Telefoanele Caterpillar – rezistenta si durabilitate

Share Button

In urma cu ceva timp a aparut pe piata o gama de telefoane destinata special persoanelor care isi desfasoara activitatea in constructii agricultura, instalatii electrice sau reparatii auto.

Probabil ca multi dintre noi am auzit sau am citit insemne pe diferite utilaje de constructie CAT iar atunci cand vine vorba de acest brand sa ne gandim exclusiv la activitatea principala, adica o firma producatoare de excavatoare, basculante,tractoare si utilaje grele.

Intr-adevar telefoanele pe care doresc sa le prezint le-as putea numi utilaje grele in lumea smartphone-ului, datorita faptului ca aduc o constructie robusta si o rezistenta mare la socuri.

Iar in cazul acesta cand spun socuri nu ma refer la faptul ca am scapat telefonul din mana ci l-am pus pe santier sub primul tractor care a trecut peste el.

Utilizam telefoane de cativa ani buni, si imediat dupa achizitionare cautam sa cumparam o husa, o carcasa sau o folie sticla de protectie din frica de a nu distruge telefonul sau ecranul acestuia la prima scapare a lui.

Revenind la telefoanele din seria CAT, acestea sunt concepute in conformitate cu IP67 in ceea ce priveste rezistenta la praf, reziduri sau mizerie si scufundarea in apa pentru cateva minute. Conform MIL-STD-810G, CAT a atins standardul referitor la rezistenta la socuri mari, radiatii, temperaturi si umiditate sau conditii speciale si inghet.    

Telefoanele se adreseaza si iubitorilor de sporturi extreme sau hobby-uri si activitati outdoor, nu doar persoanelor care isi desfasoara activitatea in constructii sau conditii speciale de munca.

Brandul CAT face parte din renumita companie americana Caterpillar si incepand cu anul 2012 Bullitt Mobile LTD detine o licenta in producerea de terminale GSM. Vandute deja in peste 30 de tari, conceptul isi propune o oferta de telefoane speciale si extrem de rezistente.         

Produsele au fost create si testate pentru conditii extreme si astfel sunt destinate sa ofere standarde de calitate in ceea ce priveste rezistenta aparatelor.

Prin 2016 CAT a anuntat scoaterea pe piata a smartphone-ului Cat60 care se pare ca s-a bucurat de locul intai in lume in industria smartphone-ului rezistent cu camera foto termica integrata si cu cea mai mare rezistenta la apa. Potrivit carcateristicilor, aparatul rezista la o adancime de 5 m timp de o ora putand fi astfel utilizat si pentru fotografierea lumii subacvatice.

Cat61, urmas al telefonului, Cat60 aduce o serie de imbunatatiri predecesorului sau. Cu abilitati impresionanate, continua tehnologia brandului, imprumutand multe carcateristici ale stramosului sau Cat60 dar cu o configuratie actualizata.

Senzorul VOC-Volatile Organic Compound asigura monitorizarea la 30 de secunde a calitatii aerului in cazul in care telefonul se afla in preajma unor substante chimice.

CatS41 se lansa drept un telefon inteligent si foarte robust, cu rezistenta la apa, praf sau mizerie si cu un ecran primitor de 5 inch, pe care ruleaza Android 7.0 Nougat. Telefonul este robust, cu ecran realizat din binecunsocuta tehnologie Gorilla Glass, intalnita acum dupa cum bine stim la o folie sticla obisnuita pentru protectia smartphone-ului.

CatS61 detine un ecran IPS de 5,2 inch si o protectie Corning Gorilla Glass 5. Surprinzator, rezista la o cadere de la 1,8 metri pe beton si uimitor, la temperaturi intre -30 si 65 de grade Celsius.

Bateria sa de 4500 mAh este creata in vaza tehnologiei de incarcare rapida Qualcomm Quiq Charge 4.0.

Telefonul detine o serie de functii specifiice foarte utile cum ar fi masurare asistata de laser, putand masura distantele de pana la 10m sau calculul suprafetei.

In general gama de telefoane Cat sunt prevazute cu carcase speciale, ceea ce fac ca aceste telefoane sa fie extraordinare. Indiferent de model aparatele sunt concepute si proiectate astfel incat sa reziste socurilor si celor mai dure conditii si situatii de munca si se pare ca isi fac treaba cu succes.

Unele modele din gama telefoanelor Cat sunt deja prevazute cu functii si carcateristici in plus fata de ideea principala si conceptul de baza al brandului.

 Astfel, exista modele care detin camere foto cu infrarosu sau un nivel acustic performant, baterii mari, precum si procesoare si memorii RAM impresionante.

Detinerea unui astfel de smartphone scuteste intr-o oarecare masura de multe griji in special o categorie de populatie care nu isi permite o mare atentie si protejare a telefonului.

Riscul de a sparge ecranul telefonului sau deteriorarea acestuia este mai scazut si deci rezistenta este crescuta lucru care ofera brandului Caterpillar un punct forte pe piata.

Be Sociable, Share!