Cum se prepara si cum se consuma parmezanul?

Share Button

Inainte de a discuta despre modul in care se prepara, dar si despre modul in care se consuma parmezanul, trebuie mentionat faptul ca acesta este unul dintre cele mai renumite produse bio de la Camarafermecata.

Ei bine, parmezanul este o branza preparata din lapte de vaca, si are o culoare galbuie, in timp ce textura sa este granulata si densa. Parmezanul autentic se prepara doar in anumite regiuni din Italia, iar acest amanunt este foarte important de memorat.

Parmezanul se poate adauga pe tot felul de platouri apetisante, sau se poate folosi pentru realizarea unor preparate faimoase, datorita aromei sale puternice, dar si datorita texturii sale deosebite.

Referitor la modul in care se prepara parmezanul, trebuie mentionat faptul ca se foloseste o reteta transmisa din generatie in generatie, si care a fost pastrata cu mare sfintenie de catre italieni.

Aceasta reteta impune amestecarea unei cantitati de lapte integral, cu o cantitate de lapte smantanit, iar peste aceste doua tipuri de lapte se mai adauga zer, dar si diferite alte componente care ajuta la fermentare.

Tot acest proces de preparare al parmezanului se realizeaza in vase din cupru, pentru ca ele nu sunt capabile sa influenteze nici aroma si nici gustul preparatelor.

Amestecul se va incalzi la temperaturi care variaza intre 33 si 35 grade celsius, iar apoi se va lasa la racit. In tot acest timp in care amestecul se va lasa la racit, acesta se va transforma intr-un preparat solid, iar practic se va forma un cheag care se rupe in bucati, si care se va pastra in forme de otel pentru catva timp.

Apoi, cheagul rezultat se va scoate din forma, unde va fi supus unui tratament cu ceara, apoi va fi pastrat in saramura pentru 25 de zile, dupa care timp de un an va fi pastrat in camere speciale.

Se spune ca producatorii si cei mai renumiti bucatari, pot sa aprecieze calitatea parmezanului cu ajutorul unui ciocanel, iar in functie de sunetul produs se va hotari viitorul rolei de parmezan.

De regula, rolele care nu suna cum ar trebui sa sune, sunt vandute sub forma rasa, in timp ce rolele de parmezan care suna perfect, vor fi marcate cu semnele specifice si vor fi comercializate ca atare.

Referitor la modul in care se consuma acest preparat bio, trebuie mentionat faptul ca parmezanul nu lipseste din cadrul retetelor de pizza sau din cadrul retetelor de paste, pentru ca acest preparat ofera o aroma si un gust deosebit pizzei sau pastelor.

Parmezanul insa, poate sa fie integrat cu succes in orice reteta, fie ca discutam despre omleta, legume la cuptor, ciuperci umplute, risotto, cotlete, iar exemplele pot continua.

Parmezanul poate sa fie consumat chiar si in forma in care este cumparat, si se poate servi cu mere, pere, smochine, struguri, nuca, prosciutto, mortadela, sau cu diferite mezeluri italiene.

Asadar, dupa cum se poate observa, parmezanul este un preparat bio care are nevoie de timp pentru a fi preparat, insa cu siguranta asteptarea merita, daca stam sa tinem cont de gustul deosebit al acestui produs.

Be Sociable, Share!