De ce este important sa duci masina intr-un service?

De ce este important sa duci masina intr-un service?

0 Shares
0
0
0

Stim cu totii acel sentiment pe care ni-l da o masina noua, aroma si confortul scaunelor care nu au fost niciodata atinse, volanul foarte moale etc.

Si, desigur, deoarece este totul nou, nici macar nu ne gandim cand va fi prima vizita intr-un service, deoarece, la fel ca totul in viata, cu siguranta vom astepta ca masina sa prezinte o avarie serioasa pentru a o duce la reparat.

Cu toate acestea, ignorarea recomandarilor agentiei cu privire la acest tip de controale preventive si de intretinere ne poate aduce consecinte mai grave decat ne imaginam in ceea ce priveste masina.

Dar daca nu aveti nici o idee despre ce inseamna sa va duceti masina la service periodic sau nu stiti cand trebuie sa o faceti, atunci va aratam cateva puncte care va vor scoate cu siguranta din multe indoieli:

Ce este un service auto?

In general, este o procedura in care tehnicienii specializati verifica conditiile motorului masinii dvs., daca gasesc o defectiune, inlocuiesc piesele pentru a prelungi durata de viata a acestuia si pentru a se asigura ca functioneaza perfect. Aceasta trebuie facuta in timpul indicat in politica de garantie sau in manualul de service care vine la pachet cu masina dumneavoastra in ceea ce priveste kilometrajul sau lunile de utilizare a acesteia.

Este intr-adevar necesar un control al masinii?

Poate uiti sau poate ca activitatile rutinei zilnice pot interfera intre masina ta si service, insa este necesar sa o duci la un control pentru a prelungi durata de viata utila a masinii tale si, in acelasi timp, pentru a evita accidentele care ar putea fi fatale.

In service, expertii sunt responsabili pentru verificarea punctelor de siguranta ale masinii (niveluri de lichide, lumini, benzi, anvelope, suspensie etc.) pentru a sti daca totul este sub control. Imaginati-va ca mergeti la drum cu anvelopele in stare proasta. Eroare fatala! Aceasta cuprinde identificarea defectelor.

Cand ar trebui dusa masina in service?

Pentru a pastra masina in buna functionare, este intotdeauna benefic sa duci masina in service, respectand indicatiile din cartea masinii tale.

Fiecare masina are perioada ei, si are de-a face cu modelul, anul sau distanta parcursa, asa ca este cu adevarat extrem de important sa citesti politica de garantie sau manualul de service. Unele trebuie duse la sase luni sau atunci cand depasesc anumiti mii de kilometri.

In politica de garantie a fiecarei masini este indicata frecventa serviciilor necesare.

Atelier autorizat sau orice tip de atelier pentru a duce masina?

La momentul finalizarii garantiei masinilor lor, multi oameni nu le mai duc la atelierele dealerilor autorizati si prefera sa viziteze locuri “specializate” in service, cu toate acestea, este important sa retii ca un serviciu de calitate si fiabilitate se va face intotdeauna in atelierul de service al distribuitorului autorizat.

Beneficiile de a duce masina la ateliere variaza de la mentinerea garantiei pana la valoarea de revanzare a masinii tale.

Daca doriti sa aveti masina in stare buna, faceti service-ul in mod constant.

Cat de des ar trebui sa fac un service intermediar la masina mea?

Acest tip de evaluare a masinii trebuie efectuat la fiecare 30 de mii de kilometri sau la un an si jumatate, oricare dintre acestea este o alegere buna.

La prima optiune este posibil sa nu fie nevoie sa se faca mari modificari la ambreiaj, furtunuri sau alte elemente care dureaza de obicei intre 3-5 ani (in functie de utilizare), dar mai devreme sau mai tarziu va fi necesar sa le schimbati, asa ca nu va fie teama daca mecanicul va notifica acest lucru la o masina cu 5 sau mai multi ani de utilizare.

Recomandari generale

Amintiti-va ca multe agentii va ofera servicii “gratuite” pentru ca ati cumparat masina de la ei. De asemenea, retine ca este mai bine sa mergi la atelierele specializate ale fiecarui brand, deoarece au instrumentele necesare pentru a face treaba corect.

Daca te trezesti putin strans din punct de vedere economic, nu lasa problema sa creasca si repara acele lucruri despre care mecanicul iti spune ca sunt urgente si apoi pe cele care nu-ti pun viata in pericol.

In cazul in care efectuezi reparatiile intr-un atelier certificat, solicita o garantie pentru lucrarile efectuate, care ar trebui sa acopere primele luni ale lucrarii in caz de deteriorare.

Ce este service-ul intermediar?

Dupa cum sugereaza si numele, in acest tip de service sunt deja atinse puncte mai importante, a caror uzura nu este atat de comuna, dar trebuie schimbate sau revizuite la fiecare anumita perioada de timp pentru a evita problemele majore. Acestea pot fi urmatoarele

– Schimbarea antigelului

 • – Radiator- revizuire
 • – Revizuirea furtunurilor si curelelor
 • – Reglarea timpului motorului (daca este cazul)
 • – Ambreiaj – revizuire
 • – Inspectarea bateriei
 • – Inspectarea bucselor de suspensie
 • – Revizuirea amortizoarelor
 • – Schimbarea lichidului de frana
 • – Fluid de directie
 • – Ulei de transmisie
 • – Presiunea anvelopelor
 • – Aliniere si echilibrare
 • – Scanarea computerului pentru a cauta probleme in detaliu
 • – Repararea scurgerilor in general
0 Shares
You May Also Like