Telefoanele Nokia din trecut si din prezent

Share Button

In momentul in care spunem “Nokia”, este cat se poate de firesc ca toata lumea sa isi aduca aminte de cele mai reusite telefoane ale acestui mare producator.

Despre Nokia majoritatea persoanelor stiu ca a fost cel mai mare producator de telefoane mobile undeva la sfarsitul anilor 1990 si inceputul anilor 2000.

Compania finlandeza scotea an de an pe piata dispozitive foarte performante la vremea respectiva, dispozitive care dispuneau de exemplu de sunete polifonice.

Cel mai important lucru in legatura cu vechile telefoane Nokia insa este legat de rezistenta acestora. Atunci daca aveai un telefon de la Nokia iar dintr-o mica neatentie acesta cadea pe jos, nu avea nevoie sa fie dus intr-un service de reparatii telefoane pentru o eventuala reparatie.

Display-urile acelor telefoane nu erau atat de mari, iar telefoanele aveau o carcasa din plastic, asa ca display-urile erau oarecum protejate.

Odata cu trecerea timpului insa, telefoanele mobile care au aparut pe piata au inceput sa fie din ce in ce mai performante, insa si din ce in ce mai sensibile.

Discutand strict despre Nokia, in momentul in care ceilalti producatori au optat pentru telefoanele cu sistemul de operare Android, compania finlandeza a luat cea mai surprinzatoare decizie, si a optat pentru sistemul de operare Windows Phone.

Foarte multi dintre cei care si-au ales un asemenea telefon au ajuns cu acesta intr-un service telefoane, iar la scurt timp de la reparatia acestuia au ales sa isi cumpere alte telefoane.

De ce? Pentru ca nu erau multumiti de sistemul de operare Windows Phone mobil. Acesta este si principalul motiv pentru care inca din start oamenii au evitat sa isi cumpere telefoane mobile de la Nokia.

Ei bine daca pana acum am discutat despre telefoanele mobile din trecutul indeparatat al celor de la Nokia, iar apoi am discutat despre trecutul apropiat al aceluiasi brand, este firesc ca acum sa discutam si despre cele mai noi modele de la Nokia.

Un prim amanunt foarte important este acela ca brandul finlandez a ales sa renunte la Windows Phone, si a optat pentru Andrid. Acesta este si motivul pentru care telefoane precum Nokia 2, Nokia 3, Nokia 5 sau Nokia 6, s-au vandut intr-un numar foarte mare in comparatie cu vechile telefoane Nokia Lumia.

Un al doilea amanunt foarte interesant este acela ca telefoanele Nokia din zilele noastre sunt mult mai sensibile decat telefoanele Nokia din trecut. Daca in trecut acestea sufereau multe socuri mecanice si functionau, acum telefoanele mobile se pot defecta serios inca de la prima cazatura.

Partea buna este aceea ca exista acum mai multe service-uri gsm unde se pot repara si aceste terminale Nokia, insa pretul pentru reparatia prestata depinde foarte mult de factori.

Asadar, dupa cum se poate observa, in trecut telefoanele Nokia au fost la moda, au fost foarte indragite de catre toata lumea. Apoi, o anumita perioada de timp aceste telefoane nu erau atat de apreciate (discutand aici despre Nokia Lumia), pentru ca apoi aceste telefoane sa aiba din nou succes datorita sistemului de operare Android.

Be Sociable, Share!