Ce este mezoterapia?

Share Button

Mezoterapia este o procedura dermatocosmetica nechirurgicala, care se poate efectua doar cu un aparat mezoterapie. Procedeul presupune injectarea unor amestecuri de  substante farmacologic active la nivelul mezodermului (stratul mijlociu al pielii), dat fiind faptul ca acolo estelocul unde se desfasoara cele mai importante procese biologice ale pielii.

Substantele care se utilizeaza in cadrul terapiei sunt introduse local, intr-o cantitate moderata, prin intermediul unor ace foarte subtiri sau cu ajutorul unor aparate.

Important de precizat este faptul ca aceasta terapie esteuna minim invaziva si foarte putin dureroasa in cazul injectarii locale. Nu trebuie uitat nici faptul ca procedura este total inofensiva in cazul folosirii aparatelor  “fara ac”.

Mezoterapia este o procedura extrem de apreciata deoarece are beneficii in ceea ce priveste eliminarea celulitei, insa aceasta procedura este apreciata si pentru ca are efecte antiimbatranire la nivelul pielii si creaza un spectaculos efect de intinerire pentru acele zone expuse de-a lungul vietii la lumina solara, precum fata, mainile si decolteul.

Mezoterapia estetica este o procedura care ar fi indicat sa se efectueze in cele mai multe cazuri in perioadele mai “racoroase” ale anului (toamna, iarna, primavara). Mai trebuie spus despre aceasta procedura si ca se foloseste pentru: reintinerirea, energizarea si tonifierea tenului.

Mezoterapia este ideala pentru tratamentul celulitei, tratamentul tesutului adipos excesiv care se regaseste in anumitezone ale corpului, iar aici discutam despre aripioare, colacei, etc.

Nu trebuie sa uitam sa specificam si faptul ca aceasta procedura este de asemenea utila in ceea ce priveste tratarea vergeturilor, tratarea petelor hiperpigmentare, dar si pentru prevenirea imbatranirii pielii pentru ca ii ofera tenului stralucire si hidratare. Procedura mai are efecte spectaculoase si in ceea ce priveste diminuarea cearcanelor inchise la culoare, sau in tratarea caderii parului de la nivelul scalpului.

Desigur, nici mezoterapia si nici o alta procedura de acest gen nu va putea opro definitiv imbatranirea pieii, ci doar va putea sa ofere stralucire pielii si sa incetineasca efectele implacabile ale  acestui proces.

Substantele folosite in cadrul acestei proceduri se injecteaza in cantitati mici cu ajutorul unor ace sterile foarte subtiri. Despre acest tratament trebuie precizat faptul ca nu este dureros si nu necesita recuperare. Numarul de sedinte necesare pentru un astfel de tratament se stabileste de comun acord, in urma unei discutii dintre medic si pacient.

In cele mai multe dintre cazuri, o sedinta de mezoterapie nu depaseste 30-45 de minute, iar efectele incep sa se vada in functie de tipul constitutional al fiecarui pacient. De cele mai multe ori, primele imbunatatiri pe care le observa pacientul apar dupa un numar de 2-3 sedinte de mezoterapie; Pentru ca rezultatele sa fie insa spectaculoase, sunt necesare de 4-6 sedinte.

Unul din cele mai importante detalii referitor la Mezoterapie, este acela ca procedura contraindicata in cazul existentei unor afectiuni cronice ale pielii, dar si in cazul unor infectii localizate, in cazul diabetici, cardiacilor, sau pentru cei aflati sub tratament anticoagulant si pentrufemeile insarcinate.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoastem cu totii despre mezoterapie. Persoanele interesate de o asemenea procedura, pot cauta si mai multe informatii

Be Sociable, Share!