Tot ce trebuie sa cunosti despre amanetul auto

Tot ce trebuie sa cunosti despre amanetul auto

0 Shares
0
0
0

Magazinele de amanet auto va permit sa obtini credit prin punerea unui vehicul drept garantie. Va spunem cum functioneaza, cerintele, documentatia si toate detaliile.

Amanetarea unui vehicul este o forma de imprumut cu garantie mobila sau ipotecara in care masina este pusa ca bun de valoare. Este una dintre alternativele care exista pentru a obtine lichiditati in acest moment, dar ce cerinte sunt necesare?

Cum functioneaza magazinele de amanet auto? Rezolvam toate indoielile.

Tipuri de pion de vehicul

Angajamentul unui vehicul se poate face in mai multe moduri:

Masina in custodie

Un credit se acorda cu garantie mobila (care nu depaseste 80 la suta din valoarea evaluata) punand masina drept garantie si lasand-o in custodia magazinului de amanet in sine pana la plata tuturor platilor.

In acest caz, pe langa dobanda, clientul trebuie sa suporte costurile depozitului.

Masina neprivata de libertate

Se acorda un imprumut (care nu depaseste 60 la suta din valoarea evaluata) punand masina drept garantie, dar permitand clientului sa continue sa o foloseasca. Pentru a face acest lucru, el trebuie sa plateasca o taxa de inchiriere si sa aiba o asigurare auto completa, pe langa satisfacerea datoriei contractate si a dobanzii corespunzatoare.

Cum functioneaza magazinele de amanet auto?

Dupa cum am vazut, magazinele de amanet ofera diferite alternative de imprumut, datorita carora ofera bani rapid, fara a cere clientului sa garanteze solvabilitatea economica. Singura cerinta este ca, clientul sa detina masina, deoarece aceasta va fi garantia operatiunii.

Desigur, sunt acceptate numai vehiculele care nu depasesc 10 ani si care sunt platite integral (desi, in unele cazuri, aceasta din urma nu este o cerinta esentiala).

Procesul operatiei este dupa cum urmeaza:

  1. Evaluare

Primul lucru pe care compania il face este sa evalueze vehiculul si sa decida ce procent din valoarea sa va primi clientul in schimbul masinii. Aceasta evaluare depinde de fiecare companie, desi majoritatea imprumuta doar intre 40 si 50 la suta din valoarea masinii. In unele cazuri, in loc sa se evalueze vehiculul, valoarea continuta in Buletinul statistic al vehiculelor uzate din trimestrul curent este utilizata ca referinta.

Se negociaza si timpul in care clientul va trebui sa-si satisfaca datoria, stabilita in mod normal la trei luni.

Pe amanetulauto.ro poti gasi servicii de amanet avantajoase.

  1. Depunerea documentatiei

In cazul in care clientul este multumit de suma pe care o va primi, de termene, de cheltuielile aferente si de comisioane si dobanzi, acesta trebuie sa prezinte documentatia necesara oficializarii operatiunii.

Documentatia care este de obicei solicitata este:

  • ZILE
  • Fisa tehnica cu ITV la zi.
  • Certificat de inregistrare.
  • Taxa de oras a anului in curs.
  • Document care sa ateste dreptul de proprietate asupra vehiculului.

In plus, clientul trebuie sa livreze cartile si seturile de chei auto.

  1. Obtinerea creditului

Odata livrata documentatia, creditul este livrat, care se poate face in numerar sau prin depunere in contul clientului. Aceasta ultima optiune este cea mai recomandata.

  1. Rambursarea creditului

Clientul trebuie sa returneze suma imprumutata si dobanda in termenul convenit. Daca nu, puteti solicita o extensie. Dar, daca in cele din urma nu plateste, deoarece garantia acestei operatiuni este masina in sine, magazinul de amanet o va pastra.

Despre masinile electrice

Cea mai scumpa parte a unei masini electrice este bateria acesteia. Pretul a scazut de la 605 EUR per kWh in 2010, la 170 EUR in 2017, la 100 EUR in 2019.  Atunci cand proiecteaza un vehicul electric, producatorii pot constata ca, pentru productie scazuta, conversia platformelor existente poate fi mai ieftina, deoarece costul de dezvoltare este mai mic; cu toate acestea, pentru o productie mai mare, poate fi preferata o platforma dedicata pentru a optimiza designul si costul.

In UE si SUA, dar nu inca in China, costul total de proprietate al masinilor electrice recente este mai ieftin decat cel al masinilor echivalente pe benzina, din cauza costurilor mai mici de alimentare si intretinere.

Cu cat distanta parcursa pe an este mai mare, cu atat este mai probabil ca costul total de proprietate pentru o masina electrica sa fie mai mic decat pentru o masina ICE echivalenta.  ​​Distanta de rentabilitate variaza in functie de tara, in functie de taxe, subventii si costuri diferite ale energiei. In unele tari, comparatia poate varia in functie de oras, deoarece un tip de masina poate avea tarife diferite pentru a intra in orase diferite; de exemplu, in Anglia, Londra taxeaza masinile ICE mai mult decat face Birmingham.

Mai multe guverne nationale si locale au stabilit stimulente pentru vehiculele electrice pentru a reduce pretul de achizitie al masinilor electrice si al altor plug-in-uri.

Incepand cu 2020, bateria vehiculului electric reprezinta mai mult de un sfert din costul total al masinii.  Preturile de achizitie sunt de asteptat sa scada sub cele ale noilor masini ICE atunci cand costurile bateriilor scad sub 100 USD per kWh, ceea ce se estimeaza a fi la mijlocul anilor 2020.

Leasingul sau abonamentele sunt populare in unele tari,  depind oarecum de taxele si subventiile nationale,  si masinile de la sfarsitul leasingului extind piata second hand.

Electricitatea costa aproape intotdeauna mai putin decat benzina pe kilometru parcurs, dar pretul energiei electrice variaza adesea in functie de locul si la ce ora din zi este incarcata masina. [61] [62] Economiile de costuri sunt, de asemenea, afectate de pretul benzinei, care poate varia in functie de locatie.

0 Shares
You May Also Like