Sunt castile audio inteligente?

Share Button

Castile audio pot fi de mai multe tipuri si folosite la diverse dispozitive si gadgeturi. Exista casti mari folosite la calculatoare sau laptopuri, in studiouri, casti mici folosite la mp3 player, tableta sau smartphone.

Dar ce spuneti de castile inteligente de tip wireless cu sistem de operare? Spre deosebire de castile clasice care preiau semnalul de la o sursa externa, unii producatori mai putin cunoscuti in domeniul accesoriilor audio incearca sa va acapareze atentia complet cu o noua reteta complet diferita care este introdusa pe piata.

Practic, acesti producatori nu doar ca elimina nevoia de cabluri, dar introduce in acelasi timp si conceptul de casti cu sistem de operare. Primul producator al acestui tip de casti este Streamz. Aceste casti sunt complet autonome fiind percepute de la distanta, ca fiind o pereche de casti wireless.

Practic, conectivitatea fara fir, in acest caz particular, se manifesta prin necesitatea prezentei unei retele Wi-Fi in preajma. Acestea ruleaza o versiune de Android necunoscuta, cu care puteti sa interactionati prin sagetile aflate pe lateralul castilor.

In ceea ce priveste utilitatea platformei de tip Android pe o pereche de casti, trebuie sa o percepeti ca pe o portita de streaming. Per ansamblu, ideea nu este in totalitate noua. Producatori precum cei de la Sony au lansat in urma cu cativa ani casti care necesitau o sursa de semnal separata, ca acestea veneau cu radio sau chiar cu mp3 player integrat.

Acele dispozitive erau destul de simple, in comparatie cu acest complex de functii. Absolut toata lumea are mari asteptari de la cei de la Apple, in ceea ce priveste puterea de inovare, insa ultimele produse prezentate pe piata de americani sunt departe de impactul realizat in 2007 cu iPhone.

Cel mai recent patent al americanilor dezvaluie o tehnologie care poate reprezenta inceputul unei revolutii a castilor audio, ca si accesorii telefoane. Cei de la Apple au aplicat pentru obtinerea exclusivitatii de utilizare a tehnologiei de auto reglaj a calitatii audio. Acest patent contine si documentatia care detaliaza tehnologia despre care spuneam mai sus. Practic castile inteligente de la Apple ar urma sa detecteze daca sunt pozitionate corect in urechea utilizatorului printr-o izolare fonica eficienta.

In cazul in care descopera ca nu sunt pozitionate corect, volumul va creste sau va scadea, independent atat pentru urechea dreapta, cat si pentru cea stanga pentru a se realiza ajustarea calitatii sunetului. O alta metoda extrem de eficienta este aceea de masurare a valorilor acustice si reglarea automata a volumului fiecarei casti in parte, in functie de valorile care sunt descoperite. Asta nu este totul.

Aceste casti inteligente de la Apple ar putea practic sa si vorbeasca utilizatorului, pentru a-l informa direct daca poarta sau nu corect gadgetul.

Bineinteles ca nimeni nu poate garanta ca aceste tehnologii brevetate vor trece de stadiul acesta si sa fie fabricate pentru utilizatori. Exista posibilitatea ca in multe alte situatii aceste brevete sa nu fie folosite niciodata asa cum s-a intamplat, din pacate, cu cele mai multe patente interesante. Deci nu ne ramane decat sa asteptam noi tehnologii care sa revolutioneaze aceste casti audio.

Be Sociable, Share!