Beneficii ale călăriei pentru sănătate

0 Shares
0
0
0

O plimbare cu calul nu este doar o activitate distractivă de făcut cu familia sau prietenii. Călăria are, de asemenea, numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și psihică.

Creșterea tonusului și forței musculare

Din exterior, poate părea că un călăreț stă pur și simplu acolo, pe cal, mergând unde îl duce acesta. De fapt, călărețul angajează toţi mușchii, de la nucleu până la interiorul coapselor și brațelor. Astfe călărețul își dezvoltă forța prin adaptarea constantă la mișcările animalului.

Îmbunătățirea forței și a posturii de bază

Menținerea unei poziții adecvate pentru călărie angajează mușchii nucleului, spatelui și pieptului. Călărețul trebuie să contracte anumiți mușchi pentru a rămâne în echilibru și pentru a-și menține corpul într-o poziție potrivită. Poziția corectă reduce stresul pe spate.

Îmbunătățirea coordonării

Călărețul trebuie să își coordoneze mișcările cu calul, dezvoltând conștientizarea spațială și ajustând postura după cum este necesar. El folosește brațele, picioarele și posteriorul simultan pentru a direcționa calul și a traversa obstacole.

Antrenament cardio

Călăria este o formă de exercițiu cardio de intensitate moderată. Poate crește ritmul cardiac și poate arde sute de calorii, în funcție de tipul, intensitatea și durata călătoriei.

Promovarea circulației sănătoase și a flexibilității

Ritmul natural al mișcării calului promovează circulația sănătoasă și un sentiment de relaxare pentru călăreț. De asemenea, întinde mușchii tensionaţi și mărește gama de mișcare a articulațiilor.

Antrenament mental

Călărețul trebuie să rămână alert și să reacționeze rapid la orice schimbare în viteza și direcția calului. El dezvoltă, de asemenea, abilități de rezolvare a problemelor prin descoperirea modului de a comunica cu calul și de a traversa obstacolele de pe traseu.

Îmbunătăţirea dispoziției și reducerea stresului

Călăria este o pauză de la factorii de stres și griji – călărețul se concentrează în schimb pe sarcina din acel moment. Călăria este cunoscută pentru faptul că reduce nivelul de stres și favorizează o stare de bine. Petrecerea timpului cu animalele determină, de asemenea, organismul să elibereze serotonină, un hormon care îmbunătățește starea de spirit.

Ieșire în aer liber și natură

Petrecerea timpulu în aer liber și la soare îmbunătățește, de asemenea, starea de spirit. Călărețul experimentează o evadare din viața de zi cu zi și poate avea ocazia de a explora un loc nou și de a admira priveliști frumoase.

Socializarea cu oamenii și caii

Călăria este, adesea, o activitate socială. Călărețul formează legături cu alți călăreți – fie că sunt membri ai familiei, prieteni sau colegi – precum și membri ai personalului. Călărețul poate dezvolta, de asemenea, o legătură cu calul și poate avea beneficii din această relaţie.

Învățarea unei noi abilități și dezvoltarea încrederii

Călăreţii învață noi abilități și își dezvoltă memoria, stocând informații despre cum să efectueze mișcările și să comunice cu calul. De asemenea, ei câștigă încredere în propriile abilități.

Orice călăreț pasionat vă va spune că această activitate este bună pentru trup și suflet. Fie că este vorba de a-ți consolida puterea fizică, de a te relaxa și de a forma legături sociale, de a petrece timp în aer liber sau de a învăța ceva nou, călăria te face, invariabil, să te simți bine.

Dacă doriți să experimentați beneficiile călăriei, de ce să nu încercați o plimbare cu calul la Braşov? Puteţi face o programare pe un site de activitati Brasov, unde veţi găsi şi alte idei de a vă petrece timpul în mod activ şi inedit în oraşul de sub Tâmpa. 

0 Shares
You May Also Like