Ce dimensiune ar trebui sa aiba serverul pe care iti stochezi site-ul?

Ce dimensiune ar trebui sa aiba serverul pe care iti stochezi site-ul?

0 Shares
0
0
0

Memoria RAM este una dintre cele mai importante componente ale oricarui computer sau server. Pentru a va asigura ca site-ul dvs. web functioneaza fara probleme, aveti nevoie de o cantitate suficienta de RAM – 4 GB este de obicei un bun punct de plecare, dar, in functie de nevoile specifice ale site-ului dvs., este posibil sa va ganditi sa investiti in mai multa RAM.

Ce este un VPS?

Un server privat virtual (VPS) este un sistem informatic care ruleaza pe o masina virtuala. Aceasta inseamna ca utilizeaza un sistem de operare si un hardware separat de computerul gazda. Un VPS poate fi folosit pentru a rula mai multe aplicatii in acelasi timp, ceea ce il face o modalitate foarte rentabila de a obtine servicii de calcul de inalta performanta (HPC).

Ce este RAM?

RAM este prescurtarea pentru memorie cu acces aleatoriu (Random Access Memory). Este un tip de stocare care poate fi folosit pentru stocarea temporara a datelor. RAM poate fi folosita pentru a accelera performanta unui computer, permitandu-i sa acceseze datele mai rapid.

Ce este DDR?

DDR inseamna rata de date dubla. DDR este un tip de RAM care ofera o viteza de doua ori mai mare decat RAM obisnuita. De asemenea, este mai rezistent la uzura, ceea ce il face ideal pentru serverele cu volum mare.

Ce este ECC?

ECC  inseamna cod de corectare a erorilor. ECC ajuta la prevenirea coruperii datelor in cazul unei erori. Acest lucru il face o componenta esentiala a serverelor care sunt utilizate pentru aplicatii critice.

Ce este DDR4 ECC?

Dynamic Data Rate Encryption (DDR4 ECC) este o noua caracteristica de securitate disponibila cu platformele de server privat virtual (VPS) bazate pe RAM (Random Access Memory). Este conceput pentru a proteja datele stocate pe un VPS prin criptarea lor in repaus. Cheia de criptare este stocata pe serverul VPS si doar utilizatorii autorizati au acces la ea.

Aceasta caracteristica de securitate este deosebit de importanta in mediul actual, unde atacurile cibernetice devin din ce in ce mai frecvente. Prin criptarea datelor in repaus, va puteti asigura ca datele dumneavoastra sunt protejate impotriva accesului neautorizat. In plus, DDR4 EC poate ajuta la protejarea impotriva incalcarii datelor care pot aparea din cauza blocarilor de sistem sau furtului.

Daca sunteti interesat sa utilizati DDREC pe VPS-ul dvs., asigurati-va ca vorbiti cu furnizorul dvs. de VPS despre cum sa il activati.

De ce este RAM importanta pentru un VPS?

Un VPS cu RAM este important din mai multe motive. In primul rand, memoria RAM pastreaza toate aplicatiile si datele tale in memorie. Aceasta inseamna ca VPS-ul tau va fi mai receptiv si mai rapid decat un VPS fara RAM. In al doilea rand, RAM va ajuta sa va protejati datele impotriva accesarii de catre alti  utilizatori sau programe. In al treilea rand, memoria RAM va ajuta sa va mentineti VPS-ul sa functioneze fara probleme prin memorarea in cache a fisierelor si site-urilor web utilizate frecvent.

Cata memorie RAM ar trebui sa primesc pentru VPS-ul meu?

Atunci cand alegeti un VPS, primul lucru pe care trebuie sa va decideti este de cata memorie RAM aveti nevoie. RAM este in esenta echivalentul puterii de procesare a computerului dvs. Cu cat are mai multa memorie RAM VPS-ul tau, cu atat mai rapid poate gestiona cantitati mari de date.

In general, ar trebui sa obtineti cel putin memorie RAM 4 GB DDR4 ECC4 pentru un VPS. 8 GB este chiar mai bun, iar 16 GB este ideal. Mai multa memorie RAM va face VPS-ul dvs. mai rapid si mai fiabil.

Importanta SSL-ului

Daca ar fi fost dupa noi, am fi redenumit SSL (Secure Socket Layer) in TTL (Trust Transmitting Layer). Din fericire, nu este. Dar asta nu ne va impiedica sa cantam laudele unui certificat TTL — da, SSL. In afara de criptare si autentificare, certificatele SSL sunt vitale din punctul de vedere al increderii clientilor.

Semnele usor de identificat ii informeaza pe utilizatori ca datele pe care le trimit vor fi securizate. Si daca ati instalat un SSL OV sau EV, ei pot vedea detaliile organizatiei dvs. Odata ce stiu ca sunteti o entitate legitima, este mult mai probabil sa faca afaceri cu dvs. sau chiar sa va revizuiasca site-ul.

Pentru a oferi o experienta de navigare web mai sigura incepand cu 2018, Google a decis sa semnalizeze site-urile web care nu au un certificat SSL/TLS instalat pe site-ul lor. Daca cineva nu respecta aceasta regula, toate browserele web populare utilizate in intreaga lume, cum ar fi Google Chrome si Firefox Mozilla, ii vor pedepsi oferind un mesaj de avertizare „Nu este sigur” pe bara de adrese URL.

Este posibil ca, in viitorul apropiat, site-ul web sa fie chiar blocat pentru a se incarca in browser. Indiferent de site-ul web pe care il aveti, de la un blog personal la orice portal de cumparaturi SSL este obligatoriu si, daca nu il urmati, poate duce la pierderea de vizitatori, ceea ce nu este ceva cu care proprietarul site-ului ar dori sa se confrunte.

 

0 Shares
You May Also Like