Cum se face instalarea unui cos de fum dublu izolat din otel?

Cum se face instalarea unui cos de fum dublu izolat din otel?

0 Shares
0
0
0

Un cos de fum din otel inoxidabil se potriveste perfect in casele mari, unde proprietarii aspira la un consum redus de energie. Rolul principal al unui cos de fum din otel inoxidabil este de a se asigura ca gazele care rezulta atunci cand combustibilul este transformat in caldura sunt evacuate in conditii optime si adecvate. Cosul de fum este verificat in functie de anumite criterii pentru a determina daca arde in conditii de siguranta, fara a pune in pericol siguranta celor care locuiesc in acelasi spatiu.

Cosul de fum trebuie verificat cel putin o data pe an pentru a se asigura ca functioneaza in mod optim. In cazul in care cosul de fum se infunda, acesta trebuie curatat folosind cele mai noi tehnici pentru a nu-i afecta functionalitatea. Intretinerea cosului de fum este importanta pentru a-l mentine in functiune pentru o perioada lunga de timp fara a acumula sedimente. Inaltimea corecta deasupra acoperisului este importanta atunci cand se alege un cos de fum dublu izolat din otel inoxidabil.

Alegerea cosului de fum potrivit

Atunci cand alegi un cos de fum, ar trebui sa iti pui mai intai aceasta intrebare:

” Este necesar sa ai o centrala termica care sa aiba aceeasi capacitate ca si centrala termica actuala, pentru a se potrivi capacitatea?”. Aceasta corelatie este vitala, deoarece astfel putem identifica acel cos de fum dublu izolat din otel inoxidabil care se va integra cu succes in casa si in viata ta.

MaxStil iti ofera o gama generoasa de dimensiuni, pentru a-ti facilita gasirea cosului de fum care se va potrivi cel mai bine cu sistemul tau de incalzire.

In acest caz, cosul dublu izolat din otel inoxidabil este realizat, in general, prin imbinarea a doua tuburi din otel inoxidabil intre care este montat un strat izolator. In general, acesta este mai eficient decat un model neizolat, deoarece ofera o protectie mai mare si o siguranta sporita impotriva incendiilor.

Diametrul unui cos de fum dublu izolat din otel inoxidabil produs de MaxStil este cuprins intre 80 mm si 500 mm, iar stratul izolator are o grosime cuprinsa intre 30 si 50 mm, in functie de nevoile individuale ale fiecarui client si de diametrul cosului care va functiona cel mai bine cu sistemul de incalzire al clientului. Printre cele mai importante avantaje se numara greutatea redusa in raport cu eficienta, rezistenta la umiditate si rezistenta la socuri termice.

Multi clienti MaxStil aleg un cos de fum dublu izolat din otel inoxidabil in locul celor conventionale, neizolate. In cele din urma, si acestea se dovedesc a fi eficiente, dar modelele de cos de fum dublu izolat au mai multe avantaje in ceea ce priveste modul in care se potrivesc si optimizeaza functionarea sistemelor de incalzire centrala.

In afara de diametrul si grosimea profilelor din otel inoxidabil, alte caracteristici de baza ale acestor cosuri de fum le fac atat de populare printre clientii MaxStil. Aceste cosuri de fum sunt realizate in conformitate cu standardele europene si sunt considerate structuri de inalta calitate. Ele au, de asemenea, un aspect estetic, datorita adaugarii unui strat de luciu. Acest lucru le face atat practice, cat si placute ca aspect.

Cum au evoluat sobele in timp?

Datorita dimensiunilor sale compacte, soba poate fi gazduita intr-un semineu mare sau folosita de sine statatoare in mijlocul unei incaperi, conectand-o la un cos de fum. Dezvoltata pe fondul lipsei de lemn, necesita un sfert din cantitatea de combustibil ca un semineu obisnuit si putea ridica temperatura camerei mai repede. In toata America de Nord, soba Franklin s-a bucurat de o adoptie pe scara larga, incalzind ferme, resedinte de oras si colibe.

In 1795, contele Rumford a creat o versiune deosebit de populara, cu o singura sursa de foc, dar permitand reglarea independenta a temperaturii pentru numeroase oale simultan, in timp ce incalzeste spatiul. Principalul sau dezavantaj era ca era prea mare pentru majoritatea bucatariilor rezidentiale. Isaac Orr din Philadelphia, Pennsylvania, a creat primele sobe circulare din fonta cu gratare pentru gatirea meselor pe ele aproximativ cinci ani mai tarziu.

Soba circulara isi are originile la inceputul anilor 1800, inspirata de soba Franklin dezvoltata cu douazeci de ani inainte. Jordan A. Mott a proiectat soba de baza pentru arderea carbunelui antracit in 1833. [7] [8]In 1834, Philo Stewart a creat Oberlin Stove, o soba mica din fonta cu lemne. Era o soba de bucatarie metalica compacta, care era mult mai eficienta decat gatitul intr-un semineu datorita capacitatii sale de incalzire imbunatatite si a disponibilitatii pentru durate record de gatit.

A fost un succes comercial major, deoarece putea fi format in formele si formele dorite si putea supravietui cu usurinta fluctuatiilor de temperatura de la cald la rece. Aceste sobe de fier au evoluat in masini de gatit specializate, cu tevi de evacuare a cosului de fum, deschideri pentru cuptor si sisteme de incalzire a apei.

0 Shares
You May Also Like