Cum alegi scoala pentru copiii tai?

Share Button

Cum alegi scoala pentru copiii tai?
Este evident faptul ca in momentul in care esti parinte, iti doresti ca ai tai copii sa invete intr-o scoala cat mai buna, astfel incat sa se poata dezvolta cat mai bine, din toate punctele de vedere.

Ei bine, pentru tine ca si parinte, alegerea scolii potrivite pentru copiii tai poate sa fie o misiune dificila, pentru ca va trebui sa tii cont de mai multe detalii atunci cand vei opta pentru o anumita scoala.

In primul rand, trebuie sa te gandesti foarte bine daca vrei sa iti duci copiii la o scoala de stat sau daca ai de gand sa optezi pentru o scoala particulara. Fiecare dintre aceste doua tipuri de scoli au o serie de avantaje, dar si o serie de dezavantaje, asa ca va trebui sa tii cont de acest aspect.

Sunt o multime de parinti care si-ar inscrie copiii la o scoala privata, insa se gandesc la faptul ca in cadrul unei astfel de scoli, cheltuielile vor fi mai mari decat in cadrul unei scoli de stat. Este adevarat faptul ca pentru o scoala privata se plateste o taxa anuala, insa si pentru o scoala de stat trebuie platit un fond al scolii, un fond al clasei, plus o multime de alte mici taxe, care adunate vor fi destul de mari.

Un alt criteriu important de care trebuie sa tii cont in momentul in care esti parinte, si trebuie sa iti inscrii copilul la scoala, este amplasamentul acesteia. Mai mult ca sigur, iti vei dori sa ai in apropierea locuintei o scoala buna unde sa iti duci copiii, iar mai apoi sa poti pleca la servici.

Daca de exemplu locuiesti in capitala, poti cauta scoala particulara sector 1, in cazul in care locuiesti in zona respectiva, pentru ca acolo sunt cele mai bune scoli particulare. In cazul in care locuiesti intr-o alta zona, poti alege sa iti duci tot in acel sector copilul la scoala, tinand cont de modul in care le predau profesorii.

Pe langa amplasamentul scolii, cu siguranta conteaza foarte mult si atmosfera din cadrul scolii, iar aici in primul rand ne referim la atmosfera din cadrul orelor. Conteaza foarte mult modul in care profesorii se ocupa de elevi, si modul in care le predau lectiile.

In cazul in care profesorii isi dau foarte mult interesul, iar elevii inteleg cu mare usurinta ceea ce li se preda, atunci este evident faptul ca atractia spre scoala va fi una mare, iar copiii isi vor dori sa mearga la orele de curs.

Tot in ceea ce priveste atmosfera din cadrul orelor, putem aminti si obiectele de mobiler din cadrul unei sali de clasa. In cazul in care scoala dispune de un mobiler nou, este evident faptul ca elevii se vor duce la ore cu drag. In cazul in care insa, mobilierul din salile de clasa este unul invechit, atunci elevii nu vor avea tragere de inima sa participe la ore.

Ideal ar mai fi daca ai gasi in apropierea casei tale, o scoala unde se pune accent pe limbile straine, astfel incat copiii tai sa poata invata cu usurinta limba engleza de exemplu, sau limba germana sau orice alta limba straina.

Deasemenea, ar fi bine sa optezi pentru o scoala pentru copiii tai, unde orele de educatie fizica si sport, sa nu fie inlocuite cu matematica, sau orele de desen sa nu fie inlocuite cu orele de limba romana, pentru ca astfel, copiii nu vor mai merge cu mare drag la scoala.

Deci, dupa cum se poate vedea, nu este o misiune atat de simpla precum pare, aceea de a alege scoala ideala pentru copiii tai.

Be Sociable, Share!