Cele mai importante instrumente de gradinarit

Cele mai importante instrumente de gradinarit

0 Shares
0
0
0

Va prezentam uneltele de gradinarit si accesorii gradina care sunt esentiale pentru intretinerea unei gradini sau a unei livezi. Exista o mare varietate, dar acum va aratam cele principale dintr-o lista.

Daca sunteti un gradinar profesionist, veti dori cu siguranta sa aveti cele mai bune instrumente pentru diferitele sarcini care sunt efectuate in fiecare gradina.

Am selectat cele mai de baza instrumente ale unui gradinar, dar necesare in intregime.

Vezi accesorii casa si gradina si gaseste cele mai bune solutii pentru tine.

Lista de instrumente ale unui gradinar

Acestea sunt instrumentele indispensabile pentru un gradinar, sunt necesare pentru ingrijirea si intretinerea gradinilor si a zonelor verzi. Sa ne uitam la ustensilele de gradinarit de care aveti nevoie!

Manusile gradinarului

Prin utilizarea manusilor de panza, va asigurati protectia. Aceste ustensile de gradina sunt ideale pentru manipularea corecta a celorlalte instrumente si nu numai asta, puteti ridica si frunzele fara teama de a va rani cu spini sau altceva care va poate rani mainile.

Grebla

O grebla gradinarit are ghimpi fermi pentru a matura departe gunoiul sau deseuri de plante uscate. Dintii pot fi perpendiculari adoptand o forma curbata pentru a obtine un rezultat mai bun atunci cand se grebleaza.

Masina de cosit iarba

Un brushcutter- masina de tuns este folosita mai ales ca masini de gradinarit, instrumentul ideal pentru cosirea peluzelor sau a altor tipuri de ierburi. Este minunat de utilizat in locurile in care masina de tuns iarba nu ajunge. Ar trebui sa-l numim o completare a echipamentului de gradinarit.

Cele mai multe sunt pe baza de benzina, cu un motor puternic, care face treaba mai usoara si mai rapida.

Foarfece

Fiecare gradinar bun ar trebui sa poarte in cutia sa de gradinarit o pereche de foarfece, este esential sa aveti una dintre ele pentru a obtine un rezultat frumos intr-o gradina.

Ele va vor ajuta sa taiati ramurile joase ale copacilor sau ramurile uscate, de asemenea, cu ele puteti taia florile care sunt ofilite in interiorul tufisurilor de trandafiri.

Aspersoare

Functia sa este irigarea apei in zone mari in mod constant, atata timp cat nu opriti robinetul, domeniul de aplicare al irigarii va depinde de presiunea de iesire si de tipul de duza.

Marea majoritate a aspersoarelor au cleme si dispozitive de fixare, astfel incat sa le puteti ajusta in functie de zona de irigare. Cel mai recomandat unghi este 360.

Aparat de strans furtunul

Ne ajuta sa transportam furtunurile care sunt foarte lungi, un alt beneficiu este ca au un fel de rola care va permite sa rotiti furtunul.

Aspectul acestui instrument este cel al unui carucior, deoarece are doua roti si o baza in fata pentru a stabiliza echilibrul.

In acelasi mod, exista mai multe modele, dar cele mai frecvente sunt cu doua roti, au o aderenta pentru a facilita mobilitatea dintr-un loc in altul.

Aparat de suflat frunzele

Profesionistii in gradinarit il folosesc pentru a impinge aerul printr-o duza pentru a muta deseurile dintr-o gradina, ca frunzele. Exista doua tipuri de suflante de frunze, suflanta motorului in doi timpi sau motorul electric, celalalt fiind in patru timpi care a fost introdus in ultima vreme pentru a face fata poluarii aerului.

Cum sa cultivi usturoi in propria gradina?

Cultivarea usturoiului (Allium sativum) in gradina este un lucru minunat pentru gradina dvs. de bucatarie. Usturoiul proaspat este un condiment excelent. Sa ne uitam cum sa plantam si sa cultivam usturoiul.

Cum sa creasca usturoiul

Usturoiul in crestere are nevoie de temperaturi reci. Planteaza usturoi cu gat tare toamna. Acolo unde sunt ierni reci, puteti planta usturoiul cu patru pana la sase saptamani inainte ca pamantul sa inghete. In zonele mai usoare de iarna, plantati usturoiul pana iarna, dar inainte de februarie. Cum se planteaza usturoiul Urmati acesti pasi pentru cultivarea usturoiului:

1. Cu exceptia cazului in care solul dvs. este in mod natural slabit, adaugati o multime de materie organica, cum ar fi compost sau gunoi de grajd bine imbatranit.

2. Separati bulbul de usturoi in cuisoare individuale (la fel cum faceti cand gatiti, dar fara a le curata).

3. Plantati catei de usturoi de aproximativ un centimetru (2,5 cm) adancime. Capatul mai gras care se afla in partea de jos a becului ar trebui sa fie in partea de jos a gaurii. Daca iernile sunt mai reci, puteti planta bucatile mai adanc.

4. Spationati cuisoarele la 2-10 cm (5-10 cm) distanta. Randurile dvs. se pot indeparta intre 12 si 18 inci (31-46 cm.). Daca doriti bulbi de usturoi mai mari, puteti incerca distantarea cuisoarelor pe o retea de 6 inch (15 cm) pe 12 inch (31 cm).

5. In timp ce plantele sunt verzi si cresc, fertilizati-le, dar opriti fertilizarea dupa ce incep sa se „acumuleze”. Daca va hraniti usturoiul prea tarziu, usturoiul nu va ramane inactiv.

6. Daca nu exista prea multa ploaie in zona dvs., udati plantele de usturoi in timp ce acestea cresc, asa cum ati face orice alta planta verde din gradina dvs.

7. Usturoiul dvs. este gata de recoltat odata ce frunzele se rumenesc. Puteti incepe sa verificati cand mai sunt cinci sau sase frunze verzi.

8. Usturoiul trebuie vindecat inainte de al depozita oriunde. Asigurati-va ca legati opt pana la o duzina impreuna de frunzele lor si agatati-le intr-un loc pentru a se usca. Acum, ca stii sa cresti usturoi, poti adauga aceasta planta gustoasa in gradina ta de bucatarie.

0 Shares
You May Also Like