De ce este bun uleiul de cocos?

Share Button

Uleiul de cocos s-a dovedit a fi un foarte bun remediu pentru numeroase probleme. In continuare va prezentam mai multe dintre avantajele pe care le ofera asupra organimului.

Intr-un studiu efectuat la 40 de femei, uleiul de nuca de cocos a redus colesterolul total si LDL in timp ce cresterea HDL comparativ cu uleiul de soia.

Un alt studiu efectuat la 116 pacienti a aratat ca un program alimentar care include ulei de nuca de cocos a ridicat nivelurile de colesterol HDL bun.

Cateva studii au aratat ca uleiul de nuca de cocos poate ridica nivelul sanguin al colesterolului HDL, care este legat de imbunatatirea sanatatii metabolice si de un risc mai scazut al bolilor de inima.

Uleiul de nuca de cocos va poate proteja pielea, parul si sanatatea dentara

Uleiul de nuca de cocos are multe utilizari care nu au nimic de a face cu mancarea.

Multi oameni Il folosesc in scopuri cosmetice si pentru a imbunatati sanatatea si aspectul pielii si parului.

Studiile asupra persoanelor cu piele uscata arata ca uleiul de nuca de cocos poate imbunatati continutul de umiditate al pielii. De asemenea, poate reduce simptomele eczemelor.

Uleiul de nuca de cocos poate fi, de asemenea, protector impotriva deteriorarii parului si un studiu arata eficacitatea sa ca o protectie solara slaba, blocand aproximativ 20% din razele ultraviolete ale soarelui.

O alta aplicatie o foloseste ca apa de gura, care poate ucide o parte din bacteriile daunatoare din gura, imbunatateste sanatatea dentara si reduce respiratia urata.

Uleiul de nuca de cocos poate fi aplicat si local, si sunt studii care arata ca acesta este eficient ca un hidratant pentru piele si care protejeaza impotriva deteriorarii parului.

Acizii grasi din uleiul de nuca de cocos pot stimula functia creierului la pacientii cu Alzheimer

Boala Alzheimer este cea mai frecventa cauza de dementa la nivel mondial si apare in special la persoanele in varsta.

La pacientii cu Alzheimer se pare ca exista o capacitate redusa de a utiliza glucoza pentru energie in anumite parti ale creierului.

Cercetatorii au speculat ca cetonele pot furniza o sursa alternativa de energie pentru aceste celule functionale defectuoase si pentru a reduce simptomele Alzheimer.

Intr-un studiu din 2006, consumul de trigliceride cu catena medie a dus la imbunatatirea functiei creierului la pacientii cu forme mai blande de Alzheimer.

Totusi, retineti ca cercetarea este inca precoce si ca nu exista dovezi care sa sugereze ca uleiul de cocos in sine ajuta la boala Alzheimer.

Studiile preliminare sugereaza ca trigliceridele cu lant mediu pot creste concentratiile sanguine de cetone, furnizand energie pentru celulele creierului pacientilor cu Alzheimer si ameliorand simptomele.

Uleiul de nuca de cocos va poate ajuta sa pierdeti grasimea, in special grasimea abdominala daunatoare

Avand in vedere ca uleiul de nuca de cocos poate reduce pofta de mancare si creste arderea grasimilor, este logic ca el va poate ajuta, de asemenea, sa pierdeti in greutate.

Acestea sunt doar o parte din beneficiile oferite de uleiul de cocos si puteti citi mai multe vizualizand articolul de mai sus din link.

Be Sociable, Share!