Ce sunt bateriile?

Ce sunt bateriile?

0 Shares
0
0
0

Cele mai multe produse de pe piata functioneaza pe baza bateriilor, precum lanterna led, un produs revolutionar. Totusi ar trebui sa stiti ca bateriile reperzinta una dintre cele mai importante limitari ale tehnolgiei cotidieni.

Cel mai probabil foarte multi cumparatori se intreaba de ce progresul in acest domeniu este foarte lent. Chiar daca in ultii cincizeci de ani s-au intamplat schimbari uimitoare, bateria a ramas neschimbata in esenta. Inghinerii chiar s-au chinut sa adauge vechii tehnologii cativa stropi de putere in fiecare an.

Cu ajutorul unor baterii foarte bune nu ar mai fi nevoie sa va reincarcati telefonul dupa o zi de utilizare intensa, laptopuri-le si smart device-urile ar putea functiona exrem de rapid, iar masinile electrice ar fi prezente intr-un numar foarte mare pe strazi.

Lumea si-ar schimba complet aspectul. In cele ce urmeaza va vom prezenta cele mai intalnite tipuri de baterii pe care le utilizati fara sa va dati seama.

De asemenea trebuie sa stiti ca absolut toate bateriile de pe piata functioneaza pe acelasi principiul: substantele chimice care se alfla in interiorul bateriei produc electroni in urma procesului de transformare a energiei chimice in cea electrica.

Asadar, in momentul in care conectam o baterie la un device, electronii din interiorul acesteia se deplaseaza de la polul negatil prin dispozitivul care ii este gazda. Tot circuitul se inchide astfel prin polul pozitiv al bateriei. Existe diferente intre unele tipuri de baterii care exista pe piata, iar acestea sunt cauzate de catre diferitele “cocktailuri” de substante care se afla in interior. In asa mod pot exista baterii slabe si baterii bune pentru anumite scopur.

Cele mai cunoscute baterii de pe piata sunt cele alcaline. Aceste baterii sunt destul de ieftine si la indemana. Interiorul lor contine o cantitate destul de mare de energie, insa daca sunt folosite pentru functionarea unui dispozitiv precum un mp3 player, acestea s-ar epuiza extrem de repede.

De asemenea, daca le folositi la dispozitive care nu necesita multa energie, precum telecomanda televizorului sau aparatul de aer conditionat, aceste baterii poti fi folosite chiar si bentru mai multe luni. Principala problema a acestor baterii este ca ele nu sunt reincarcabile.

O alta categorie este reprezentata de catre bateriile cu oxid de argint. Acestea sunt baterii cu o viata destul de lunga deoarece acestea conin o cantitate extrem de mare de energie. Le puteti gasi sub forma de nasturi, in produsele cu cuart, dar si in produsele submarine.

Chiar daca par bateriile perfecte, acestea prezinta doua probleme: una dintre aceaste probleme este ca sunt destul de scumpe, iar a doua problema este mercurul de care trebuie sa scapati pana la epuizare.

Bateriile cu placi de plumb si acid sulfuric nu sunt chiar atat de cunoscute, insa au calitatile lor. Aceste baterii sunt de doua tipuri: bateria utilizata la pornire, asemanatoare cu cea de la un vehicul auto si care este proiectata astfel incat sa furnizeze mici socuri electrice si bateria utilizata la alimentarea barclor si a masinilor de golf, ori utilizata ca o sursa de rezerva mai ales pentru gadgeturile care folosesc foarta multa energie.

0 Shares
You May Also Like