Care sunt cele mai bune chitare

Care sunt cele mai bune chitare?

0 Shares
0
0
0

Probabil cei care doresc sa achizitioneze o chitara sunt interesati de pareri si opinii, dorind sa o achiztioneze pe cea mai buna.

Aceasta alegere trebuie facuta totusi in functie de experienta pe care o ai pentru ca oricat de buna ar fi chitara, daca esti incep\atori este clar ca nu faci nimic.

Pentru cei care sunt la inceput de drum toata lumea recomanda o chitara pentru incepatori din mai multe motive.

Gama produselor in aceasta categorie este foarte varianta si eventual persoana care se va ocupa de tine, va putea sa iti faca o recomandare buna, asta in cazul in care nu doresti sa incepi sa exersezi de unul singur.

Daca te intrebi ce trebuie sa stii despre chitara raspunsul se intinde in foarte multe studii si exemple.

Pentru inceput, trebuie sa stii tipurile de chitara si sa nu ai asteptari foarte mari. O chitara acustica se poate achiztiona la un pret rezonabil si pentru inceput se pare ca este alegerea ideala.

Daca esti la inceput de drum, trebuie sa stii ca sunt trei tipuri de chitara: clasica, acustica si electrica.

In functie de stilul muzicii, chitara electrica este folosita in special pentru muzica rock, metal sau blues.

Chitara acustica defineste muzica pop, folk uneori si rock, iar chitara clasica, muzica clasica.

In general nu prea suntem familiarizati cu tipurile de chitara si marea majoritate considera ca exista doar doua tipuri, adica acustica si electrica.

Diferenta dintre cele doua consta in existenta unui amplificator. Uneori se poate sa cazi in capcana alegerii unei chitare in functie de pret, crezand ca firma producatoare si pretul vor raspunde necesitatii tale.

Chitarele cu cutie de rezonanta sunt putin mai mari si datorita faptului ca sunt goale pot amplifica sunetul format in momentul vibratiei corzilor.

In aceatsa categorie intra patru asa zise subcategorii. Chitara acustica este cea mai cunoscuta din aceasta categorie si mai este denumita chitara folk sau chitara western.

Utilizarea ei are o arie larga, fiind folosita in multe genuri muzicale.

Chitara clasica este special creata pentru muzica clasica, aceasta avand fretbordul mai lat si corzile mai indepartate. Acest lucru prezinta avantajul de a utiliza corzile mai bine, datorita faptului ca acestea nu pot fi atinse din greseala.

Are totusi si un dezavantaj in ceea ce priveste formarea acordurilor in special pentru persoanele cu degetele mai scurte.

In cazul chitarelor clasice se pot intalni clasicele chitare spanish quitar dar si chitara baroc, alto, soprano, primo, tenor sau chitara contrabas.

Majoritatea chitarelor clasica au sase corzi, insa acestea se pot intalni si sub forma moderna cu zece corzi sau modern classic 10 strings guitar sau cu 12 corzi, spanish 12 strings guitar.

Chitara de rezonanta este prevazuta cu un rezonator din metal in locul gaurii de rezonanta si este folosita in special in cadrul muzicii blues.

Chitara elctro acustica este de fapt o chitara acustica care preia sunetele printr – un microfon, il moduleaza printr – un EQ controler si il trimite mai apoi inspre amplificatorul electric. Sunt folosite atunci cand se doreste amplificarea sunetelor, in special in cadrul concertelor.

Chitarele fara cutie de rezonanta sunt acele chitare amplificate doar prin sunet electric sau ceea ce stim cu totii chitara electrica.

Aceastea sunt de obicei clasificate in functie de calitatea lor.

Chitarele elctrice au si ele de obicei sase corzi, insa pot fi si cu sapte sau 12 corzi.

Se pare ca incepand cu anii 50 chitara electrica acastigat o mare popularitate in randul tuturor. Acest trend a inceput cu firma Fender care a produs chitara Stratocaster. Aceatsa a ramas neschimbata pana in zilele noastre si se pare ca a devenit etalonul si modelul de baza al chitarei electrice.

Daca doresti o chitara acustica, recomandarile se fac in functie de experienta pe care o ai, si bineinteles de bugetul de care dispui.

Este de dorit pentru cei care sunt incepatori, sa aleaga o chitara pentru incepatori, datorita suntelor calde si bogate, care datorita cutiei de rezonanta ti se vor parea perfecte.

Indiferent in ce stadiu te afli, incepator novie sau amator, o chitara pentru incepatori te va ajuta in ceea priveste lectiile pe care le vei urma in invatarea instrumentului.

In timp, dupa ce stapanesti chitara poti incerca urmatorul pas cu o chitara pe care o visezi insa pe care nu ai fi putut invata unele lucruri.

0 Shares
You May Also Like