HTC reprezinta un brand foarte cunoscut la nivel mondial. Producatorul de telefoane mobile taiwanez nu se rezuma doar la fabricarea acestor dispozitive. Acesta produce si tablete sau laptop-uri de cea mai buna calitate. Totusi, acestea pot avea diverse probleme care se vor remedia intr-un service autorizat care presteaza reparatii Htc.
Ma voi referi in continuare la procesoarele de laptop si problemele care pot sa apara la laptopurile HTC.
Mai intai de toate trebuie sa intelegem ce este procesorul si sub ce denumiri il intalnim.
Procesorul este componenta care incorporeaza functiile unitatii centrale de prelucrare a informatiei CPU, a unui laptop sau a unui sistem functional.
Acesta se prezinta sub forma unui circuit electronic integrat care mai este cunoscut si sub numele de cip electronic. Practic este forma structurala cea mai complexa pe care o au circuitele integrate.
Un procesor asigura procesarea instructiunilor si datelor, atat a celora din sistemul de operare, cat si a celor din aplicatia utilizatorului, interpretandu-le, prelucrandu-le si controlandu-le, executand si supervizand transferurile de informatii si totodata controland activitatea generala a celorlalte componente care alcatuiesc un sistem de calcul.
Procesorul reprezinta practic una din componentele principalele a unui laptop, acestea fiind fabricate in cea mai mare parte de catre AMD si Intel. Bineinteles ca exista si alti producatori de procesoare, dar procesoarele realizate de acesti doi producatori sunt practic cele mai populare si cele mai folosite la nivel mondial.
Procesorul este conectat in laptop pe placa de baza, cu ajutorul unui socket al procesorului. Practic, procesorul reprezinta una din componentele cele mai solicitate intr-un laptop, acesta avand capacitatea de a procesa intr-un timp foarte scurt, foarte multa informatie. In privinta alegerii unui procesor, sunt recomandate procesoarele Intel, acestea fiind de regula mai fiabile, prajindu-se mult mai greu fata de procesoarele AMD.
Pentru acestea din urma este necesara un sistem de racire foarte performant, adesea utilizatorii fiind nevoiti sa foloseasca sisteme de racire externe, pentru a veni in ajutorul sistemului de racire.
De obicei procesoarele reprezinta ultimele componente din laptop care se pot strica, de obicei acestea arzandu-se cel mai greu. Bineinteles ca acest lucru nu inseamna ca procesoarele nu se pot strica. Uneori se poate intampla ca un procesor sa se arda foarte repede chiar pe durata garantiei acestuia, insa cele mai multe se ard mult mai greu.
Exista numeroase probleme care pot aparea la un procesor. Arderea procesorului reprezinta o problema destul de mare. Printre simptomele arderii procesorului as enumera faptul ca acesta numai functioneaza in parametric normali, laptopul nu mai arata imagine, cand este pornit se poate opri, coolerul este turat la maxim si acesta nu incetineste, diverse alte semen particulare.
Trebuie retinut ca procesoarele trebuie racite in mod corespunzator pentru a lucra in parametric normali.
Una din modalitatile de a va asigura ca procesorul laptopului functioneaza in parametri normali este acela de a duce laptopul la curatat periodic, acesta fiind practic unul din motivele pentru care acesta se supraincalzeste. Daca laptopul se va supraincalzi in mod repetat acesta este semnul ca trebuie curatat altfel se va ajunge inevitabil la arderea acestuia.