Tipuri de reparatii pentru smartphone

Share Button

Datorita faptului ca pot sa fie folosite in atat de multe scopuri, si ca pot avea atat de multe intrebuintari, telefoanele mobile au ajuns sa insemne foarte mult pentru noi, asa ca nu putem suporta ideea de a ramane fara acestea sau ca acestea sa se defecteze.

Si totusi, sunt situatii in care telefoanele mobile, indiferent ca vin de la producatorii renumiti din industrie precum Sony, Apple, Samsung sau HTC, ori ca vin de la producatori nu foarte cunoscuti publicului, ajung intr-un service gsm.

Telefoanele pot sa ajunga intr-un service gsm si pentru a fi echipate cu accesorii de protectie, insa in continuare vom discuta despre situatiile neplacute, in care telefoanele ajung pe mana specialistilor de la service, datorita anumitor probleme de functionare.

Sunt telefoane care ajung cu display-ul spart la service, iar acest lucru se datoreaza strict neglijentei utilizatorului, pentru ca daca acesta ar fi avut grija de dispozitiv, iar telefonul ar fi fost si protejat cu accesoriile de protectie necesare, o asemenea situatie ar fi putut fi evitata, iar singura solutie ramasa ar fi o inlocuire display.

Sunt alte cazuri in care datorita cazaturilor, evident suferite tot din neglijenta utilizatorilor, carcasele telefoanelor se sparg sau se julesc. Intr-o astfel de situatie, cu siguranta o inlocuire carcasa telefon este singura solutie care le ramane specialistilor de la service, iar o astfel de reparatie se impune.

Din pacate, sunt si situatii in care oricat ar fi de bine intretinute si ingrijite telefoanele, acestea tot ajung sa sufere anumite defectiuni.

De exemplu, sunt telefoane care nu au suferit nici un soc mecanic, insa nu pot sa receptioneze semnal gsm, asta in ciuda faptului ca in zona in care sunt tinute, se gaseste un semnal gsm foarte bun.

Intr-o astfel de situatie, cu siguranta telefonul trebuie sa ajunga pe mana specialistilor de la service, iar singura solutie eficienta este aceea de inlocuire a antenei de semnal.

Telefonul poate suferi defectiuni in zona placii de baza, sau poate intampina diferite alte astfel de probleme, iar pentru remedierea problemei, va ajunge pe mana specialistilor de la service.

Ei bine, toate aceste reparatii pe care le pot suferi telefoanele mobile, fac parte din categoria de reparatii hardware la care poate fi supus un telefon mobil inteligent.

Sunt insa si situatii in care telefonul se blocheaza foarte des in momentul utilizarii, iar o astfel de problema cu siguranta nu este cauzata de catre utilizator.

Pentru ca situatia neplacuta sa nu se mai repete, specialistii de la service vor efectua o resetare generala a telefonului pentru ca acesta sa revina la valorile initiale din fabrica, iar in cazul in care problema persista, se va efectua o reinstalare a sistemului de operare.

Anumite telefoane sunt blocate intr-o anumita retea, iar utilizatorii isi doresc sa foloseasca telefoanele intr-o alta retea, iar pentru acest lucru isi vor duce dispozitivele la service pentru a fi decodate.

Ei bine, aceste reparatii fac parte din categoria de reparatii sofwware, la care poate fi supus un smartphone.

Asadar, un telefon mobil inteligent, dupa cum se poate observa poate suferi atat reparatii hardware cat si reparatii software.

Be Sociable, Share!