Mobilierul si echipamentele pe care un cabinet medical trebuie sa le aiba mereu la indemana

Mobilierul si echipamentele pe care un cabinet medical trebuie sa le aiba mereu la indemana

0 Shares
0
0
0

Pentru ca un cabinet medical sa primeasca aprobarea de functionare, trebuie mai intai sa demonstreze ca are mobilierul si echipamentul minim necesar.

A avea propriul cabinet medical este un vis pe care multi il au de cand sunt studenti. Cu investitii economice suficiente este o aspiratie care poate fi indeplinita. Desi dincolo de aspectul economic, sunt necesare si alte elemente pentru a-l realiza. Principalul lucru este intotdeauna respectarea legilor pentru a evita sa suferiti de consecinte juridice. Si, ca o consecinta, exista si bunastarea pacientilor.

In acest sens, este convenabil sa ne amintim ca Ministerul Sanatatii este cea mai inalta autoritate pe aceasta tema in tara noastra. Este un organism care este responsabil pentru autorizarea deschiderii si intretinerii spatiilor de ingrijire a sanatatii.

Ce ar trebui sa aiba un cabinet medical?

www.hmdmedical.uk.com este locul perfect pentru a dota un cabinet medical in mod corespunzator.

Acum, in ceea ce priveste caracteristicile mobilierului si echipamentelor pe care trebuie sa le aiba fiecare cabinet medical, impartasim o analiza cu cele mai importante aspecte. Urmatoarele sunt elementele minime care nu pot lipsi, deoarece acestea sunt fundamentale pentru atentia unei consultari generale.

Mobilier

  • Scaun pentru medic.
  • Scaun pentru pacient si un insotitor.
  • Loc pentru medic la examinarea pacientului.
  • Banca de inaltime sau similara.
  • Scara cu statimetru.
  • Galeata cu sac de gunoi municipal.
  • Cos cu punga galbena de plastic pentru deseuri periculoase biologico-infectioase.
  • Container rigid pentru taierea ascutita a deseurilor periculoase.
  • Depozitarea medicamentelor, materialelor sau instrumentelor.
  • Masa de explorare
  • Mobilier pentru scris.
  • Sistem de salvare a inregistrarilor clinice.

Echipa medicala

  • Stetoscop biatrial.
  • Caz de diagnostic (oftalmoscop optional).
  • Lampa cu fascicul adresabil.

Instrumentale sunt multiple si nu vom putea enumera toate acestea, fiecare cabinet medical avand diferite tipuri de instrumente necesare unei consultatii sau operatii, dupa caz. Un medic de familie are de exemplu un numar minim de instrumente in comparatie cu un medic speialist precum chirurg, dentist sau.. orl-ist, dermatolog etc.

Suplimentar pentru ingrijirea pacientului pe care majoritatea cabinetelor le au:

  • Termometru clinic.
  • Tensiometru
  • Cantar

De ce ai nevoie atunci cand deschizi o clinica stomatologica

Vorbim despre toate echipamentele de aparate, instrumente si mobilier de care are nevoie intr-un cabinet stomatologic, cum ar fi scaune dentare, sau echipamente, printre altele.

In plus, trebuie sa tineti cont de ergonomia mobilierului, astfel incat postura profesionistilor sa nu duca la probleme si dureri in spate in timp.

Ar fi intelept pentru tine a iti faci o lista cu ceea ce ai nevoie si asigurati-va ca echipamentul este corect.

Ce mobilier clinic este necesar pentru a infiinta o clinica stomatologica?

Scaune dentare sau unitati stomatologice

Unitatile dentare sau scaunele dentare sunt unul dintre elementele de baza ale oricarui cabinet stomatologic.

In plus fata de materialul dentar de baza, cum ar fi ace, pensete etc., este recomandat sa aveti si de rezerva, in caz de urgenta.

Totul va depinde, desigur, de dimensiunea clinicii tale si de cati oameni vor lucra acolo.

O clinica mica, unde participa unul sau doi profesionisti, nu este aceeasi cu una mai mare, cu capacitate de patru sau cinci stomatologi, sau un centru stomatologic.

Scaun dentist

Ergonomia dentara indica faptul ca scaunul (scaunele dentare) in care se aseaza profesionistul trebuie sa fie confortabil, reglabil pe inaltime si rotativ, astfel incat sa ajute cat mai mult posibil sa-si indeplineasca sarcinile cu acuratete.

Masa dentistului

Iata materialul dentar de care profesionistul are nevoie in fiecare consultatie. Daca este posibil, pentru o ergonomie dentara adecvata, ar trebui sa fie larga.

Tabel lateral

Lucrul de baza este stabilitatea sa si ca poate aluneca cu usurinta, atata timp cat dentistul are nevoie de el (adica nu se misca daca nu este miscat).

Mobilier de baza

In plus fata de cele de mai sus, aveti nevoie de un compresor dentar, spitter, autoclava, piesa de mana de mare viteza, aeropolistor, o lampa pentru unitatea dentara, micromotor si pneumatic, aparat cu raze X, lampa LED, echipament de profilaxie cu ultrasunete, un localizator apex, un negatoscop, un motor de aspiratie si o cuva cu ultrasunete.

Aceasta este esenta lucrurilor care sunt necesare intr-o clinica stomatologica pentru a functiona in sarcinile de zi cu zi. De aceea avem o intreaga sectiune in magazinul nostru online cu mobilier pentru clinici stomatologice.

Ce este ergonomia dentara si cum este inteleasa

Cu riscul de a ne repeta, este necesar sa subliniem ergonomia dentara. Aceasta include plasarea corecta a scaunelor dentare, a echipamentelor instrumentale, a chiuvetei pacientului si a tot ceea ce este esential pentru munca dentara.

Ergonomia dentara participa, de asemenea, la optimizarea spatiului, mobilierului si echipamentelor dentare pentru a reduce tensiunile musculare produse de posturile adoptate de mult timp.

Prin urmare, atat scaunele dentare, cat si scaunele pentru stomatologi ar trebui sa ajute la mentinerea unei pozitii echilibrate in profesionist.

De aici si importanta alegerii unui echipament dentar potrivit, care adera la acest concept de ergonomie dentara.

 

0 Shares
You May Also Like