Care sunt avantajele cumpararii unei masini in leasing? Ce este leasingul? De ce sa ai un leasing la o masina ?

Care sunt avantajele cumpararii unei masini in leasing? Ce este leasingul? De ce sa ai un leasing la o masina ?

0 Shares
0
0
0

Care sunt avantajele cumpararii unei masini in leasing? Ce este leasingul? De ce sa ai un leasing la o masina ?Leasingul este un sistem in care printr-un contract se detaliaza ca locatarul va trebui sa plateasca o taxa lunara pentru o anumita perioada de timp, care se stabileste in functie de caracteristicile masinii, cum ar fi modelul, echipamentul, printre altele.

Potrivit platformelor de cumparare si vanzare a autoturismelor pre-detinute, cea mai semnificativa diferenta dintre leasing si cumpararea pe credit, este ca in primul rand masina nu este contabilizata sau detinuta legal de locatar, dar locatorul pastreaza posesia proprietatii si atribuie doar drepturile de utilizare.

Odata ce contractul este decontat, locatarul are posibilitatea de a reinnoi contractul pentru o alta masina, de a achizitiona autovehiculul prin plata diferentei dintre suma platita si costul curent al pretului curent sau de a-si prelungi chiriile pentru a continua sa utilizeze acelasi vehicul.

Vezi aici ce te intereseaza: Auto-leasing.ro.

Cum stii daca ar trebui sa iti cumperi o masina prin metoda leasing?

Exista argumente pro si contra pentru aceasta modalitate; unul dintre principalele avantaje este ca cine cumpara nu trebuie sa absoarba amortizarea unei masini noi imediat ce paraseste agentia, care este de obicei intre 25 si pana la 30% din valoarea sa, in functie de model; cu toate acestea, acest avantaj se aplica si achizitionarii unei masini pre-detinute.

Inainte de a opta pentru o masina de inchiriat, luati in considerare care sunt nevoile, bugetul si utilizarea dumneavoastra pe care le veti da vehiculului. In special, aceasta ia in considerare faptul ca:

 • Daca nu va puteti permite o plata in avans.
 • Vrei sa eliberezi o masina in mod constant.
 • Conduci pe distante mici si foarte scurte.
 • Ai obiceiul de a avea grija de masini.

Deci, aceasta modalitate este probabil sa fie potrivit pentru tine. Potrivit platformelor de vanzare acestea sunt principalele avantaje ale leasingului:

 • Veniturile sunt deductibile fiscal.
 • Rata dobanzii se mentine pe toata durata termenului in raport cu anul in care ati cumparat.
 • Puteti reinnoi masina in fiecare termen si, astfel, conduceti intotdeauna un nou model.
 • Nu va faceti griji cu privire la vanzarea vehiculului odata ce nu il mai doriti.
 • Profitati de cele mai noi tehnologii cumparand modele noi.

Cu toate acestea, dupa cum sa mentionat mai sus, unele dintre beneficii nu sunt exclusive pentru leasing, deoarece le putem obtine si in alte forme de achizitie, cum ar fi achizitionarea de pre-detinute. Dar, ca in toate, exista doua fete la moneda, asa ca va recomandam sa analizati daca:

 • Aveti posibilitatea de a plati ratele lunare.
 • Poti obtine un credit.
 • Conduci mult.
 • Schimbarea constanta a masinilor sau a avea cel mai nou vehicul nu este prioritatea ta.
 • Vrei o masina legitim a ta.

In acest caz, cel mai bun lucru pentru tine va fi achizitia pe credit, chiar daca nu ai un buget mare, in zilele noastre, companiile, in special cele pre-detinute, au diverse metode de plata, nu este necesar sa investesti o suma mare de bani pentru o masina noua.

De ce sa ai propria masina?

Detinerea unei masini este o investitie pe viata. Daca nu detii deja o masina, s-ar putea sa te gandesti la asta. Te intrebi daca ar trebui sa detii o masina? In acest articol, va oferim  beneficii ale unei masini. Cititi mai departe pentru a descoperi de ce obtinerea unei masini este o alegere inteligenta si benefica.

Cel mai sigur mod de a va asigura sanatatea in pandemie este de a detine o masina privata. Criza de sanatate recenta ii impinge pe multi sa urmeze noi politici de sanatate. Cel mai bun mod de a respecta distantarea sociala este luarea unei masini.

Utilizarea transportului public va poate expune mai mult la risc de infectie. Puteti intalni potentiali transportatori atunci cand luati autobuze si alte forme de transport public. Daca detineti o masina, puteti prelua controlul asupra cine intra si iese din masina.

Puteti evita expunerea si puteti reduce orice cheltuieli medicale. Unul dintre celelalte beneficii ale unei masini este usor de accesat in caz de urgenta.

O singura calatorie cu ambulanta va poate costa in medie aproximativ 300 USD plus kilometraj. Detinerea unei masini va va ajuta sa reduceti costurile si sa va duceti acolo unde trebuie sa va aflati in caz de urgenta.

Sa te bazezi pe altii pentru calatorii sau sa folosesti vehicule publice ar putea fi daunator. Cand luati transportul public, va puteti face griji ca nu ajungeti la timp la oprire. Daca pierzi autobuzul, poti sa-ti anulezi programul cu cincisprezece pana la treizeci de minute.

Detinerea unei masini inseamna ca nu trebuie sa-ti adaptezi programul la altii. Nu trebuie sa te bazezi pe altii pentru a te duce la destinatie. Unul dintre avantajele detinerii unei masini este increderea in sine si independenta. Nu trebuie sa va bazati pe autobuze publice, prieteni sau familie.

0 Shares
You May Also Like