Vreti sa cumparati un telefon mobil second-hand?

Vreti sa cumparati un telefon mobil second-hand?

0 Shares
0
0
0

 Cumpararea unui mobil la mana a doua, ce sa luati in considerare?

Daca va ganditi sa cumparati un mobil second-hand, indiferent daca este Samsung, iPhone sau orice alt brand mobil, veti avea o mie de indoieli: Este un mobil fals? De ce il vinde? Este pentru ca functioneaza defectuos? Este pentru ca el are unele probleme interne?

Daca nu doriti sa aveti nicio problema la cumpararea mobilului folosit, in acest ghid va aducem cele mai bune chei:

  1. Cereti IMEI-ul mobilului pe care doriti sa il cumparati

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa cereti IMEI-ul telefonului pe care doriti sa il cumparati. IMEI este un cod de 15 sau 17 cifre preinregistrat pe dispozitive mobile asociate cu o retea GSM sau UMTS care le identifica in mod unic la nivel mondial. Adica ar fi ca id-ul telefoanelor. Prin urmare, cu acest numar puteti verifica daca acel telefon este pe lista neagra, daca este un contrafacut sau daca este intr-adevar un vanzator de incredere. Xiaomi 12T Pro are si alte solutii de identificare.

  1. In cazul in care telefonul este pe lista neagra… nu-l luati!

Dupa cum am mentionat anterior, daca aveti IMEI-ul mobilului folosit pe care doriti sa il cumparati, aveti “puterea”. Am spus deja ca IMEI este unic pentru fiecare telefon, astfel incat cu acest numar puteti verifica daca mobilul a fost raportat pentru furt sau pierdere sau daca se afla pe o lista neagra si operatorii nu va permit sa utilizati unele functii esentiale, cum ar fi efectuarea de apeluri.

Daca IMEI-ul tau este blocat, poti contacta operatorul de telefonie pentru a vedea daca exista vreo posibilitate de deblocare a acestuia. Acesta poate fi pur si simplu blocat pentru non-plata si puteti incerca sa negociati cu telemarketer, deoarece acum telefonul are un alt proprietar.

Pentru a verifica daca telefonul nu este blocat, aveti doua optiuni:

  1. Introduceti cartela SIM in telefon (va trebui sa va intalniti personal cu vanzatorul) si deblocati-o. Odata ce acest lucru este facut, incercati sa faceti un apel: daca puteti face, totul este bine; Daca comunica si se aude o voce care spune ca are restrictionate apelurile… Nu-l cumparati! Telefonul este pe lista neagra.
  2. O alta optiune este sa formati *#06# si sa apelati. Veti primi un cod. Cu acest cod, daca aveti un mobil iOS sau Android, puteti introduce https://www.numberingplans.com si introduceti-l. Aici vor verifica, pe langa diverse date de pe mobil, daca IMEI este valabil. Daca vedeti date care nu corespund IMEI-ului (de exemplu, cumparati un iPhone si vedeti datele unui Huawei)… nu-l cumparati! Vanzatorul a schimbat codul astfel incat sa nu fie blocat inainte de a-l vinde si este posibil sa fie un telefon furat.
  1. Verificati daca mobilul reconditionat este fals

IMEI este cheia tuturor lucrurilor. Cu acesta puteti verific daca mobilul folosit pe care doriti sa il cumparati este original sau este un fals. Puteti verifica acest lucru accesand http://www.imei.info/. In acest link, puteti vedea toate caracteristicile tehnice si fizice ale dispozitivului pe care doriti sa il cumparati.

Cum poti avea grija de telefonul tau?

Atat  telefoanele iPhone , cat  si  telefoanele Android  au modalitati simple de a face backup regulat la telefon.

Aflati cum sa blocati sau sa stergeti telefonul de la distanta in caz de urgenta.  Cel mai rau caz: telefonul tau a disparut. Chiar disparut. Fie a fost pierdut fara speranta, fie a fost furat. Ce acum? Blocati-l de la distanta sau chiar stergeti-i datele in intregime. Desi ultima parte despre stergerea telefonului pare o miscare drastica, daca mentineti copii de rezerva regulate, asa cum s-a mentionat mai sus, datele dvs. sunt securizate in cloud – gata pentru restaurare.

In total, acest lucru inseamna ca hackerii nu vor putea accesa informatiile sensibile ale dvs. sau ale companiei dvs., ceea ce va poate tine departe de probleme si va poate tine afacerea profesionala in siguranta. Apple ofera utilizatorilor iOS un ghid pas cu pas pentru stergerea de la distanta a dispozitivelor , iar  Google ofera un ghid si pentru utilizatorii Android .

Scapati de aplicatiile vechi si actualizati-le pe cele pe care le pastrati.  Cu totii descarcam aplicatii, le folosim o data si apoi uitam ca sunt pe telefonul nostru. Acordati cateva momente pentru a glisa prin ecran si a vedea cu care ati terminat cu adevarat si stergeti-le impreuna cu datele lor. Unele aplicatii au asociat un cont care poate stoca si date de pe telefon. Faceti pasul suplimentar si stergeti acele conturi, astfel incat toate datele de pe telefon sa fie sterse.

Motivul pentru aceasta este ca fiecare aplicatie suplimentara este o alta aplicatie care necesita actualizare sau care poate avea o problema de securitate asociata cu ea. Intr-o perioada de incalcari ale datelor si vulnerabilitati, stergerea aplicatiilor vechi este o miscare inteligenta. In ceea ce priveste cele pe care le pastrati, actualizati-le in mod regulat si activati actualizarile automate daca aceasta este o optiune. Actualizarile nu numai ca introduc noi functii in aplicatii, dar abordeaza adesea si problemele de securitate.

Protejati-va telefonul. Cu atat de mult din viata ta pe telefon, instalarea unui software de securitate pe acesta te poate proteja pe tine si pe lucrurile pe care le pastrezi pe telefon. Indiferent daca sunteti proprietar de  Android  sau proprietar de  iOS  ,  software-ul de securitate mobila va poate pastra datele, cumparaturile si platile in siguranta.

 

0 Shares
You May Also Like