Cum alegi un calculator second hand?

Share Button

Un calculator este un echipament foarte important, pe care fiecare dintre noi trebuie sa il avem acasa, asa ca trebuie sa avem grija si sa tinem cont de anumite aspecte importante atunci cand ne alegem echipamentul.

Trebuie sa ne cunoastem foarte bine nevoile atunci cand ne alegem calculatorul, trebuie sa ne cunoastem totodata foarte bine bugetul atunci cand ne alegem calculatorul, si nu in ultimul rand, trebuie sa stim exact ce sarcini va avea acesta de indeplinit, si ce programe vor rula in fiecare zi.

De aceste aspecte este foarte important sa tina cont fiecare persoana care intentioneaza sa isi cumpere un calculator, pentru ca aceste detalii pot determina un utilizator sa isi aleaga un calculator nou, unul refurbished, sau sa se orienteze spre anumite calculatoare second hand.

Cei care intentioneaza sa isi cumpere un calculator second hand, trebuie sa tina cont de faptul ca ei trebuie sa fie atenti si la alte aspecte foarte importante.

Aici conteaza foarte mult ca utilizatorii sa fie atenti la modul in care se prezinta calculatorul, pentru ca un echipament care prezinta zgarieturi, julituri sau semne vizibile de uzura, cu siguranta nu a fost ingrijit in mod corespunzator, motiv pentru care este posibil ca durata sa de viata sa fie destul de scurta.

Un alt aspect foarte important de care trebuie sa tina cont toti cei care intentioneaza sa isi cumpere un calculator second hand, este varsta echipamentului.

De ce? Pentru ca in medie un calculator functioneaza foarte bine aproximativ trei ani, dupa care componentele incep sa fie incetul cu incetul depasite de situatie, iar aici putem sa facem referire de exemplu la procesor, care dupa trei ani de utilizare este mult mai lent decat un procesor nou.

Putem aminti aici si memoria RAM, iar calculatoarele noi vin mereu cu o memorie RAM imbunatatita. De exemplu, un calculator care acum 2-3 ani a fost scos pe piata si care avea o memorie RAM de 4 sau 8 GB, nu se va putea comporta precum un calculator nou de acum care vine cu o memorie RAM de 16 GB.

Perioada de garantie este un alta spect foarte important pe care trebuie sa il aiba in vedere toti cei care intentioneaza sa isi cumpere un calculator second hand. De ce? Pentru ca exista utilizatori care isi vand calculatoarele, iar acestea nu mai au o perioada de garantie valabila, asa ca aici risca mult cei care le cumpara, pentru ca este posibil ca echipamentele sa se defecteze iar ei sa fie nevoiti sa suporte cheltuielile reparatiei.

Exista insa si utilizatori care isi cumpara calculatoare second hand de la magazinele de specialitate, iar acestea vin cu perioada de garantie la fel ca si calculatoarele noi sau la fel ca si calculatoarele refurbished, asa ca achizitionarea unui calculator second hand de la un asemenea magazin este recomandata.

Ei bine, acestea sunt doar cateva detalii care conteaza foarte mult si de care fiecare utilizator trebuie sa tina cont atunci cand intentioneaza sa isi aleaga un calculator second hand.

Be Sociable, Share!