Cum se monteaza o folie de mulcire

Cum se monteaza o folie de mulcire?

0 Shares
0
0
0

Folia de mulci trebuie montata dupa ce solul a fost atent lucrat si nivelat. Santul, fie ca este facut manual sau mecanic, nu trebuie sa depaseasca adancimea radacinii pivotante a rasadului adult. Pamantul rascolit trebuie lasat sa se odihneasca timp de cateva zile, dupa care trebuie replantat fara a fi presat prea mult si acoperit cu prelate.

Folile pot fi asezate cu marginile libere si distantate intre ele, astfel incat brazda pentru semanat sau plantat plantele sa fie lasata descoperita. In acest caz, trebuie sa aveti grija sa aliniati cat mai bine sinele verzi in timpul asezarii. Cele doua sisteme sunt alternative. Alegerea unei folii este simpla, poate fi achiziționată în orice cantitate necesară, de lățimea dorită, fiind și ușor de instalat.

Cuie de ancorare

Cele mai frecvente sunt cele in forma de “U” rasturnat, cu o lungime medie cuprinsa intre 12 si 18 centimetri si o latime cuprinsa intre doi si trei centimetri. Acestea pot fi fabricate din otel cu continut ridicat de carbon sau pot fi galvanizate, cu o grosime a sarmei de aproximativ trei milimetri. Este de preferat ca stifturile sa aiba colturile superioare rotunjite, astfel incat sa poata fi mai bine fixate pe tabla si sa nu creeze obstacole in calea calcarii.

Dupa ce ati intins foaia, trebuie sa plantati o pereche la inceput si o pereche la sfarsit, astfel incat sa o intindeti fara sa o intindeti prea mult. Apoi, trebuie sa ancorati marginile laterale, distantand tarusii la 40-50 de centimetri, in functie de fragilitatea solului. In cele din urma, trebuie sa le plantati si in mijlocul foii, folosind in medie aceeasi distanta. Pentru a face acest lucru cu exactitate, este suficient sa se aseze o linie de zidar intre o margine si cealalta si sa se planteze dupa aceasta linie.

Desigur, in cazul in care foaia are, de asemenea, modelul sinelor pe latime, precum si cele longitudinale, trebuie doar sa va orientati pe calea lor. Pentru o mai buna fixare a foii, mai ales daca solul este deosebit de dificil, dur si nisipos, puteti ajuta prin adaugarea de ancore speciale in punctele de tensiune maxima. Acestea sunt cuie cu cap plat care au o singura axa de penetrare, o sectiune transversala si un varf in forma de lance.

Acestea patrund mai usor, mai adanc si sunt mai greu de indepartat. Evident, mai ales in acest caz, este mai convenabil sa se intoarca marginea foii de mulci pe ea insasi pentru a-i imbunatati rezistenta la tractiune. Acesti tarusi au o lungime de pana la 25 de centimetri si sunt, in general, confectionati din plastic rezistent.

Intretinerea unei folii mulcire

Intretinerea foliei de buruieni este foarte simpla, dar trebuie evitate uneltele ascutite. Prin urmare, este suficient un jet de apa sau o matura de gradina. In general, prelata nu are tendinta de a se murdari in mod deosebit, dar, in functie de plantele care cresc pe ea, se poate umple de frunze, flori uscate si polen. In acest caz, trebuie sa folositi o matura din sarma de plastic sau o suflanta de frunze cu motor, avand grija sa nu indreptati jetul spre plante.

Cum cresc plantele?

Plantele sunt peste tot in jurul nostru, dar cum cresc plantele si ce le face sa creasca? Exista multe lucruri de care plantele trebuie sa creasca, cum ar fi apa, nutrienti, aer, apa, lumina, temperatura, spatiu si timp. De ce au nevoie plantele pentru a creste? Sa aruncam o privire la cei mai importanti factori pentru cresterea plantelor sanatoase.

Apa si nutrienti La fel ca oamenii si animalele, plantele au nevoie atat de apa, cat si de nutrienti (hrana) pentru a supravietui. Majoritatea plantelor folosesc apa pentru a transporta umezeala si nutrientii inainte si inapoi intre radacini si frunze. Apa, precum si substantele nutritive, sunt in mod normal preluate prin radacini din sol. Acesta este motivul pentru care este important sa udati plantele atunci cand solul devine uscat.

Ingrasamantul ofera plantelor nutrienti si este de obicei dat plantelor la udare. Cei mai importanti nutrienti pentru nevoile de crestere ale plantelor sunt azotul (N), fosforul (P) si potasiul (K). Azotul este necesar pentru a face frunze verzi, fosforul este necesar pentru a face flori mari si radacini puternice, iar potasiul ajuta plantele sa lupte impotriva bolilor.

Prea putina sau prea multa apa sau substante nutritive pot fi, de asemenea, daunatoare. Aerul si Solul Ce altceva ajuta plantele sa creasca in afara de apa si nutrienti? Aer proaspat, curat si sol sanatos. Aerul murdar cauzat de fum, gaze si alti poluanti poate fi daunator plantelor, limitand capacitatea acestora de a absorbi dioxid de carbon din aer pentru a face hrana ( fotosinteza ).

De asemenea, poate bloca lumina soarelui, care este necesara si pentru cresterea sanatoasa a plantelor. Solul sanatos este extrem de vital pentru plante. Pe langa nutrientii esentiali gasiti in sol (din materie organica si microorganisme), solul ofera o ancora pentru radacinile plantelor si ajuta la sustinerea plantelor.

Plantele au nevoie de lumina soarelui pentru a creste . Lumina este folosita ca energie pentru fabricarea alimentelor, un proces numit fotosinteza . Prea putina lumina poate face plantele slabe si sa arate cu picioare. De asemenea, vor avea mai putine flori si fructe. Este importanta si temperatura. Majoritatea plantelor prefera temperaturile mai reci pe timp de noapte si temperaturile mai calde in timpul zilei.

0 Shares
You May Also Like