Detalii care conteaza in alegerea serverului

Share Button

Daca procesorul este creierul, memoria RAM dicteaza cate procese diferite  poate jongla creierul in acelasi timp. Este memorie, la urma urmei. Alegerea RAM adecvat pentru serverul dvs. este atunci cand veti observa o diferenta destul de mare fata de cazul in care cumparam RAM pentru un computer personal.

In timp ce majoritatea oamenilor va vor spune ca patru gigaocteti de RAM reprezinta minimul absolut pe care un desktop sau laptop ar trebui sa il aiba (si, in realitate, este mai mult de opt gigaocteti in zilele acestea), acelasi lucru nu este valabil pentru serverul dvs. Pentru servicii perfecte va recomandam gazduire WordPress de la GazduireEnterprise.ro.

Minimul de care va avea nevoie solutia de gazduire este de aproximativ 512 megabytes, dar, in mod realist, doriti sa optati pentru un gigabyte sau mai mult. Un plan VPS standard incepe cu o placa de un gigabyte si ar fi bun pentru site-uri simple cu niveluri medii de trafic. De asemenea, retineti ca folositi mai degraba o parte dintr-o masina decat o masina intreaga.

Veti observa aceasta diferenta atunci cand incepeti sa cumparati servere dedicate si veti vedea ca acestea incep cu saisprezece gigabytes de RAM.

Multi factori va ajuta sa va dati seama cat de multa memorie RAM va trebuie. In timp ce un calcul definitiv este greu de facut, desigur, doriti sa optati pentru mai mult daca va puteti permite. Iata cateva variabile pe care doriti sa le cunoasteti.

Trafic: cu cat este mai mare traficul anticipat, cu atat mai multa RAM va fi necesar sa tii pasul cu cererea.

Sistemul de management al continutului: CMS-urile populare cum ar fi WordPress si Drupal au nevoie de cel putin un gigabyte de RAM, desi doua cu siguranta nu ar face rau.

Panouri de control: Software-ul de genul cPanel va utiliza RAM-ul alocat

Limbi de scriere si baze de date: Rularea PHP (ca in WordPress) si bazele de date SQL vor necesita o cantitate mai mare de memorie RAM.

Aplicatii: La fel ca pe orice computer, cu cat mai multe aplicatii ruleaza simultan pe dispozitiv, cu atat mai multa memorie RAM ar trebui sa le mentina in functiune.

In cele din urma, sa ne uitam la spatiul de stocare. Ca si cu propria masina, aveti posibilitatea de a alege intre hard disk-urile standard si SSD-uri. Un VPS SSD gestionat este adesea o alegere populara, deoarece beneficiati de o crestere semnificativa a vitezei prin utilizarea unui SSD.

Unitatile de stare solida au cateva avantaje fata de omologii lor de tip spinning. Cu toate acestea, in scopul unui server, cresterea vitezei reprezinta preocuparea dvs. principala. Aspecte cum ar fi durabilitatea mai mare suna frumos, dar reprezinta de fapt preocuparea companiei dvs. de gazduire.

In ceea ce priveste spatiul de stocare de care aveti nevoie, raspunsul ar putea sa va surprinda. Daca vedeti un plan care ofera treizeci de gigaocteti de spatiu, s-ar putea sa fiti surprins. Telefonul dvs. smartphone are mai mult spatiu de stocare decat acesta.

Dar, nu va puteti gandi la gazduire ca la un dispozitiv personal. Daca gazduiti un site simplu, tot ceea ce ocupa spatiu sunt fisiere text si elemente vizuale. Nu se adauga prea mult. Acum, daca va gazduiti si e-mailul pe serverul dvs., veti pierde rapid spatiu.

Be Sociable, Share!