Alege chitara perfecta – de unde sa incepi?

Alege chitara perfecta – de unde sa incepi?

0 Shares
0
0
0

Vrei o chitara versatila cu care majoritatea incepatorilor sa poata invata confortabil? Una care satisface nevoile majoritatii cursantilor de chitara si ii sprijina in studiu? Una care „functioneaza” pentru majoritatea cursantilor, de 9 ori din 10? Ei bine, nu mai cauta. Descopera gama de chitare din magazinul de instrumente Muzicale.ro.

Lista de verificare sugerata

  • Pret: obtineti un instrument de calitate. Cheltuieste cat poti. Acest lucru face o mare diferenta.
  • Tip: Ia-ti o chitara acustica. De ce? Sunt populare, sunt portabile, sunt simplu de inteles si de utilizat.
  • Profilul gatului: alege un profil subtire in forma de „C”, pentru un gat mai fin de prins.
  • Ecartament de corzi: utilizati corzi cu ecartament putin mai usor. (10 sunt bune). De ce? Acestea vor fi mai usor de apasat pe degete.
  • Alte consideratii: alegeti lemn masiv daca puteti; tunere de calitate, daca este posibil.

Alegerea unui punct de pret

Inainte de a face cumparaturi, va trebui sa alegeti un punct de pret. Se recomanda sa cheltuiti nu mai putin de 300 USD pe un instrument nou. Intr-o lume perfecta, prima ta chitara ar fi de o calitate excelenta si ar putea costa 500-750 USD. Daca esti serios in ceea ce priveste invatarea, acest instrument va absorbi mii de ore de practica, costandu-te mai putin de 1 USD per ora de utilizare.

Nu-ti fie frica sa alegi un produs mai scump, de la inceput. Cu cat cheltuiti mai mult pe chitara, cu atat veti primi mai mult inapoi daca trebuie sa o vindeti. Instrumentele bune isi pastreaza cea mai mare parte a valorii in timp – daca sunt ingrijite corespunzator.

Electric, acustic sau clasic?

Decideti daca doriti o chitara electrica, acustica sau clasica.

Fiecare are avantaje si dezavantaje, dar toate pot functiona pentru incepatori.

Chitara clasica

Chitarele clasice redau sunete minunate, dar necesita o tehnica specializata. Ele sunt folosite in principal in muzica clasica, precum si in unele cantece din repertoriul latin. Au gatul mai lat. Chitarele clasice de calitate scazuta sunt abundente, datorita teoriei ca corzile mai moi din nailon fac instrumentul oarecum mai usor de invatat. Daca nu sunteti dornic sa invatati muzica clasica sau latina care se invarte in jurul acestui instrument, nu cumparati o chitara clasica. Nu cumparati o chitara clasica din cauza ideii ca sunt cumva mai usor de cantat. O chitara cu corzi de otel configurata corespunzator nu este substantial mai usor sau mai greu de invatat.

Chitara electrica

Chitarele electrice formeaza baza pe care se manifesta muzica rock si blues. Daca vrei cu adevarat sa inveti anumite stiluri de muzica (cum ar fi funk, rock, blues, metal), vei avea nevoie de o chitara electrica. Cu toate acestea, probabil ca va dura ceva timp pana cand veti incepe cu adevarat sa invatati tehnicile avansate pentru care sunt cunoscute aceste stiluri si care necesita o chitara electrica. Complexitatea suplimentara a lucrului cu amplificatorul, efectele si electronicele unei chitare electrice reprezinta un impediment pentru chitaristul incepator. Iar chitarele electrice nu sunt la fel de portabile ca cele acustice.

Chitara acustica cu corzi de otel

Chitarele acustice cu corzi de otel sunt preferate de cei care invata chitara. Majoritatea oamenilor care si-au propus sa invete chitara o fac pe un astfel de instrument, iar majoritatea celor care canta la alte tipuri de chitara detin si un instrument acustic cu corzi de otel. Chitarele acustice sunt portabile, usor de inteles si de folosit si au un sunet usor de recunoscut. Daca nu esti sigur de unde sa incepi, incepe cu o chitara acustica cu corzi de otel.

Ce este muzica?

Muzica este una dintre cele mai universale si cele mai profunde forme de expresie umana. De-a lungul istoriei, oamenii au creat si ascultat muzica pentru a transmite emotii, a reflecta cultura si a se conecta cu ceilalti oameni.

Exista o mare varietate de genuri muzicale, de la clasic la rock, jazz, hip-hop si multe altele. Fiecare gen muzical are propriile sale caracteristici distinctive, cum ar fi ritmul, tonul, melodia si armonia. Aceste caracteristici permit muzicii sa aiba un impact profund asupra starii de spirit si emotiilor noastre.

Muzica poate fi folosita si ca un instrument pentru a aduce oamenii impreuna. De exemplu, concerte si festivaluri muzicale aduc oameni din diferite culturi si medii impreuna pentru a se bucura de muzica si de compania celorlalti. Aceste evenimente pot fi o experienta puternica de conectare umana, deoarece muzica este capabila sa traverseze barierele culturale si lingvistice.

Muzica poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra sanatatii noastre mentale si fizice. Ascultarea muzicii poate ajuta la reducerea stresului si a anxietatii, la imbunatatirea starii de spirit si la cresterea nivelului de energie. De asemenea, muzica poate fi folosita ca o forma de terapie pentru a ajuta persoanele cu probleme de sanatate mentala sau fizica sa-si imbunatateasca starea generala de bine.

0 Shares
You May Also Like