Infiintarea unei afaceri online: sfaturi pentru antreprenori

0 Shares
0
0
0

Infiintarea unei afaceri online: sfaturi pentru antreprenori
In cazul in care nu ati banuit inca, va spunem: un magazin online nu este infiintat intr-o luna. Pur si simplu, nu puteti face asta asa rapid: fa cercetarea de piata, gaseste un model de afaceri, gaseste furnizori, cere-le o oferta, renegociaza cu ei, astfel incat sa obtii conturile etc.

Ideea, pe o foaie!

“O sa vand pixuri tactile. Dar ma duc cu gandul la pixuri de cea mai buna calitate sau ma duc catre unele la un pret mic si aduc produse din China “?

Acesta este primul lucru pe care il indicati pe o hartie. Nu sunteti sigur despre nimic altceva – ce produs sa vand, cum am de gand sa-l vand – astfel incat sa incep sa ma gandesc mai departe. Stilouri de cea mai buna calitate? Pixuri din China? Pentru directori? Pentru graficieni? Pentru copii?

Ce ar spune un expert?
Din moment ce stiti clar ca veti incepe vanzarea, trebuie sa gasiti producatori. Un expert v-ar spune: “marea problema pe care o are antreprenorul este cu distribuitorul. Este cel care detine cheia afacerii unui magazin online. Marjele sectorului electronic, de exemplu, sunt zdrobite. Ele au fost intotdeauna foarte scurte. Intre 4%-9%.”

“Daca, in principiu, acei distribuitori marcheaza o linie de pret, poate fi interesant. Un alt lucru este conditiile pe care le propun. Trebuie sa mergi distribuitor si sa intrebi ce conditii te asteapta. Puteti obtine o reducere de 5% si o suprafata mare de 40%…”, continua el. “Daca, de la inceput, iti spun ca trebuie sa cumperi 100 de unitati… asta va complica deja lucrurile pentru un proiect modest”, da el ca exemplu.

Trei modele de afaceri… pe care sa pariezi?

Bine, vrei sa vinzi creioane sau pixuri, dar cum? Ai in minte un pret? Dupa realizarea studiului de piata, pe o hartie (din cauza cliseului) scrii aceste trei modele, care atunci cand incepi cu proiectul sunt singurele la care te poti gandi:

MODELUL A.
S-ar numi sa zicem “www.pixuri.com”: este un magazin de creioane tactile si piese de schimb ale acelor creioane la un pret bun. Te gandesti sa aduci produse din China, sa iei 6-7 modele si sa le incerci.

MODELUL B.
Ai deschide un magazin pe care l-ai numi ceva de genul “www.banbupix.com.” Este un model de magazin de brand-distribuitor. In acest caz, produsele unui brand japonez. Ati cautat un produs de calitate pe piata si ati constatat ca referinta este acest model si ati solicitat contactului comercial sa explice care sunt conditiile pentru distribuitorii sai. Poate avea sens sa distribuiti acest produs si altele de aceeasi marca online. Scopul tau: clienti cu putere mare de cumparare si artisti grafici.

MODELUL C.
Cel mai recent model ar fi sa vinzi accesorii pentru tablete si dispozitive mobile si sa se concentreze pe o nisa: copiii. Magazinul pe care l-ai deschide ar fi ceva similar, un magazin de produse tactile pentru copii: pixuri colorate, lead-uri pentru aplicatii, huse si protectii de ecran.

Ce ar spune un expert?
Expertul v-ar spune ca “modelul A nu ar functiona, deoarece este un singur produs, cu o cerere mica. Nu ar avea suficienti clienti pentru a-l face viabil. In plus, nu are, suficienta marja”. Modelele b si c sunt destul de fiabile si ar putea genera profit, datorita interesului publicului atat pentru un anumit tip de produs deja cunoscut, cat si pentru lucruri de copii.

De ce sa apelezi la e-commerce

Acum a devenit atat de usor sa cumparati orice de oriunde si oricand printr-un sistem de operare online de comert electronic. Comertul electronic nu ofera beneficii doar clientilor si consumatorilor, este un Holy Graal si pentru retaileri. Cu comertul electronic, acestia isi pot extinde acum afacerea in intreaga lume, ceea ce altfel fizic este imposibil si necesita multa investitie. Iata cateva dintre avantajele comertului electronic. Vezi aici creare magazine online si selecteaza serviciile de care ai nevoie pentru ca firma ta sa evolueze.

Cu volumul de munca crescut si angajamentele de acasa, devine foarte greu pentru oameni sa ajunga la magazinele lor preferate doar pentru a-si aduce produsele preferate atunci cand le pot cumpara doar cu o apasare a degetelor! Usurinta in utilizare, eficienta timpului si plata usoara sunt cateva dintre putinele motive majore pentru care comertul electronic a preluat lumea retailului de astazi.

Comertul electronic permite clientilor sa faca cumparaturi de pe site-ul lor preferat 24/7. Nu presupune asteptarea unui weekend sau a unei jumatati de zi doar ca sa poti face terapia de retail necesara! Comertul electronic permite site-urilor web sa functioneze non-stop si sa ajute  clientii cu detalii adecvate despre produse, detalii despre garantie, recenzii si descrieri ale produselor, astfel incat acestia sa poata face alegerea corecta.

Prin urmare, daca inca te mai gandesti cu privire la un magazin online este momentul sa actionezi si sa demarezi primi pasi pentru a avea cel mai bun magazin online.

0 Shares
You May Also Like