Incinerarea este un proces ce poate fi afectat de anumite aspecte importante. Durata unui proces de incinerare depinde de obicei de anumiti factori asa cum sunt:
- greutatea sau dimensiunea corpului
- procentul de grasime corporala si masa musculara
- performanta echipamentelor de cremare utilizate
- temperatura de functionare a camerei de cremare
- tipul de recipient pentru cremare sau cutie in care este plasat corpul
Termenul “cenusa” este un pic inselator, deoarece ceea ce familiile primesc dupa o incineratie nu este o pulbere moale, ci, in schimb, un material cenusiu, grosier, precum pietrisul fin, realizat din resturile de oase.
In crematoarele moderne, corpul este depozitat intr-o camera rece, controlata la nivel de temperatura, pana cand este aprobat pentru incinerare.
Un medic primar sau un examinator medical este adesea solicitat sa verifice cadavrul pentru a se asigura ca nu trebuie efectuate investigatii sau examene medicale, deoarece, spre deosebire de inmormantare, corpul nu poate fi exhumat odata ce a fost incinerat.
Corpul este pregatit prin eliminarea stimulatoarelor cardiace, care pot exploda in caldura, proteze si implanturi de silicon. Toate implanturile radioactive – izotopi radioactivi injectabili sau implantabili utilizati pentru tratarea mai multor tipuri de cancer – sunt, de asemenea, pe lista de eliminare.
Corpul este apoi introdus intr-un recipient sau cutie din materiale inflamabile, cum ar fi placaj, pin sau carton. In unele tari, lucratorii elimina alte obiecte externe, cum ar fi bijuterii sau ochelari si lentile de contact, in timp ce alte tari interzic lucratorilor sa faca acest lucru.
Atunci cand incineratorul este preincalzit la aproximativ 1.100 de grade Fahrenheit (593 grade Celsius), usile mecanizate sunt deschise si recipientul aluneca rapid dintr-un suport pe pivoturi metalice rulante in camera de cremare primara, denumita de asemenea cuptor principal.
Uneori, membrii familiei pot urmari incinerarea de pe o fereastra sau, in cazuri precum crematoriile hinduse, un membru al familiei poate porni focul apasand un buton. Persoanele interesate de serviciile unui crematoriu uman 2020 pot intra pe link pentru mai multe detalii.
Dupa ce usa este sigilata, corpul este supus unei coloane de flacari, orientata spre tors. Caldura aprinde recipientul si usuca corpul, care este compus din 75 la suta de apa.
Pe masura ce tesuturile moi incep sa se stranga, sa arda si sa se vaporizeze de la caldura, pielea devine cerata, se decoloreaza, se umfla si se desparte.
Muschii se desprind de pe oase si se distrug in totalitate. Oasele, care sunt ultimele care se elimina, devin calcifiate pe masura ce sunt expuse la caldura si incep sa se sfarame.
Un corp uman mediu are nevoie de doua pana la trei ore pentru a arde complet si va produce in medie 3 – 9 kilograme de cenusa.
Cantitatea de cenusa depinde, de obicei, de structura osoasa a persoanei si nu de greutatea sa. Un nou-nascut, care are mai mult cartilaj si oase foarte putin maturizate, s-ar putea sa nu lase ramasite osoase dupa incinerare.
Este foarte important de mentionat si faptul ca fiecare crematoriu functioneaza perfect legal si in conformitate cu normele deja existente.