Ce este un sistem septic?

0 Shares
0
0
0

Sistemele septice sunt sisteme de tratare a apelor uzate care colecteaza, trateaza si disperseaza apele uzate generate de o casa sau o afacere.

Apele uzate sunt tratate si evacuate in soluri, mai degraba decat colectate si transportate la o statie de epurare. Sistemul septic tipic consta intr-o fosa septica si un fel de camp pentru a dispersa apele uzate in pamant.

Primul punct de tratament al unui sistem septic este rezervorul SEPTIC care este un recipient ingropat, etans, de obicei format din beton, fibra de sticla sau polietilena.

Sarcina sa este de a mentine apele reziduale suficient de mult pentru ca solidele sa se aseze in partea de jos (formand namol) si pentru ca uleiul si grasimea sa pluteasca in partea de sus (sub forma de spuma).

Rezervorul ar trebui sa aiba un filtru EFFLUENT la iesire pentru a impiedica solidele sa paraseasca rezervorul si sa blocheze campul de lixiviu. Multe sisteme includ o cutie de distributie care imparte fluxurile de la fosa septica in mai multe linii de scurgere din sistemul de dispersie.

Sistemul de dispersie poate fi complet sub gradul natural si consta dintr-un pat de absorbtie sau santuri, poate fi amplasat la grad sau poate fi o movila. Tratarea ulterioara a apelor uzate are loc pe masura ce aceasta curge in si prin soluri.

Daca campul de patrundere este in susul fosei septice sau daca este construit un sistem de grada sau movila, in mod obisnuit va exista o pompa pentru a doza sau presuriza sistemul de dispersie.

Este posibil sa existe un sistem avansat de tratament inclus in sistemul dumneavoastra. Aceste sisteme pot trata apa reziduala care permite un camp de scurgere mai mic si separatii reduse de masele de apa subterane si de baza.

Cum ar trebui sa va mentineti sistemul septic?

Toate componentele unui sistem septic trebuie mentinute in mod regulat. Rezervoarele septice trebuie verificate si pompate atunci cand solidele sau praful ajung la un anumit volum al rezervorului.

Filtrele de efluenti ale foselor septice trebuie verificate si curatate in mod regulat (o data sau de doua ori pe an pentru majoritatea gospodariilor si filtrelor, iar in acest sens puteti accesa Calypsomono.ro, pentru a lua legatura cu specialistii.

Casetele de distributie trebuie verificate si ajustate pentru a mentine distributia egala. Rezervoarele pompei trebuie verificate pentru acumularea solidelor si functionarea panoului de control (inclusiv verificarea alarmei).

Sistemele I / A necesita, de regula, sa existe un contract de intretinere intre proprietarul casei si furnizorul de servicii. In functie de sistemul I / A, activitatile de intretinere specifice trebuie sa fie finalizate de catre furnizorul de servicii.

Cum ar trebui sa va operati sistemul?

Utilizati apa in mod eficient – Toata apa pe care o gospodarie o trimite pe conductele sale se rastoarna in sistemul sau septic.

Aceasta inseamna ca, cu cat consuma mai multa apa o gospodarie, cu atat mai putina apa intra in sistem. Utilizarea eficienta a apei poate imbunatati functionarea unui sistem septic si poate reduce riscul de esec.

Toaletele de inalta eficienta – toaletele cu eficienta ridicata folosesc 1,28 litri de apa sau mai putin per fata. Inlocuiti modelele mai vechi ca o modalitate rapida de a reduce fluxurile.

Aeratoarele de la robinet si dusurile de dus cu eficienta ridicata – acestea ambele reduc cantitatea de apa care curge prin conducta reducand astfel debitele.

Masini de spalat – Selectati dimensiunea corespunzatoare a incarcaturii, rulati numai o multime de rufe, incarcati incarcat pe parcursul saptamanii.

Aveti grija la scurgere – Toaletele si chiuvetele nu sunt cosuri de gunoi!

Toalete – O regula usoara este de a nu spala nimic in afara de deseurile umane si hartia igienica. Nu va spalati niciodata – produse de igiena feminine, scutece, mucuri de tigara, cafea, produse chimice de uz casnic, produse farmaceutice.

Chiuvete – Evitati deschizatoarele de scurgere chimice pentru drenurile infundate. In schimb, folositi apa clocotita sau un sarpe de scurgere. Nu turnati niciodata vopsele (inclusiv latex), solventi sau volume mari de substante de curatare toxice in scurgere.

Mentineti-va campul de scurgere.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le faceti:

  • Niciodata nu parcati si nu mergeti pe campul dvs. de scurgere.
  • Plantati copaci distantat adecvat fata de campul de scurgere, pentru a evita ca radacinile sa creasca in sistemul.
  • Pastrati scurgerile de acoperis, pompele de golire si alte sisteme de scurgere a apei pluviale departe de campul de prag.

Simptomele si cauzele esecului

Apelati un profesionist de la Calypsomono daca observati una dintre urmatoarele:

  • Apele uzate se refugiaza in canalele de scurgere gospodaresti.
  • Iarba verde stralucitoare, spongioasa pe campul praznic, chiar si pe vreme uscata.
  • Adunarea apei sau a solului noroios in jurul sistemului septic sau in subsol.
  • Un miros puternic in jurul fosei septice si a campului de levigat. Uneori, mirosurile pot fi detectate de la orificiile de canalizare. Aceasta poate fi o problema, dar nu intotdeauna un semn al unui sistem defectuos.

Cauzele defectiunii

Defectiunile sistemului septic pot fi cauzate de o serie de activitati, inclusiv: turnarea substantelor chimice pe chiuvete sau toalete; consum excesiv de apa; neasigurarea intretinerii corespunzatoare; golirea in sistem a diferitelor produse si gunoaie; si proiectarea sau instalarea necorespunzatoare a sistemului.

0 Shares
You May Also Like