Beneficiile sistemelor moderne AC

Share Button

Aer conditionat sau nu?

Dupa ce a fost considerat un lux, aerul conditionat a fost popularizat de-a lungul anilor pentru a deveni un produs standard. Acum este accesibil pentru aproape toata lumea, care poate sa se bucure de o briza rece in timpul celor mai coplesitoare valuri de caldura. Pentru unii, aerul conditionat este mai mult decat un aparat esential, este o chestiune de supravietuire: in masina, la serviciu, acasa, un aparat de aer conditionat este cel mai bun prieten al tau in orice moment. Chiar si atunci cand nu este cu adevarat necesar. Sa recunoastem, unii oameni abuzeaza de aceste sisteme.

Nu este ceva neobisnuit sa intram intr-o casa sau un magazin, care sunt hiper-racite de catre sistemele de aer conditionat. Pentru toti acei oameni carora le place sa-si transforme casele intr-un adevarat congelator, trebuie sa le reamintim rolul principal al sistemului de aer conditionat: aerul conditionat are scopul de a oferi un mediu sanatos si confortabil, cu o temperatura medie constanta de 22 ° C.

Oamenii reduc setarile cu mult sub aceasta temperatura, creand spatii neplacute, favorabile socului termic. In plus, efectele administrarii necorespunzatoare a temperaturii pot provoca probleme grave de sanatate, cum ar fi un gat rigid, durere in gat, nas infundat etc. Un aparat de aer conditionat este solutia cea mai eficienta pentru mentinerea unei locuinte racoroase. Este foarte recomandat sa achizitionati un astfel de sistem, daca nu aveti deja unul. Pentru toti cei care asociaza aerul conditionat cu disconfortul si care nu doresc sa instaleze un aparat de aer conditionat, trebuie sa le amintim ca trebuie sa tina cont de un lucru important: ceea ce face ca unda de caldura sa fie atat de greu de tolerat de catre organism, este nivelul ridicat de umiditate pe care il contine. Pentru a remedia acest lucru, nu este nevoie sa se scada drastic temperatura: simplul act de dezumidificare a casei face ca aerul sa poata fi mai usor de suportat.

Desigur, exista modalitati ecologice de a limita inconvenientele caldurii extreme, cum ar fi echiparea unei case cu protectie solara, cum ar fi parasolarele sau jaluzelele, evitarea utilizarii unor aparate cum ar fi un cuptor sau uscator etc., dar aparatul de aer conditionat este fara indoiala, modul cel mai eficient de a oferi si de a mentine prospetimea aerului in casa. Un aparat de aer conditionat devine un bun foarte valoros prin eliminarea umiditatii excesive, filtrarea aerului si mentinerea temperaturii la nivelul dorit de confort.

Instalarea unei pompe de caldura – un alt motiv bun pentru a beneficia de aer proaspat, pe perioada  verii.

 

Pompa de caldura poate reprezenta alegerea perfecta – nu numai ca are o functie excelenta de conditionare a aerului, ci si de incalzire pe timpul lunilor mai reci, si aceasta la un cost redus. Toti expertii in aer conditionat si incalzire spun: o pompa de caldura este una dintre cele mai eficiente sisteme de pe piata. S-au facut imbunatatiri semnificative in aceasta tehnologie in ultimul deceniu, iar modelele actuale dispun de performante exceptionale.

Intrebari frecvente despre sistemele AC

Am ezitat intre un aparat de aer conditionat si o pompa de caldura. Care ar trebui sa aleg?

 

Avand in vedere climatul in care locuiesti si nevoile tale de incalzire, este recomandata achizitionarea unei pompe de caldura. O pompa de caldura ofera confort si eficienta energetica fara egal. De-a lungul anilor, aceste produse au suferit numeroase imbunatatiri tehnologice, iar mai multe modele disponibile pe piata functioneaza la temperaturi scazute de iarna, chiar sub -26 ° C. Astfel, puteti sa va bazati pe un sistem care va oferi tot anul confort, in timp ce va permite sa economisiti energie in timpul perioadei de incalzire.

 

 

Din moment ce nu detin casa in care locuiesc, ce unitate ar trebui sa instalez?

 

Aveti multe optiuni. In primul rand trebuie sa va stabiliti bugetul si care camere au nevoie de aer conditionat, fie intreaga zona de locuit, fie anumite camere (dormitoare si/sau camera de zi). Din moment ce nu detineti casa, probabil ca veti opta pentru o unitate mobila pe care o puteti aduce cu dvs. atunci cand vine timpul sa va mutati.

 

Aparat de aer conditionat pentru ferestre

 

Climatizoarele ieftine, de fereastra sau individuale sunt usor de instalat si reprezinta cea mai buna optiune. Merita sa sa cumparati o unitate noua, atata vreme cat veti lua in considerare urmatoarele aspecte:

  • Ar trebui sa cumparati un aparat de aer conditionat care sa se potriveasca cu spatiul de care aveti nevoie pentru racire. Nu faceti greseala de a cumpara o unitate prea puternica care atinge temperatura dorita mai rapid, prin urmare, fara a avea cicluri suficient de lungi pentru a dezumidifica camera. Aceasta achizitei va rezulta intr-un sentiment neplacut de disconfort din cauza aerului rece si umed.
  • Verificati clasificarea eficientei energetice si optati pentru produsele ENERGY STAR
  • In magazin, cereti vanzatorului sa puna in functiune unitatea pe care o analizati, astfel puteti evalua nivelul de zgomot.
  • Ca si in cazul oricarui alt tip de aparat de aer conditionat, intrebati despre garantie si alegeti o unitate sustinuta de cea mai buna garantie disponibila. Unele produse de calitate foarte buna sunt acoperite de o garantie de 5 ani.

 

Aparat de aer conditionat portabil

 

Un aparat de aer conditionat portabil are roti care usureaza transportul de la o camera la alta si necesita o instalare minima pentru a fi complet functional. De obicei, este instalat langa o fereastra pentru a plasa conducta de evacuare in deschiderea ferestrei. Apoi, odata conectat, este gata sa functioneze. Aparatele de aer conditionat portabile sunt accesibile, compacte si se potrivesc intr-un dulap, odata ce sezonul fierbinte se termina. Ele pot fi destul de zgomotoase si unele pot fi deranjate din punct de vedere al aspectului (prin faptul ca veti vedea tot timpul conducta de evacuare de la fereastra).

Pompa de caldura are cel putin 15 ani. Pot sa astept inca 5 ani inainte de a o inlocui? Cele mai multe pompe de caldura au o durata de viata de aproximativ 15 ani, dar intretinerea sezoniera de catre un antreprenor certificat, poate prelungi durata de viata a unitatii cu mai multi ani. Cu toate acestea, daca economiile de energie reprezinta o preocupare, merita sa o inlocuiti, deoarece noile unitati au suferit numeroase imbunatatiri de-a lungul anilor si ofera in prezent o crestere semnificativa a eficientei energetice decat modelele mai vechi.

Be Sociable, Share!