Cum schimbi un display pentru laptop?

Share Button

Cum schimbi un display pentru laptop?
Fiecare dintre noi avem acasa un laptop sau un PC, pe care le-am cumparat sa le folosim in tot felul de scopuri.

Ei bine, se pare ca in ultimul timp, in ceea ce priveste achizitionarea acestor doua tipuri de echipamente, utilizatorii si-au indreptat din ce in ce mai mult atentia asupra laptopurilor, in primul rand datorita faptului ca acestea nu ocupa foarte mult spatiu de depozitare in casa, si in al doilea rand, datorita faptului ca pot sa aiba cel putin aceleasi performante precum un PC, daca nu chiar performante superioare.

Cand ai de gand sa iti cumperi un astfel de echipament, cu siguranta daca vei opta pentru un laptop nou, sau unul refurbished, in momentul in care va aparea o defectiune tehnica, nu vei avea motive de ingrijorare, pentru ca pe baza certificatului de garantie, iti va fi reparat gratis echipamentul.

In cazul in care iti alegi un model second hand, cu siguranta in cazul unei eventuale defectiuni, va trebui sa suporti din propriul tau buzunar costurile unei eventuale reparatii. In cazul in care insa iti vei lovi display-ul echipamentului, pentru inlocuirea acestuia va trebui sa suporti costurile reparatiei si pentru un produs nou sau resigilat.

Ei bine, si daca stai sa te gandesti, nu este foarte greu sa inlocuiesti un display laptop, asa ca nu este neaparat sa iti duci echipamentul la service pentru o astfel de operatiune, ci te poti ocupa tu personal de inlocuirea componentei.

Pentru a inlocui display-ul, ai nevoie de o surubelnita, si poate chiar de o penseta, insa trebuie sa fii tehnician sau sa ai cat de cat experienta in acest domeniu, pentru a nu provoca o paguba si mai mare.

In primul rand, trebuie sa stabilesti daca intr-adevar trebuie schimbat display-ul, iar daca acesta trebuie schimbat, inainte de a comanda de la un magazin online o astfel de piesa componenta pentru echipamentul tau, va trebui sa il analizezi si chiar sa il scoti afara pe cel vechi, iar astfel vei putea sa descoperi si alte probleme.

Inainte de a incepe aceasta operatiune, trebuie sa scoti bateria si incarcatorul echipamentului, dupa care sa descoperi invelisurile suruburilor. La multe modele, acestea sunt situate pe marginea display-ului.

Vei folosi un varf de surubelnita pentru a trage usor fiecare invelis de cauciuc, dupa care vei desface suruburile si vei scoate rama afara. Vei indeparta rama din partea de jos a display-ului si o vei trage usor.

Odata ce ai indepartat rama, vei vedea atat ecranul cat si invelitorul, care la cele mai multe modele este exact sub ecran. In acestmoment, vei putea apleca ecranul LCD in fata, iar astfel il vei indeparta de carcasa de plastic.

Ei bine, odata ce ai ajuns in acest punct, vei putea lua jos ecranul, iti vei da seama ce tip de ecran iti trebuie, si il poti comanda, dupa care la fel de simplu precum l-ai dat jos, il vei monta la loc.

Cu siguranta vei iesi mult mai ieftin asa, decat in cazul in care iti vei duce laptopul la reparat la un service.

Be Sociable, Share!