traditionala, iar acest lucru se datoreaza in mod deosebit metilglioxal-ului care este ingredientul sau activ si probabil responsabil pentru aceste efecte antibacteriene.

Mai mult decat atat, atunci cand discutam despre miere de manuka kfactor 16 raw 500g Wedderspoon, precizam ca aceasta are beneficii antivirale, antiinflamatorii si antioxidante.

In urmatoarele randuri veti descoperi cateva dintre motivele pentru care este necesar sa va indreptati cat mai repede cu putinta atentia spre aceasta miere speciala.

Mierea de Manuka este un supliment nutritional excelent

Mierea este naturala bogata in fructoza si multe alte zaharuri reducatoare, aminoacizi, enzime si vitamine complexe B, in special t hiamin (B1), riboflavina (B2), niacina (B3), acid pantotenic (B5) si B6. Aminoacizii din miere sunt in principal prolina, tirozina, lizina si fenilalanina cu valina, arginina, histidina si acid glutamic in cantitati mai mici.

Valoarea nutritiva a mierei depinde partial de continutul sau mineral care include cantitati diferite de calciu, fosfor, ion, zinc, cupru, sodiu, potasiu, magneziu si mangan. Continutul mineral al mierei este de obicei determinat prin testarea conductivitatii sale electrice; cu cat conductivitatea este mai mare, cu atat este mai mare continutul de minerale.

Mierea de manuka amelioreaza gastrita

Gastrita sau inflamatia captuselii stomacale pot fi cauzate de infectii bacteriene, reflux biliar, utilizarea de aspirina si alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene similare si consumul excesiv de alcool. Gastrita provoaca dureri de stomac si disconfort, balonare, varsaturi, indigestie si arsuri la stomac. Lasata netratata, poate duce la pierderi severe de sange si, in unele cazuri, la cancer la stomac.

Mierea este frecvent utilizata pentru gastrita, dar mierea de manuka cu activitatea sa antimicrobiana ridicata este chiar mai benefica. S-a dovedit a fi eficienta impotriva Helicobacter pylori, bacteriile cele mai frecvent observate in mediul foarte acid al stomacului. Aceasta bacterie este implicata in majoritatea cazurilor de ulcere gastrice care se dezvolta in cancer.

Impiedica si repara deteriorarea colonului

Mierea de manuka s-a dovedit a fi eficienta in prevenirea inflamatiei colonului si efectuarea reparatiei captuselii colonului deteriorata datorita bolii cronice inflamatorii intestinale (IBD). Desi simptomele IBD, cum ar fi durerea de stomac si crampele, sunt similare cu cele ale Sindromului Colonului Iritabil (IBS), cele doua sunt diferite in multe aspecte.

IBS este cea mai frecventa reclamatie gastrointestinala caracterizata prin constipatie si diaree in plus fata de disconfortul stomacal. Cu toate acestea, este o tulburare functionala, spre deosebire de IBD, care prezinta simptome similare, dar este asociata cu inflamatii si alte modificari structurale ale capuselor intestinale, cum ar fi boala Crohn si colita ulcerativa.

Imbunatateste imunitatea

Persoanele care au folosit miere de manuka pentru beneficiile sale pentru sanatate adesea prezinta o rezistenta crescuta la boli. Valoarea nutritiva ridicata a mierei, in special prezenta unei game largi de vitamine si minerale, ar putea fi responsabila, dar se datoreaza in principal capacitatii de stimulare imuna a mierelui manuka. Testele de laborator au aratat ca acestea contin anumite substante care pot stimula productia de citokine.

Citokinele semnalizeaza proteinele implicate in reactiile imune de catre organism. Acestea initiaza mecanismele de aparare ale corpului si le ajuta sa lupte impotriva agentilor patogeni si a bolilor. Cresterea productiei de citokine se afla in spatele actiunii protectoare a mierii de manuka impotriva potentialelor infectii si boli.

Remedierea  tusei

Mierea este un remediu traditional pentru tuse, adesea administrat cu sau fara suc de lamaie. Se calmeaza mucoasa gatului si scade disconfortul si iritarea. Mierea din manuka este si mai eficienta datorita actiunii sale antimicrobiene mai mari, datorita prezentei MGO si a altor compusi bioactivi pe langa peroxidul de hidrogen din alte miere.

Pastilele pentru tuse continand miere manuka si propolis sunt disponibile, dar puteti obtine aceleasi beneficii prin luarea a 1 pana la 2 lingurite de miere de Manuka.

Ei bine, acestea sunt doar cateva exemple care va pot ajuta sa intelegeti cat de important este sa consumati miere de manuka. Cu siguranta, acest tip special de miere insa, va poate oferi o multime de alte beneficii.

0 Shares
You May Also Like