Care sunt beneficiile serviciilor funerare?

0 Shares
0
0
0

Care sunt beneficiile serviciilor funerare?Inmormantarile fac parte din procesul de doliu inca de la inceputul istoriei omenirii, deoarece ne ajuta sa trecem de la viata inainte de moarte la viata de dupa moarte. Exista cateva etape ale beneficiilor unei inmormantari, iar acest lucru va poate ajuta sa incepeti procesul de vindecare.

  • Transcendenta

In cele din urma, o slujba de inmormantare ne poate ajuta sa imbratisam minunea vietii si a mortii.

  • Semnificatie

O slujba de inmormantare poate marca semnificatia vietii care a fost traita. De asemenea, ne ajuta sa gasim sens si scop in viata noastra continua, chiar si in fata pierderii.

  • Expresie

O slujba de inmormantare ne poate permite sa ne exprimam gandurile si sentimentele interioare despre viata si moarte.

  • Sprijin

Un serviciu de inmormantare poate reuni oameni carora le pasa unul de celalalt intr-o atmosfera de dragoste si sprijin.

  • Rechemare

O slujba de inmormantare ne poate incuraja sa ne amintim de persoana care a murit si sa impartasim cu altii amintirile noastre unice, creand speranta pentru viitor.

  • Realitate

O slujba de inmormantare ne poate ajuta sa incepem sa recunoastem cu adevarat realitatea ca cineva din viata noastra a murit.

Un serviciu comemorativ te va ajuta sa..

Platesti tribut

Un serviciu aduce un omagiu deosebit vietii unei persoane. Printre scopurile sale, ne ajuta sa recunoastem moartea, sa ne amintim viata si sa activam sprijinul in aceasta perioada dificila in mod natural.

Incepi doliul

Slujba comemorativa ii ajuta pe supravietuitori sa se confrunte cu realitatea mortii, care este primul pas mare spre a lua durerea din interior si ne permite sa o exprimam in exterior prin doliu.

Primesti sprijin

O inmormantare le ofera prietenilor si rudelor ocazia de a-si exprima dragostea si respectul pe care le simt pentru cineva care a fost important pentru ei. Adesea, doar sa vezi cat de mult le pasa altora te poate ajuta sa te adaptezi la pierderea lor.

Iti exprimi sentimentele

De mii de ani, inmormantarile au fost un mijloc de a ne exprima convingerile, gandurile si sentimentele. Ne ajuta sa recunoastem ca cineva pe care il iubim a murit si ne permite sa ne luam la revedere.

Importanta ritualurilor ceremoniei funerare

Ritualurile sunt experiente simbolice care ne ajuta, impreuna cu familiile si prietenii nostri, sa ne exprimam cele mai profunde ganduri si sentimente despre cele mai importante evenimente ale vietii. De exemplu, petrecerile de nastere onoreaza trecerea unui alt an in viata. Nuntile afirma public dragostea privata impartasita de doua persoane.

Ce au in comun toate ritualurile?

Ritualurile ne unesc

De obicei, evenimentele publice, familiile, prietenii, membrii bisericii, satele, chiar si natiunile creeaza si pun in aplicare ritualuri. Este o modalitate de a oferi un sistem de sprijin pentru credinte si valori comune.

Ritualurile ne ajuta sa ne simtim in largul nostru

Majoritatea ritualurilor urmeaza o procedura specifica stabilita. Detaliile se vor schimba, dar modelul general ramane de recunoscut. Previzibilitatea ritualurilor ajuta participantii sa se simta in largul lor.

Daca esti in cautarea unei firme de servicii funerare cu ani de experienta si abilitatile de a face fata oricarei situatii, poti lua in considerare servicii funerare Craiova President.

Obiceiuri rasaritene de la inmormantari

In Biserica Rasariteana , diferitele rugaciuni pentru cei plecati au ca scop rugaciunea pentru odihna celor decedati, mangaierea celor vii si amintirea celor vii de propria lor mortalitate si de concizia acestei vieti pamantesti. Din acest motiv, slujbele de pomenire au si rol de pocainta. Acestea tind sa fie tinute mai frecvent in timpul celor patru anotimpuri de post.

Daca serviciul este pentru o persoana, este adesea tinut la mormantul defunctului. Daca este o comemorare generala a tuturor celor plecati sau daca mormantul individului nu este aproape, slujba se tine intr-o biserica, in fata unei „masute memoriale” speciale, de sine statatoare, de care este atasat un  crucifix si cu un candelabru pentru ca credinciosii sa puna lumanari aprinse.

Diaconul (sau, daca nu exista diacon, preotul) balanseaza cadelnita aproape toata slujba, in timp ce toti stau in picioare tinand lumanari aprinse. Aproape de sfarsitul slujbei, in timpul tropariei finale, toti fie isi sting lumanarile, fie le pun intr-un suport pentru lumanari langa masa memoriala. Fiecare lumanare simbolizeaza sufletul individual, pe care, parca, fiecare persoana il tine in propria mana. Stingerea (sau renuntarea) la lumanare, la sfarsitul slujbei, simbolizeaza faptul ca fiecare persoana va trebui sa-si predea sufletul, la sfarsitul vietii.

Slujba este compusa din psalmi, ektenii (litanii), imnuri si rugaciuni. In structura sa, urmeaza ordinea generala a Utreniei  si este, de fapt, o slujba de inmormantare trunchiata. Unele dintre cele mai notabile portiuni ale slujbei sunt Condacul celor plecati si cantarea finala.

Parastasul este slujit cel mai frecvent la sfarsitul Sfintei Liturghii ; cu toate acestea, poate fi tinut si dupa Vecernie, Utrenie sau ca o slujba separata. Daca slujba se tine separat, exista lecturi din epistolele pauline si din evanghelii, care sunt atribuite in functie de ziua saptamanii.  Cu toate acestea, nicio lectura nu se atribuie duminicii, deoarece duminica ar trebui sa sublinieze mai degraba invierea lui Hristos decat pe cei plecati.

0 Shares
You May Also Like