Despre aur si bijuterii in opinia filosofilor

Share Button

Aurul nu este doar un subiect tratat de casele de amanet aur si de bijutieri. Aurul a fost analizat la fel ca si bijuteriile in general inca din cele mai vechi timpuri.

Universul a fost conceput astfel incat sa fie extrem de eficient si capabil sa execute multiple functii in acelasi timp. Fiecare dimensiune a geometriei sacre are un loc unic in spatiul perceptual si reprezinta un context al invatarii pentru a evolua personal si social. Atunci cand apare o noua dimensiune, un nou set de potentiale si perceptii este trezit si putem alege fie sa-l acceptam, fie sa il ignoram. Intelegerea structurii dimensionale care exista in jurul nostru ne permite sa percepem calea si directia evolutiei personale si sociale.

Filosoful grec Pitagora a crezut si si-a elaborat teoria potrivit careia toate modelele matematice din univers au reprezentat expresii ale inteligentei divine. Potrivit lui, inteligenta organizationala ne inconjoara si este prezentata in formule matematice si armonii muzicale. Acest lucru ne permite sa fim in centrul experientei noastre.

Teoria a fost sustinuta chiar de Albert Einstein, care a spus ca cele mai mari descoperiri ale sale au fost primite dupa rugaciune si somn. Poate fi o modalitate de a explica modul in care un om orb este capabil sa sculpteze sau o persoana surda poate sa compuna muzica complexa, asa cum a facut Beethoven. Platon a fost un alt grec care sustinea teoria lui Pythagoras si a declarat ca universul era un loc de “ordine armonioasa si frumoasa”. El a acordat atat de multa atentie geometriei incat a pus peste usa academiei sale un semn care a interzis accesul oricui nu cunostea geometria.

Formele care pot fi gasite in diferite forme in natura si despre care se crede ca sunt modele geometrice sacre sunt numeroase. Bijuteriile au fost dezvoltat in urma acestor modele de David Weitzman. Arborele vietii, Semintele vietii, Floarea vietii, Spirala de Aur, Constiinta Hristos, banda Mobius sunt doar cateva dintre modelele folosite de el.

Pandantivul Merkaba, o alta creatie a lui David, se bazeaza pe fluxul energiei fortei de viata, cunoscuta si sub numele de energie Prana, prin corpul nostru. Folosind vechea tehnica de respiratie Prana ne permite sa refacem fluxul Prana prin glanda pineala situata in centrul creierului nostru. Merkaba ne poate ajuta in stabilirea unei legaturi cu sinele nostru superior, ajutand astfel cresterea noastra spirituala. Un pandantiv de Merkaba poate fi oferit pentru vindecare si protectie, deoarece ne ajuta sa experimentam dragoste neconditionata, vindecandu-ne pe noi insine si pe altii.

Pandantivul Constiintei Hristos este obtinut dintr-o combinatie a doua forme geometrice, dodecahedron si icosahedron, care impreuna cu alte trei sunt cunoscute sub numele de solide platonice sau corpuri perfecte. Acestea sunt singurele forme existente care au varfurile lor perfect aliniate cu interiorul unei sfere. Aceste forme sunt considerate sfinte in multe religii din intreaga lume. Acest model de geometrie sacra este numit asa pentru ca seamana cu grila constiintei umane.

Be Sociable, Share!