Daca site-ul web incepe sa solicite mai multa energie, este timpul sa migrati la un server privat virtual. Cunoaste cate ceva despre asta.
VPS inseamna Private Virtual Server sau “Virtual Private Server” si, dupa cum sugereaza si numele, este un server care poate fi folosit ca si cum ar fi unic, chiar daca nu este.
Serverul este un computer care, in cazul planurilor private, este impartit in mai multe parti virtuale (aceasta se numeste “partitionare”) si fiecare partitie functioneaza cu propriul sistem de operare.
Sa spunem ca cuvantul “privat” inseamna ca acea parte de gazduire pe care o platiti pentru a va gazdui site-ul web, este doar pentru dvs. si nu partajati resurse precum memorie, spatiu pe disc, procesor etc. cu oricine altcineva, spre deosebire de gazduirea partajata (care este mai accesibila, desigur).
Gazduirea VPS este versiunea de mijloc intre gazduirea partajata si gazduirea dedicata (unde serverul este exclusiv pentru dvs.). Cand alegeti un plan VPS, exista si alte site-uri gazduite pe acelasi hardware ca al dvs., dar este un server mare si, asa cum am mentionat deja, domeniul portalului web este singurul atribuit compartimentului virtual pe care il angajati. Si asta inseamna ca obtineti propriul sistem de operare, stocare dedicata, un procesor puternic si memorie RAM scalabila.
Cu un VPS obtineti multe dintre beneficiile pe care le au serverele dedicate, la un pret mai accesibil.
Cand este recomandat sa recurgeti la un VPS?
In general, un server virtual privat este utilizat pentru site-uri web care necesita o capacitate mai mare de gazduire, adica cele care au nevoie de mai mult spatiu, mai multa capacitate si viteza de transfer, precum si mai multe resurse.
Iata cateva semne ca poate ai nevoie de unul:
- Site-ul brandului tau exista de cativa ani si ai lucrat la pozitionarea acestuia, crescand nivelul de trafic pe care il primeste.
- Daca Pagina ta este gazduita pe un server partajat si are probleme frecvente de performanta; de exemplu, este nevoie de mult timp pentru a incarca.
- Incepeti sa aveti probleme de gazduire si aveti nevoie de mai mult spatiu decat va ofera serverul partajat.
- Sunteti preocupat de securitatea site-ului si aveti nevoie de mai mult spatiu pentru a face backup.
- Aveti nevoie de mai multa putere pentru a implementa functii noi pe pagina dvs., cum ar fi un magazin online sau un portal privat pentru utilizatorii dvs.
- Cautati un echilibru intre buget, securitate, performanta buna si scalabilitate instantanee. Suntem prezenti in cele mai mari Internet Exchangeuri.
Este recomandabil sa-l alegeti daca doriti sa gazduiti un magazin online sau, daca este un site web cu mult trafic, cum ar fi cel al unui mijloc de comunicare, desi este recomandat si daca in compania dumneavoastra doriti sa utilizati (sau sa utilizati deja) aplicatii precum portaluri, extranet, instrumente speciale de colaborare, CRM etc.
Ai nevoie de sfaturi? Cunoaste planurile noastre de gazduire VPS si profitati de ocazie pentru a ne contacta prin intermediul site-ului nostru web.
Ce este un server privat virtual?
In termeni simpli, un server este un computer puternic care stocheaza toate datele si fisierele care alcatuiesc site-ul dvs. Cand cineva scrie numele dvs. de domeniu in browser-ul sau web, acel computer puternic „serveste” site-ul dvs. pe ecranul celui care cauta.
Acum, pentru aspectul virtual: VPS foloseste tehnologia de virtualizare pentru a imparti acel server puternic despre care tocmai am vorbit in mai multe servere virtuale. Ganditi-va la asta astfel: este o singura piesa de hardware fizica care functioneaza ca mai multe servere separate.
Cuvantul privat inseamna exact ceea ce implica. Serverul dvs. virtual este rezervat pentru dvs., astfel incat nu va trebui sa partajati RAM, CPU sau orice date cu alti utilizatori.
VPS Hosting simuleaza experienta unui server dedicat, chiar daca inca partajati serverul fizic cu alti utilizatori.
Furnizorul dvs. de gazduire web instaleaza un strat virtual deasupra sistemului de operare (OS) al serverului folosind tehnologia de virtualizare. Separand serverul in compartimente individuale cu pereti virtuali, acest strat permite fiecarui utilizator sa-si instaleze propriul sistem de operare si software.
Deoarece un VPS va separa fisierele de alti utilizatori la nivelul sistemului de operare, este cu adevarat un server privat. Aceasta inseamna ca site-ul dvs. traieste intr-un container securizat, cu resurse garantate de server – ganditi-va la memorie, spatiu pe disc, nuclee CPU etc. Nu trebuie sa partajati nimic cu altii.
Pentru a intelege cu adevarat cum functioneaza VPS, este important sa va familiarizati cu unele dintre elementele de baza ale gazduirii web, inclusiv cu alte planuri comune. Iata o scurta detaliere a diferentelor dintre gazduirea partajata, dedicata si VPS.
Gazduirea partajata este cea mai comuna forma de gazduire web si functioneaza bine pentru multi proprietari noi de site-uri web. Cand achizitionati un plan de gazduire partajata, partajati resurse cheie precum CPU, RAM si spatiu pe hard disk cu alti proprietari de site-uri web care folosesc acelasi server.