Ce conservanti si suplimente contine mancarea pentru pisici?

Share Button

In cazul in care detineti una sau mai multe pisici, cu siguranta cel putin odata v-ati uitat peste inredientele care se regasesc in mancare si hrana pentru pisici de companie, iar pe lista pe langa vitamine si minerale, carbohidrati si aminoacizi, in mod evident ati descoperit si diferiti conservanti si diferite suplimente. Vom aborda acest subiect in urmatoarele randuri.

In timp ce vitaminele si mineralele sunt adaugate in cantitati foarte mici, ele reprezinta aproape jumatate din ingredientele din alimentele pentru animale de companie si constituie cea mai lunga parte a listei de ingrediente a unei etichete.

Tocoferoli mixte

Majoritatea alimentelor premium folosesc tocoferoli mixte, care sunt listate ca o sursa de Vitamina E. Contine, de asemenea, vitamina A, precum si conservanti. Acestea nu sunt la fel de eficiente ca vechii conservanti chimici BHA si BTA, asa ca verificati intotdeauna data de valabilitate maxima de pe eticheta.

Caseinat de sodiu

Caseina este un produs din lapte similar cu zerul. Sodul il face o componenta sarata folosita pentru aromatizare si conservare.

Clorura de potasiu

Aceasta este o sare de potasiu a acidului clorhidric. Potasiul este esential pentru toate speciile pentru functia inimii si nervilor. Cu toate acestea, in mancarea pentru pisici, este utilizat ca o componenta sarata care adauga aroma si actioneaza ca un conservant.

Acid fosforic

Acesta este un supliment mineral care este compus din 32 la suta fosfor, acesta este un alt aditiv care ajuta la acidificarea alimentelor pentru a permite pisicii sa mentina un pH urinar adecvat.

Drojdie uscata de bere

Drojdia uscata de bere trebuie sa provina din bere pentru consum uman. Fiind sterilizata si fara putere de dospire, este o drojdie inactiva compusa din organismul unicelular Saccharomyces cerevisiae. Drojdia uscata de bere este o sursa de proteine ​​bogate in aminoacizi si vitamina B. Aminoacizii ajuta un animal de companie sa construiasca si sa mentina muschii, oasele, sangele, organele, sistemul imunitar si haina si unghiile.

Fara nivelurile corespunzatoare de aminoacizi esentiali, sinteza proteinei este afectata. In plus, vitaminele B sustin functia creierului, forta musculara, productia de globule rosii si digestia. In timp ce berile uscate pot da un gust amar oamenilor, cainii si pisicile sunt destul de gustoase. Un probiotic, poate ajuta si la reducerea stresului si a bolii, precum si la prevenirea puricilor.

Arome naturale

Acesta este un furaj sau ingredient derivat exclusiv din surse vegetale, animale sau minate. Acestea pot fi fie in starea lor neprocesata, fie au fost supus prelucrarii fizice, procesarii caldurii, redarii, purificarii, extractiei, hidrolizei, enzimolizei sau fermentatiei. Acesta nu pot fi produse prin niciun proces chimic sintetic si nu poate contin aditivi chimici sau ajutoare de prelucrare chimice, cu exceptia unor cantitati care pot aparea inevitabil in bune practici de fabricatie. Acest “ingredient” este atat de vag si de neclar, incat ar putea sa fie lasat deoparte, deoarece nu ai idee care este ingredientul propriu-zis.

Ingrediente ramase

Vitaminele si mineralele aduc capatul cozii din lista ingredientelor. Sunt destul de comune tuturor alimentelor pentru pisici si includ o serie de nume greu de pronuntat. De exemplu, veti gasi carbonat de calciu, pirofosfat de sodiu tetra, clorhidrat de L-Lizina, sare, clorura de colina, suplimente vitaminice (E, A, B-12, D-3), taurina, sulfat de zinc, sulfat feros, acid ascorbic (sursa de Vitamina C), L-Alanina, supliment de riboflavina, niacina, pantotenat de calciu, sulfat de mangan, biotina, mononitrat de tiamina, acid folic, sulfat de cupru, clorhidrat de piridoxina, acid citric, complex de bisulfit de sodiu menadion (sursa de activitate a vitaminei K), iodat de calciu si selenit de sodiu A-4623.

Be Sociable, Share!