Cat costa o inmormantare in Germania?

Cat costa o inmormantare in Germania?

0 Shares
0
0
0

Stim cu totii ca exista cateva milioane de cetateni romani care au ales de mult timp sa paraseasca tara, sperand ca intre straini, vor reusi sa obtina tot ceea ce si-au propus.

Cu siguranta, nici unul dintre romani nu a plecat din tara datorita faptului ca s-a plictisit de bine, ci au plecat pentru a duce un trai mai bun, si pentru a-si permite lucruri pe care in tara noastra nu si le-au putut permite.

Chiar daca majoritatea romanilor s-au orientat spre tarile latine (Italia, Spania sau Franta), si in Germania traiesc peste jumatate de milion de romani in clipa de fata. Acestia duc o viata asa cum si-au dorit, au un loc de munca, isi permit multe lucruri, si cu siguranta nu ar renunta la traiul din Germania pentru cel din Romania, cel putin pentru moment.

Nu toate sunt insa bune si frumoase. Odata cu trecerea timpului, o multime de romani au murit departe de casa si de cei dragi, si cu siguranta si in Germania au murit multi cetateni romani. In aceste conditii, familiile indoliate au avut de luat o decizie in cel mai scurt timp, astfel ca fie au ales sa ii inmormanteze in Germania, fie au optat pentru repatrierea in Romania.

Cand discutam insa despre servicii funerare Germania, trebuie facuta precizarea ca in comparatie cu repatrierea, acestea sunt mult mai scumpe. In comparatie cu pretul serviciilor de acest gen din Romania, diferenta este si mai mare.

Vom discuta in randurile care urmeaza pe scurt despre acest subiect, si veti putea sa descoperiti de ce familiile romanilor care au murit in Germania, aleg sa ii repatrieze si sa ii inmormanteze in Romania, decat sa ii inmormanteze pe teritoriul Germaniei. Cu siguranta, daca aveti rude sau pe cineva drag in aceasta tara, merita sa cititi si sa va informati.

In ceea ce priveste costurile inmormantarii in Germania, trebuie facuta precizarea ca acestea sunt influentate de mai multi factori importanti.

Servicii funerare:1.500 EUR

Transfer, ingrijire igienica, formalitati, asezare si sicrie stabil, adecvat pentru inmormantare.

Loc de inmormantare

Aici apar cele mai mari diferente de cost. Daca ati ales inmormantarea, sicriul trebuie intotdeauna ingropat intr-un mormant de pamant dintr-un cimitir. O inmormantare altundeva nu posibila. Daca alegeti incinerarea, cenusa poate fi ingropata in cimitir sau in natura.

Taxe de cimitir / inmormantare:2.500 EUR

Taxa de utilizare pentru mormantul selectat, taxa de inmormantare, si daca este cazul, costurile pentru camera frigorifica, sala de doliu si purtatorul de sicrie. Taxele de cimitir sunt stabilite local si pot fi mai ieftine.

Piatra funerara:2.500 EUR

In cazul mormintelor insirate sau elective, o piatra funerara adecvata este plasata la aproximativ 6-12 luni dupa inmormantare. Cu cat este mai mare locul mormantului, cu atat este mai scumpa o piatra funerara adecvata. Pietrele funerare pentru mormintele in care sunt ingropate urne de cenusa sunt mai mici sunt, prin urmare sunt si mai ieftine decat pentru morminte.

Intretinerea mormantului:4.500 EUR

Costurile pentru o intretinere medie permanenta a mormantului de peste 20 de ani. Un mormant trebuie asezat in mod corespunzator, proiectat si intretinut in mod regulat pe durata lunga a vietii sale utile. Mormintele in care sunt ingropate urnele cu cenusa sunt mai ieftine decat mormintele normale.

Inmormantare / adio :1.500 EUR

Posibile articole de cost: decoratiuni florale, coroane de flori, sarbatoare funerara, masuta de cafea, avize necrologice, carduri funerare, oratori funerari si muzicieni.

  • Cheltuieli funerare:8.000 EUR.
  • Servicii funerare:1.500 EUR.
  • Taxe de cimitir / inmormantare:2.500 EUR.
  • Inmormantare / adio :1.500 EUR.
  • Piatra funerara:2.500 EUR.
  • Costuri de intretinere a mormantului:4.500 EUR.
  • Cost total:12.500 EUR.

Luand in considerare toate aceste costuri, este cat se poate de firesc ca familiile romanilor decedati in Germania, sa opteze pentru repatriere decedati Germania, care cu siguranta costa mult mai putin.

In aceste conditii, familiile indoliate vor contacta o firma de specialitate, care se ocupa de repatrierea decedatilor din aceasta tara. Familia va trebui sa comunice datele personale ale persoanei decedate si adresa/locatia.

Cei de la firma care presteaza servicii funerare si repatriere decedati se vor deplasa la fata locului pentru a identifica persoana decedata. Apoi, se vor ocupa de toate formalitatile care sunt necesare pentru efectuarea repatrierii trupului neinsufletit, din Germania in Romania.

Cei de la firma respectiva vor obtine pasaportul mortuar (care este necesar pentru repatriere), ei vor obtine si certificatul de deces si se vor ocupa de absolut tot.

In momentul in care toate formalitatile vor fi indeplinite, vor depune sicriul cu trupul neinsufletit in masina mortuara, si vor porni spre Romania, transportand persoana decedata pana la adresa indicata de catre familia greu incercata (la capela sau acasa daca nu exista capela, mai ales in mediul rural).

Asadar, o astfel de firma scuteste familia de o calatorie in Germania, se ocupa si de obtinerea tuturor documentelor necesare, dar si de realizarea transportului funerar international la un pret mai mic decat pretul inmormantarii in Germania.

0 Shares
You May Also Like