Cum alegi un motocultor?

Cum alegi un motocultor?

0 Shares
0
0
0

A sosit clipa mult asteptata in care ai reusit sa te muti la casa, iar acum iti doresti sa te ocupi de gradina pe care o ai, si sa cultivi diferite legume pentru propriul consum?

Nu ai uneltele si utilajul necesar care sa iti usureze munca pe care urmeaza sa o desfasori pentru multi ani inainte, incepand de acum? Ei bine, a cam sosit momentul sa iti simplifici considerabil viata de gospodar, si munca, pentru ca acum iti poti alege motocultorul potrivit de la Rabota.

Exista multe detalii pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a face alegerea potrivita, dar vestea buna este ca acest articol iti ofera informatii utile care te pot ajuta sa faci alegerea corecta. Iata despre ce este vorba.

Pentru a stii cum sa alegi cel mai bun motocultor pentru nevoile tale, mai intai de toate trebuie sa stii ce este un motocultor. Acesta este asadar un utilaj cu doua roti, care poate fi echipat cu diferite accesorii, pe care le poti folosi pentru pregatirea solului in vederea cultivarii legumelor sau leguminoaselor dorite.

In comparatie cu o motosapa, motocultorul este un utilaj mai puternic, care poate fi utilizat pe suprafete mai mari de teren, si iti ofera posibilitatea de a-i atasa diferite accesorii precum un plug de bilonat, un plug de arat, o rarita fixa, sau chiar si o remorca pe care sa o folosesti pentru a transporta legumele.

Fara doar si poate, la ora actuala nu exista o unealta care sa fie mai utila pentru a lucra o gradina, mai ales daca aceasta are in jur de 1000 de metri patrati. Exista insa motocultoare profesionale care pot fi utilizate chiar si pentru suprafete mult mai extinse, chiar si de peste 10.000 – 15.000 de metri patrati.

Motocultoare cu motor pe benzina

Exista pe piata atat motocultoare cu motoare pe benzina, cat si motocultoare cu motoare diesel, insa fara doar si poate, cea mai inteligenta solutie este sa optezi pentru un utilaj pe benzina.

Iti poti indrepta atentia de exemplu spre un motocultor Rabota k7 100q, care are motorul euro 5 pe benzina, si care are 7 CP. Un astfel de utilaj are in dotare o cutie de viteze cu priza de putere, carcasa reductor din fonta; si vine echipat cu roti de cauciuc.

Un motocultor Rabota precum cel mentionat anterior, dispune de freze de pamant segmentabile cu 3 randuri de cutite. Acest echipament iti ofera sansa de a-i atasa tot felul de accesorii in functie de necesitati (plug de arat sa de bilonat, prasitoare, grebla pentru fan, presa pentru balotat, etc.).

Latimea de lucru

Atunci cand alegi un motocultor, latimea de lucru este un factor important pe care trebuie sa il ai in vedere. Asigura-te ca tii cont de acest detaliu, si alege motocultorul Rabota k7 100q, care are latimea de lucru cuprinsa intre 560 si 1050 mm, in timp ce adancimea de lucru a acestuia este cuprinsa intre 150 si 300 mm.

Tinand cont de latimea de lucru dar si de adancimea de lucru a acestui utilaj, poate fi utilizat atat in gradina cat si pe camp.

Intretinere

Intretinerea unui motocultor nu este dificila, si cu siguranta nu trebuie sa fii un specialist pentru a te descurca sa iti intretii echipamentul. Asigura-te ca verifici periodic ambreiajul iar daca este nevoie il reglezi, pentru a oferi un cuplu maxim.

De-asemenea, este foarte important sa te asiguri ca folosesti doar uleiul pe care il recomanda producatorul. In cazul in care tii cont de aceste detalii, cu siguranta te asiguri de faptul ca motocultorul pe care l-ai ales, va avea o durata de viata indelungata.

0 Shares
You May Also Like