Ce sa am in vedere cand lucrez de pe o schela?

Share Button

Ce sa am in vedere cand lucrez de pe o schela?Construim zilnic si ne dezvoltam fel si fel de afaceri. In functie de domeniul de activitate, poti opta pentru construirea diverselor tipuri de cladiri. Daca vrei sa realizezi constructii metalice Cluj trebuie sa apelezi la profesionisti. Unde ii gasesti? Pe Dkrconstruct.ro.

Firma DKR Construct care se ocupa de constructii metalice Cluj nu executa doar astfel de lucrari, ci si altele, cum ar fi retele de apa-canal, instalatii sanitare, amenajari interioare, lucrari de renovare si multe alte servicii de acest gen. Intra pe site si vezi care sunt acestea.

Cand lucrezi in constructii stii cat de importanta este munca la inaltime si cata grija trebuie sa ai pentru siguranta ta. Ca totul sa fie in regula, de obicei, echipele responsabile lucreaza pe schele.

In general, la schele se apeleaza atunci cand lucrul de pe sol sau de pe una din partile cladirii nu se poate face in siguranta cu ajutorul unei scari.

Schela poate fi foarte utila si sigura, insa, doar atunci cand te asiguri de faptul ca totul e in regula. Cum poti face asta? In primul rand ai in vedere ca schela sa fie fixata bine de cladire, astfel incat sa nu se miste atunci cand esti pe ea. De asemenea, asigura-te de faptul ca lemnul folosit in constructia schelei este in conditii bune, nu vopsit pentru a fi ascunse anumite imperfectiuni. Verifica bine schela, apoi urca sa lucrezi pe ea.

Un alt aspect important tine de supraincarcarea schelei. Unele schele sunt foarte rezistente si suporta o cantitate destul de mare, cantitate ce include atat oameni, cat si materiale. Altele insa, nu. Asigura-te de faptul ca schela pe care vei lucra tu va suporta greutatea pe care o doresti.

Din nefericire, apar situatii in care pe diverse santiere au loc anumite accidente in urma folosirii schelei. De ce se intampla asta? Iata cateva motive:

– Schela este incarcata mai mult decat poate suporta si in cele din urma un picior al acesteia cedeaza.
– Oamenii uneori nu sunt constienti de faptul ca nu e bine sa transporti o schela mobila cu oameni si materiale pe platforma superioara si fac acest lucru.
– Se monteaza o scara pe platforma de lucru a schelei pentru ca muncitorii sa ajunga la o inaltime si mai mare. Total neindicat.
– Muncitorii se urca pe schela prin exteriorul ei, nu prin interior asa cum ar fi normal.
Schela este montata pe un teren cu denivelari sau care se afla in panta.

Acestea sunt o parte din accidentele care pot aparea atunci cand muncitorii lucreaza pe schela. Asadar, trebuie sa fii o persoana atenta si sa lucrezi cu responsabilitate, daca vrei sa eviti accidentele la locul de munca.

Schela este o platforma de lucru sigura, insa doar atunci cand este montata si folosita in mod corect. Sunt mai multe tipuri de schele, fapt pentru care trebuie sa o alegi pe cea care te ajuta cel mai bine in lucrarea pe care vrei sa o executi impreuna cu echipa ta.

Be Sociable, Share!