Care este varsta potrivita pentru ca cei mici sa invete o alta limba?

0 Shares
0
0
0

Care este varsta potrivita pentru ca cei mici sa invete o alta limba?
Invatarea unei alte limbi este foarte necesara in societatea noastra actuala.
 De exemplu, studiul limbii engleze poate deveni vital in multe aspecte. Din acest motiv, multi parinti prefera ca copiii lor sa inceapa sa dobandeasca cunostintele principale ale unei a doua limbi mai devreme.

Cu toate acestea, unii oameni se ingrijoreaza de cantitatea de activitati si cunostinte pe care de multe ori doriti sa le impuneti celor mici.

Ce spun specialistii? Este convenabil pentru un copil sa invete o alta limba? La ce varsta ar trebui sa o faca? In ciuda indoielilor larg raspandite, exista acum multe optiuni pentru ca copiii sa invete o alta limba.

A devenit in special o prioritate pentru copii sa invete limba engleza. In majoritatea scolilor se dau cursuri de limbi straine, lucru care nu genereaza o preocupare mai mare pentru parinti. Te poti inscrie si tu la cursuri online adulti.

In orice caz, nu par sa existe prea multe avertismente cu privire la varsta recomandata pentru a invata sa vorbeasca o alta limba. In general, parintii insisi sunt cei care isi cauta copiii pentru a studia acest tip de studii. Ceea ce se doreste in majoritatea cazurilor este sa le oferim mai multe oportunitati pentru viitor.

Cu toate acestea, este necesar sa ne intrebam daca suntem prea departe de evenimente.

Ideea este ca cel mic sa creasca ca un copil, fara presiune sau supraincarcarea activitatilor. Este potrivit ca ei sa primeasca cursuri de engleza la varsta de trei ani?

Cand ar trebui sa inceapa studiul unei alte limbi?

Potrivit unui studiu realizat de Uniunea Europeana, este foarte benefic pentru copii sa invete o alta limba de la o varsta frageda. Invatarea unei noi limbi poate ajuta copilul sa-si dezvolte mai bine abilitatile lingvistice. Acest lucru duce la a fi intr-o pozitie mai buna de a asimila orice limba. Se crede chiar ca acest lucru va ajuta sa imbunatateasca limba materna.

Un alt beneficiu deosebit este: cunostintele lor despre alte culturi cresc, adica dezvoltarea lor, in general, este benefica de invatarea unei alte limbi.

In acelasi mod, invatarea de a vorbi o alta limba va favoriza procesul de comunicare. Daca, de exemplu, invata limba engleza, copilul tau va putea comunica cu persoane din intreaga lume, avand in acelasi timp acces la o cantitate mai mare de informatii si continut educational.

Su spune adesea ca niciodata nu este prea tarziu pentru a invata.

Cu toate acestea, invatarea unei a doua limbi va fi mai eficienta si mai usoara pana la varsta de aproximativ 13 ani. De la aceasta varsta, copiii isi pierd capacitatea innascuta pe care o avem cu totii de a dobandi o limba, astfel incat procesul de invatare devine mai costisitor. Asa cum copiii isi dobandesc limba materna atunci cand sunt foarte mici, invatarea unei alte limbi va fi mai putin dificila in acest stadiu.

Este adevarat ca expertii sustin ca cei mici care invata mai mult de o limba atunci cand sunt copii, pot avea probleme cu vorbirea.

Avantajele invatarii online

Unul dintre termenii cei mai des folositi dupa pandemie este termenul „noua normalitate”. Noua normalitate in educatie este utilizarea sporita a instrumentelor de invatare online. Pandemia de COVID-19 a declansat noi moduri de invatare.

Peste tot in lume, institutiile de invatamant cauta platforme de invatare online pentru a continua procesul de educare a studentilor. Noua normalitate acum este un concept transformat de educatie, cu invatarea online in centrul acestei transformari.

Astazi, invatarea digitala a aparut ca o resursa necesara pentru elevi si scoli din intreaga lume. Pentru multe institute de invatamant, acesta este un mod de educatie complet nou pe care au trebuit sa il adopte. Invatarea online este acum aplicabila nu doar pentru a invata cadrele universitare, ci se extinde si la activitatile extracurriculare de invatare pentru studenti. In ultimele luni,

Ca si in cazul majoritatii metodelor de predare, invatarea online are si propriul set de aspecte pozitive si negative. Decodificarea si intelegerea acestor aspecte pozitive si negative va ajuta institutele sa creeze strategii pentru predarea mai eficienta a lectiilor, asigurand o calatorie de invatare neintrerupta pentru studenti.

  1. Eficienta

Invatarea online ofera profesorilor o modalitate eficienta de a oferi lectii studentilor. Invatarea online are o serie de instrumente, cum ar fi videoclipuri, PDF-uri, podcasturi, iar profesorii pot folosi toate aceste instrumente ca parte a planurilor lor de lectie.

Prin extinderea planului de lectie dincolo de manualele traditionale pentru a include resurse online, profesorii pot deveni educatori mai eficienti.

  1. Accesibilitatea timpului si a locului

Un alt avantaj al educatiei online este ca le permite studentilor sa participe la cursuri din orice locatie la alegere. De asemenea, permite scolilor sa ajunga la o retea mai extinsa de studenti, in loc sa fie restrictionate de granitele geografice.

In plus, prelegerile online pot fi inregistrate, arhivate si partajate pentru referinte viitoare. Acest lucru permite elevilor sa acceseze materialul de invatare intr-un moment confortabil.

0 Shares
You May Also Like