Este foarte important sa cantaresti bine diferenta dintre costul reparatiei unui telefon mobil si costul achizitionarii unui telefon nou. Vrei reparatii telefoane Bucuresti? Intra pe ServiceGsm.ro.
Pretul unui telefon nou poate depasi 500 de dolari (daca este un smartphone cu performante bune), in timp ce costul inlocuirii unui display spart sau stricat, nu depaseste in general 100 de dolari. Stricaciunile provenite din contactul cu apa sunt cel mai greu de reparat si costa intre 30 si 60 de dolari.
Daca placa de baza a telefonului s-a ars, reparatia in general nu mai este fezabila, dar reparatiile comune pentru telefoanele mobile costa de obicei doar o fractiune din pretul total al telefonului.
Pentru a te decide daca sa-ti repari sau sa-ti inlocuiesti telefonul mobil stricat, verifica foarte bine inainte, documentatia de la producator, cu care a venit acel telefon. Cel mai probabil, accidentele nu sunt acoperite de garantie, decat in cazul in care poti dovedi ca nu este vina ta (si crede-ne, este foarte greu sa dovedesti asta, iar producatorii telefoanelor mobile nu vor sa ia in considerare argumentele tale, in cele mai multe cazuri).
In cazul in care ai achizitionat si o garantie extinsa pentru telefonul tau mobil, s-ar putea ca aceasta sa acopere si cateva tipuri de accidente ocazionale (loviri usoare de exemplu sau contactul neintentionat cu apa).
Daca platesti o asigurare lunara pentru telefon prin operatorul tau de telefonie mobila, vei fi avantajat in acest caz.
Totusi, vei fi limitat la numarul de trimiteri in service al device-ului tau, de aceea pentru reparatii minore, poti lua in considerare si un service 3rd party.
Mai mult decat atat, daca accesezi serviciile unui magazin de reparatii 3rd party, poti face si o comparatie a preturilor de service, pentru a te decide unde sa-ti lasi telefonul la reparat.
De multe ori, service-urile 3rd party, chiar daca folosesc componente originale pentru schimb, cer mult mai putini bani pentru reparatia in sine, decat ar face-o service-ul oficial al producatorilor telefonului tau mobil. Trebuie sa tii cont de asta, mai ales daca ai un smartphone care costa cateva sute de dolari.
Chiar daca decizi sa iti vinzi telefonul stricat (pentru piese) si sa-ti cumperi altul nou, poti salva foarte multi bani daca faci niste reparatii minore, inainte. Daca aceste reparatii costa destul de mult, atunci nu este cazul, dar poti ruga tehnicienii de la acel service, sa-ti indeparteze piesele care functioneaza inca bine (display-ul sau placa de baza de exemplu), pe care sa le poti vinde ca si piese separate, pe site-urile de specialitate.
Ar putea sa te mire, dar aceste piese, chiar si luate separat, pot costa destul de mult, mai ales daca smartphone-ul tau este unul scump, un flagship. Avantajul este ca aceste piese sau smartphone-ul in sine pot costa mult chiar si dupa ceva timp dupa lansarea smartphone-ului pe piata. Pe de alta parte, unii operatori de telefonie mobila au o anumita politica de returnare, iti poti lasa telefonul la ei (chiar si stricat), primind unul nou in schimb, pentru un cost mai mic.