Cele mai bune tipuri de materiale pentru balustrade in aer liber

Cele mai bune tipuri de materiale pentru balustrade in aer liber

0 Shares
0
0
0

Balustradele din otel inoxidabil si balustradele interioare ale scarilor servesc, in general, aceluiasi scop, deoarece ambele contribuie la asigurarea unor conditii mai sigure pentru persoanele care utilizeaza scarile.

Principala diferenta este ca balustradele exterioare sunt supuse unor conditii meteorologice care necesita in mod normal utilizarea unor materiale diferite de cele necesare pentru balustradele interioare.

Exista si alte consideratii de care ar trebui sa tineti cont atunci cand alegeti balustrade pentru scarile exterioare.

Unele dintre aceste considerente pot include urmatoarele: proiectarea scarii, culoarea corespunzatoare peretilor exteriori si muluri ale casei dvs., materiale care vor fi rezistente la conditiile meteorologice si meteorologice. Exista o varietate de materiale disponibile pentru balustrade scari in aer liber, cu diferite avantaje si dezavantaje.

Tipuri de materiale pentru balustrade exterioare

 Balustrade exterioare din lemn si otel inoxidabil

Pentru balustradele exterioare din otel inoxidabil care au un aspect mai clasic si rustic, multi aleg lemnul pentru a le combina.

Balustradele din lemn pot fi lustruite pentru a-i conferi un aspect mai contemporan, sculptat cu un aspect clasic.

Aspectul mai rustic care vine cu aspectul de lemn natural vopsit.

O casa din busteni, sau una construita intr-un cadru mai rural, poate fi facuta mai atractiva prin utilizarea:

  • Stejar
  • Pin
  • Artar
  • Chiar si mahon.
  • Alternativ, aceste balustrade pot fi, de asemenea, vopsite. Dar aproape fara exceptie, aceste balustrade exterioare vor trebui sigilate pentru a le proteja de conditiile meteorologice, cum ar fi ploaia, zapada, caldura si razele UV.
  • Nu numai ca vremea poate diminua frumusetea naturala a balustradelor din lemn, dar le poate deteriora si crea aschii pentru persoanele care se sprijina pe balustrade, pentru siguranta. Vezi aici confectii metalice Mester-Metal.

Balustrade metalice

Daca sunteti in cautare de…

  • Durabilitate
  • Rezistenta
  • Intretinere mai putin frecventa a balustradelor exterioare…

Probabil doriti sa luati in considerare balustradele metalice.

Aceste balustrade pot fi, de asemenea, vopsite pentru a se potrivi culorilor si designului casei exterioare, desi acestea sunt utilizate in mod normal pentru modele mai contemporane.

Unele sunt simple , in timp ce altele pot fi pre-turnate in diferite modele.

Balustrade din fier forjat si otel inoxidabil

Balustradele din fier forjat sunt de obicei asociate cu eleganta. Le veti vedea adesea pe scarile exterioare, langa usile de sticla, si vor fi vopsite pentru a se potrivi tonurilor pastelate pe peretii si ornamentele din apropiere. Barele goale din balustrade din fier forjat sunt in general alese pentru un aspect mai usor si mai delicat. Mai rar, veti vedea otelul inoxidabil ca o optiune pentru balustrade in aer liber. De obicei, acestea vor trebui sa fie impermeabilizate pentru a-si mentine aspectul lustruit.

Balustrade din piatra, marmura sau granit

Cel mai clasic aspect al tuturor balustradelor va fi, de obicei, granit, marmura sau piatra. Dar acestea vor necesita aproape intotdeauna un profesionist pentru a le  instala.

Balustrade din aluminiu, vinil si fibra de sticla

Pentru balustrade mai ieftine, va puteti baza, de obicei, pe aluminiu, vinil si chiar rasina din fibra de sticla pentru a utiliza atunci ai un buget mai mic.

Avantajele otelului

Otelul este un aliaj format din fier cu adaos de carbon pentru a-si imbunatati rezistenta si rezistenta la rupere in comparatie cu alte forme de fier. Multe alte elemente pot fi prezente sau adaugate. Otelurile inoxidabile care sunt rezistente la coroziune si oxidare au nevoie de obicei de o cantitate suplimentara de 11% crom.

Datorita rezistentei sale ridicate la tractiune si costului scazut, otelul este utilizat in cladiri, infrastructura, unelte, nave, trenuri, masini, masini, aparate electrice, arme si rachete. Fierul este metalul de baza al otelului. In functie de temperatura, poate lua doua forme cristaline (forme alotrope): cubic centrat pe corp si cubic centrat pe fata. Interactiunea alotropilor fierului cu elementele de aliere, in primul rand carbonul, confera otelului si fontei gama lor de proprietati unice.

In fierul pur, structura cristalina are o rezistenta relativ mica la alunecarea atomilor de fier unul pe langa altul, astfel incat fierul pur este destul de ductil sau moale si usor de format. In otel, cantitati mici de carbon, alte elemente si incluziunile din fier actioneaza ca agenti de intarire care impiedica miscarea luxatiilor.

Carbonul din aliajele tipice de otel poate contribui cu pana la 2,14% din greutatea sa. Varierea cantitatii de carbon si a multor alte elemente de aliere, precum si controlul componentei lor chimice si fizice in otelul final (fie ca elemente dizolvate, fie ca faze precipitate), impiedica miscarea dislocatiilor care fac fierul pur ductil si, astfel, controleaza si sporeste calitatile acestuia.

Aceste calitati includ duritatea, comportamentul de calire, necesitatea de recoacere, comportamentul de revenire, limita de curgere si rezistenta la tractiune a otelului rezultat. Cresterea rezistentei otelului in comparatie cu fierul pur este posibila numai prin reducerea ductilitatii fierului.

Otelul a fost produs in cuptoare cu flori de mii de ani, dar utilizarea sa industriala pe scara larga a inceput abia dupa ce au fost concepute metode de productie mai eficiente in secolul al XVII-lea, odata cu introducerea furnalului si productia de otel pentru creuzet. Acesta a fost urmat de cuptorul cu vatra deschisa si apoi de procesul Bessemer in Anglia la mijlocul secolului al XIX-lea.

 

0 Shares
You May Also Like