Cele mai ciudate inmormantari din lume

Cele mai ciudate inmormantari din lume

0 Shares
0
0
0

Inmormantarile nu urmeaza intotdeauna ritualuri serioase si stabilite. De fapt, exista cazuri de inmormantari cu adevarat ciudate si originale in intreaga lume. Haideti sa aflam ce se intampla in alte tari in timpul acestor tipuri de sarbatori.

Uneori, ritualurile sunt atat de vechi incat scopul lor initial a fost uitat si au devenit doar superstitii vagi: de exemplu, aruncarea sarii varsate peste umarul stang era o protectie impotriva diavolului: sarea aruncata peste umarul stang era o protectie impotriva diavolului: sarea i-ar fi intrat direct in fata.

Potrivit unei credinte vechi, daca o persoana moare in casa, toate oglinzile trebuie acoperite, deoarece sufletul ar putea sa prinda reflexia unei persoane vii si sa o duca in viata de apoi. Kamchadale, o populatie din nord-estul Asiei, credea ca moartea contamineaza casa si, prin urmare, parasea locul in care cineva a murit.

Din fericire, nu este nevoie sa iti supui persoana draga unor astfel de ritualuri, pentru ca ai la dispozitie serviciile de repatriere. Asiguram intocmirea documentatiei necesare repatrierii si toate operatiunile necesare in acest sens.

Filipine

Pe insula Luzon din Filipine, mortii sunt legati chiar la ochi si plasati la intrarea in casa, in timp ce in regiunea Tinguian, defunctii poarta exact cele mai frumoase si extravagante haine, stau pe un scaun si au chiar si o tigara in gura pentru a face efectul de fumat. Langa Manila, in Caviteño, sunt ingropate intr-un copac scobit. In provincia Apayo, acestea sunt ingropate sub bucatarie.

Ghana

In Ghana, oamenii doresc sa fie ingropati in sicrie care prezinta elemente legate de munca sau de pasiunile lor. Exista cateva “sicrie fanteziste” foarte imaginative si ciudate: unul in forma de peste urias pentru un pescar, o Biblie uriasa pentru o persoana foarte religioasa si chiar unul in forma de Mercedes pentru un om de afaceri.

Mongolia si Tibet

Budistii cred in transmigratia sufletului dupa moarte. Conform religiei lor, sufletul se misca, iar corpul ramane gol. Pentru a se intoarce pe pamant, corpul este taiat in bucati si asezat pe varful unui munte pentru a fi mancat de vulturi. Aceasta traditie este foarte veche si, desi poate parea sangeroasa, este practicata de cea mai mare parte a populatiei.

New Orleans

Inmormantarea in celebrul oras din Louisiana devine un moment de bucurie datorita jazzului si traditiilor afro-americane si franceze care il caracterizeaza si astazi. Fanfara incepe cu un repertoriu mai melancolic, dar dupa inmormantare totul se schimba si se pune in miscare un ritm alert.

Bali

In timpul ceremoniilor de incinerare, in Bali exista o atmosfera de distractie. In 2008, seful familiei regale a fost incinerat impreuna cu alti cetateni obisnuiti, iar pentru aceasta ocazie a fost creata o platforma uriasa din bambus care infatiseaza un taur si un dragon.

Corpul lui Agung Suyasa a fost ars in taur, iar dragonul a actionat ca martor. Potrivit credintelor locale, incinerarea poate elibera sufletul pentru ca acesta sa poata intra intr-un alt corp.

Madagascar

Ritualul tipic este intoarcerea oaselor, numita “famadihana”. La fiecare cinci sau sapte ani, rudele mortului organizeaza o procesiune pana la cripta, corpul este exhumat si stropit cu vin si parfum. In ritmul muzicii, are loc si un dans al membrilor familiei cu defunctul exhumat.

Conform credintelor locale, aceasta este o modalitate de a intra cu adevarat in contact cu mortii si de a obtine binecuvantarea acestora.

Australia

Aborigenii din nordul Australiei organizeaza ritualuri foarte sofisticate. In primul rand, o ceremonie cu mult fum in camera defunctului pentru a-i alunga spiritul din casa. Participantii se machiaza, danseaza si mananca in jurul corpului, care este asezat pe o platforma si acoperit cu frunze.

Dar ce sunt ele, fantome?

Nu stim. Exista mai multe teorii, dar niciuna singura nu poate explica toate fenomenele. Telepatia si precognitia ar capta anumite tipuri de aparitii, nu ale unor spirite ale mortilor, ci ale unor persoane inca in viata, aflate in situatii de pericol, care trimit un “mesaj”.

Retrocognitia, pe de alta parte, ar fi o “saritura in timp”, prin care cineva ar vedea evenimente trecute care au avut deja loc (sau poate ca ar “patrunde straini” in evenimente trecute). Apoi, exista teoria conform careia fantomele sunt spiritele mortilor si, prin urmare, oameni cu vointa, intelect si sentimente.

Dar acest lucru nu explica de ce fantomele “fac mereu aceleasi lucruri”, savarsind acte automate si repetitive. Si de ce, daca sunt suflete, nu apar goale, ci imbracate in hainele varstei lor? Si cum se explica fantomele animalelor si chiar ale obiectelor?

Cultul mortilor a fost dintotdeauna un element major al tuturor culturilor populare subalterne sacre si este prezent in multe aspecte folclorice ale traditiilor care sunt relevante si astazi.

Aceasta cercetare privind antropologia doliului isi propune sa identifice un arhetip comun ritualului funerar al doliului si diferitelor sale manifestari.

Unul dintre cele mai semnificative ritualuri de doliu este jalea funerara, ale carei urme se pierd in negura timpului. Totusi, pentru a ne duce intr-o calatorie catre “lynos” sacru, trebuie sa incepem cu traditiile lucane, poate regiunea care a pastrat cel mai bine memoria acestui ritual stravechi.

0 Shares
You May Also Like