Cum va pregatiti si la ce trebuie sa va asteptati de la Eco Doppler carotidian?

Share Button

De obicei, un Eco Doppler carotidian se realizeaza in cazul in care un test traditional efectuat pentru a verifica ritmul inimii, iar aici amintim in mod special electrodiagrama; nu ofera suficiente informatii in ceea ce priveste starea inimii.

Exista riscuri in ceea ce priveste testul Eco Doppler carotidian?

Nu exista riscuri semnificative implicate in purtarea unui monitor Holter, altul decat disconfortul posibil sau iritarea pielii la care au fost plasati electrozii.

Cu toate acestea, monitorul Holter nu se poate uda pentru ca in caz contrar va fi deteriorat. Nu inotati si nu faceti baie sau dus in tot timpul in care purtati monitorul holter. Cu toate acestea, daca aveti un monitor fara fir Holter, vi se va arata cum sa deconectati si sa reconectati senzorii si monitorul astfel incat sa puteti face dus sau baie.

Monitoarele Holter nu sunt de obicei afectate de alte aparate electrice. Evitati, totusi, detectoarele de metal, magnetii, cuptoarele cu microunde, paturile electrice si masinile de ras si periutele de dinti in timp ce le purtati, deoarece aceste dispozitive pot intrerupe semnalul de la electrozi la monitorul Holter. De asemenea, pastrati-va telefoanele mobile si playerele de muzica portabile la cel putin 6 inci de monitor pentru acelasi motiv.

Ce asteptari puteti avea de la monitorizarea Holter?

In timpul procedurii

Monitorizarea Holter este nedureroasa si neinvaziva. Puteti ascunde electrozii si firele sub haine si puteti purta dispozitivul de inregistrare pe centura sau atasat la o curea. Odata ce incepeti monitorizarea, nu luati monitorul Holter – trebuie sa il purtati in orice moment, chiar si in timpul somnului.

In timp ce purtati un monitor Holter, puteti efectua activitatile zilnice obisnuite. Medicul va va spune cat va trebui sa purtati monitorul. Aceasta poate varia de la 24 la 48 de ore, in functie de starea in care medicul va suspecteaza sau de frecventa simptomelor unei probleme cardiace. Un monitor Holter fara fir poate functiona de cateva saptamani.

Vi se va cere sa pastrati un jurnal al tuturor activitatilor dvs. zilnice in timp ce purtati monitorul. Scrieti activitatile pe care le faceti si exact in ce moment le faceti. De asemenea, notati toate simptomele pe care le aveti in timp ce purtati monitorul, cum ar fi dureri in piept, dificultati de respiratie sau batai inimii exagerate.

Medicul dvs. poate compara datele din inregistrarea monitorului Holter cu jurnalul dvs., ceea ce poate ajuta la diagnosticarea starii dumneavoastra.

Dupa procedura

Dupa incheierea perioadei de monitorizare, veti reveni la cabinetul medicului, impreuna cu jurnalul pe care l-ati pastrat in timp ce purtati monitorul Holter. Medicul dvs. va compara datele din inregistrare si activitatile si simptomele pe care le-ati notat.

Rezultate

Dupa ce medicul dvs. a analizat rezultatele inregistrarii monitorului Holter si ceea ce ati scris in jurnalul de activitate, acesta va vorbi despre rezultatele dvs. Informatiile de la monitorul Holter pot dezvalui ca aveti o boala cardiaca sau medicul dumneavoastra poate necesita mai multe teste pentru a afla care ar putea fi cauza simptomelor dumneavoastra.

Be Sociable, Share!