Dezavantajele utilizarii produselor din plastic traditional

Dezavantajele utilizarii produselor din plastic traditional

0 Shares
0
0
0

Utilizarea produselor din material plastic traditional a crescut semnificativ in trecutul recent, multe intreprinderi s-au alaturat industriei si multe alte varietati de materiale plastice au inceput sa fie fabricate si utilizate.

Firmele folosesc materialele plastice traditionale deoarece considera ca sunt mai usoare si mai ieftin de fabricat in comparatie cu alte materiale cum ar fi metalele. De ce? Simplu, pentru ca materialele plastice traditionale sunt obtinute din produse secundare de titei si pot fi reciclate.

De asemenea, consumatorii considera ca materialele plastice sunt mai usoare, in comparatie cu alte materiale de ambalare. Cu toate acestea, produselor din plastic traditional la scara larga, are deficiente.

Natura daunatoare

Materialele plastice de unica folosinta care sunt utilizate in ambalarea produselor alimentare destinate consumului uman, au in compozitie compusi nocivi.

Eliminarea necorespunzatoare a aambalaje din plastic are ca rezultat faptul ca acesti compusi deosebit de daunatori, isi gasesc drumul catre corpurile de apa, unde se dizolva de mult timp datorita naturii lor biodegradabile.

Materialele plastice traditionale sunt daunatoare si pentru animale, deoarece le mananca ocazional si mor. In plus, fabricarea materialelor plastice necesita utilizarea unor substante chimice care pot fi deosebit de periculoase, si care sunt adaugate ca stabilizatori sau coloranti.

Cea mai mare parte a acestor substante chimice nu au suferit o evaluare a riscurilor ecologice, iar impactul lor asupra bunastarii umane si asupra mediului este in prezent vag. Un exemplu este ftalatii, care sunt folositi la fabricarea PVC-ului.

Degradarea mediului

Materialele plastice care nu sunt biodegradabile, pot avea nevoie pentru a se descompune in totalitate, de cateva secole legaturilor intermoleculare pe care le au in compozitie, si care constituie materiale plastice, a caror structura asigura ca materialele plastice nu se corodeaza si nici nu se descompun.

Materialele plastice traditionale care sunt aruncate in mod indecent sunt spalate in rezervoarele de apa, infunda caile navigabile si plutesc pe rezervoare, ceea ce contribuie la cresterea nivelului de poluare.

Punct de topire scazut

In general, materialele plastice au un punct de topire scazut, ceea ce inseamna ca pot fi utilizate in conditii normale, dar nu pot fi utilizate acolo unde nivelul de caldura este ridicat.

Acest lucru de-asemenea inseamna ca materialele plastice traditionale ca nu pot fi utilizate ca bariera de protectie pentru cuptoare.

Exista cateva tipuri de materiale plastice traditionale care sunt foarte inflamabile, iar aici amintim: polistiren, materiale acrilice, polietilena si nylon, care sunt utilizate frecvent in ambalaje, electrocasnice si birouri. Acest lucru le face un pericol de incendiu.

Durabilitate

De cele mai multe ori, materialele plastice au o durata de viata utila scurta in comparatie cu metalele de exemplu. Acest ciclu de viata scurt contribuie din plin la acumularea de gunoi nedorit in birou, acasa sau la gropile de gunoi.

Desi unele materiale plastice sunt reciclate, majoritatea raman necolectate in depozitele de gunoi si polueaza mediul inconjurator. In plus, pungile din polietilen sunt usor transportate de vant, lucru care le face aproape imposibil de colectat pentru reciclare.

Asadar, luand in considerare toate cele discutate in randurile de mai sus, un lucru este cat se poate de clar, si anume ca trebuie sa incepem sa renuntam cat de mult se poate, la utilizarea materialelor plastice traditionale. In aceste conditii, cu siguranta trebuie sa facem trecerea de la plastic traditional la plastic biodegradabil.

Luati drept exemplu noile pungi pe care le gasiti in supermarketuri, si care sunt biodegradabile. Sunt cel putin la fel de eficiente precum pungile vechi, din plastic traditional, dar necesita mult mai putin timp pentru a se descompune. O asemenea punga se descompune in cateva luni, iar o punga din material plastic traditional se descompune in sute de ani.

De-asemenea, atunci cand doriti sa plecati la picnic sau sa va puneti mancare la servici, renuntati la utilizarea caserolelor din plastic traditional. Indreptati-va atentia spre cutii si caserole de unica folosinta, care sunt cel putin la fel de eficiente precum cele din materiale plastice traditionale.

Chiar si supa foarte fierbinte o puteti transporta in astfel de cutii si caserole de unica folosinta biodegradabile, fara teama ca la o temperatura ridicata, anumite substante din compozitia plasticului biodegradabil, se vor integra in mancare.

Materialele plastice biodegradabile au avantajul ca se descompun mult mai repede decat materialele plastice traditionale, iar acesta este unul din motivele pentru care trebuie sa treceti la ambalaje biodegradabile, la cutii si caserole de unica folosinta biodegradabile, si la alte produse din plastic biodegradabil.

In acest fel, va asigurati de faptul ca nu poluati natura, sau cel putin nu poluati la fel de mult precum cei care folosesc materiale plastice traditionale.

Facand acest lucru, dati dovada de faptul ca sunteti responsabili, iar daca oamenii vor alege sa foloseasca cu totii materialele plastice biodegradabile, vom observa rapid si vom simti pe propria piele un nivel de poluare mai scazut, aerul va fi mai curat si mai sanatos.

Deci, concluzia articolului este ca trebuie ca fiecare sa renuntam la utilizarea plasticului traditional, si sa incepem sa folosim plasticul biodegradabil.

0 Shares
You May Also Like