Cum sa alegi un vin bun

Cum sa alegi un vin bun?

0 Shares
0
0
0

Cum sa alegi un vin bun

Exista la fel de multe vinuri cate gusturi exista . Da-ti ocazia de a testa si diferentia pe cele care iti plac cel mai mult. Cu acesti pasi va puteti crea propriile criterii.

In fata unei oferte vaste de etichete de vin, alegerea celui mai bun pare o sarcina maraton sau doar pentru experti. Sute de intrebari ne vin in minte atunci cand cineva se afla in fata unui raft sau a unei pivnite. De unde sa incepi? Ar trebui sa citesc eticheta? Este necesar sa se guste vinul? Cand este important anul recoltei? Imi asum o sansa la un vin nou?  Rosu sau alb? Ce zici de asocierea cu feluri de mancare? Ce indica culoarea vinului? Ce grad de alcool?

De aceea, in fata atator indoieli si a nenumaratelor optiuni, am stat de vorba cu Alberto Cervantes, somelier si director general al Wine Lovers, care ne-a oferit chei simple pentru a alege cel mai bun vin si, astfel, pentru a garanta ca sticla pe care o cumparati este cea mai buna optiune. In plus, aceste recomandari va vor permite sa va elaborati propriile criterii despre un vin, astfel incat sa vina momentul in care alegerea nu este doar o sarcina usoara, ci una placuta.

  1. Cunoaste gusturile

Magazinul de bauturi 24drinks.ro este locul unde vei gasi numeroase surse de inspiratie.

Petrece timp pentru a cunoaste ce-ti place. Poate ca exista un vin de o calitate extraordinara, dar daca nu este stilul tau, nu te vei bucura de el.

Lumea vinurilor este un subiect subiectiv.

Exista atat de multe vinuri pentru atat de multe gusturi. Deci, da-ti sansa de a testa si diferentia cele care va plac cel mai mult. Alb? Roz? Rosu? Spumos? Odata ce unul dintre acestea a fost ales, acesta analizeaza caracteristicile fiecaruia. Decide daca va place fructat, mai structurat, tanar sau vechi si  va puteti da seama unde sa va directionati cautarea.

Pentru a va descoperi propriile gusturi, trebuie sa stiti ca exista vinuri generoase (peste 13° de alcool. Ele sunt de obicei dulci, dar exista si uscate), linistite (mai putin de 15° de alcool, fara bule. Rosu, alb sau roz), spumant (textura sa are bule obtinute datorita unei a doua fermentatii in sticla) si gazificat (cand gazul este incorporat artificial).

  1. Alege un vin in functie de ocazie

Exista un tip de vin pentru fiecare ocazie. Nu este acelasi lucru sa beti un vin cu prietenii, decat daca beti in cuplu sau cu partenerii de afaceri. Nici nu va fi la fel daca va fi insotit de mancare sau nu. Luati in considerare vremea si timpul in care il veti bea. Daca este un climat cald si umed, cel mai bine este sa alegeti un alb, stralucitor sau roz. Daca este o cina intr-un loc racoros, cea mai buna optiune ar putea fi un rosu. 

  1. Nu te uita la pret

Nici cel mai scump nu este cel mai bun, nici cel mai accesibil nu este rau.

Desi este adevarat ca ar trebui sa alocati un buget, nu lasati acest lucru sa fie factorul decisiv.

Ce beneficii ofera vinul?

Vinul a fost supus unor studii intensive de-a lungul anilor si s-a dovedit a fi un elixir eficient. Cine spune ca un barbat are nevoie de o fantana a tineretii pentru a trai o viata lunga? Turnati-va un pahar de vin si imbuteliati cateva beneficii surprinzatoare. Am adunat cateva fapte interesante si curiozitati despre modul in care vinul va poate afecta sanatatea. Luati-o usor, cunoasteti bautura pe care o alegeti si beti cu moderatie.

Vinul a fost supus a numeroase studii care au gasit diverse legaturi intre imbunatatirea calitatii vietii si consumul acestuia. In cele mai vechi timpuri, din cauza deficitului de apa, vinul a devenit mai degraba o nevoie esentiala in viata decat un lux, asa ca a ajuns sa simbolizeze intretinerea si viata. Chiar si in cele mai vechi timpuri, vinul si-a dovedit valoarea atunci cand vine vorba de sustinerea vietii. Pana in prezent, exista inca cercetari in derulare cu privire la motivul pentru care vinul este considerat unul dintre cele mai puternice elixire cunoscute de om.

 

 

Cu toate acestea, primul lucru de realizat este ca cantitatea conteaza, iar majoritatea studiilor arata rezultatele in pahare pe zi sau saptamana. Asa ca sfatul nostru este sa savurezi fiecare inghititura, sa simti fiecare textura si mirosul vinului tau. Bea-l, incet, asa cum a fost crescut in podgorii si produs, cu dragoste si grija.

Resveratrolul este un polifenol care se gaseste mai ales in vinurile rosii. Este un antioxidant puternic care poate fi gasit in coaja de struguri si in sucul de struguri rosii. Antioxidantii ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi care ne pot deteriora celulele si organele.

Studiile arata ca resveratrolul promoveaza sanatatea si longevitatea prin cresterea activitatii unei proteine ​​numite sirtuine. Sirtuinele sunt responsabile pentru protejarea organismului impotriva bolilor imbatranirii.

0 Shares
You May Also Like