Avantaje casti fara fir

Share Button

Daca te intrebi ce sa cumperi,  casti fara fir sau casti cu fir, iti explicam in acest articol care sunt avantajele pe care castile cu fara fir ti le ofera. In primul rand ai mai mult spatiu de miscare si nu mai esti constrans de lungimea firului, acesta fiind unul din cele mai importante avantaje ale acestui tip de casti. In cele ce urmeaza iti explicam toate avantajele si dezavantajele pe care castile cu fir ti le pot oferi.

Castile cu fir sunt modele simple care nu implica nicio nevoie electronica suplimentara pentru modulul radio si pentru alimentarea bateriilor. Avantajul acesta se poate traduce printr-o fiabilitate mai buna. In plus, sunt foarte usor de utilizat si tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca ai conectat firul la mufa de la aparatul de unde vei rula muzica sau filmele.

Costul este clar mai mic si acesta este si unul dintre cele mai importante avantaje pe care le au castile cu fir reprezentat de pretul de achizitie mai scazut generat de complexitatea mica a echipamentelor. Asta insteamna ca vei plati mai putin pentru casti care ofera o calitate similara cu cea wireless sau ca poti sa cumperi un model mai scump pentru suma la care ai acces in mod normal la un model entry level de casti wireless.

Castile wireless pe de alta parte te ajuta sa nu te incurci cu fire. Chiar daca acesta este cel mai mare avantaj al castilor fara fir si pare a fi doar de ordin estetic in realitate lipsa de cablu de conectare iti va da mai multa libertate de miscare mai ales atunci cand faci sport, daca mergi pe bicicleta sau daca asculti muzica pe strada. In plus, modelul fara fir arata mult mai bine dupa parerea noastra.

Distanta mare de receptie conteaza destul de mult. Cele mai multe modele fara fir pot sa functioneze pana la o distanta de 10 metri sau chiar mai mult tinand cont de obstaole. Asta inseana ca poti spre exemplu sa te uiti la TV de pe canapea la volumul dorit de tine chiar si atunci cand cineva doame in camera de langa sau chiar in aceeasi locatie. Daca asculti muzica in sufragerie pot sa pleci cu castile pe urechi si nu vei intrerupe auditia.

Castile fara fir permit o utilizare mai complexa pentru ca in general modelele radio care au receptori specializati sunt destul de simplu de utilizat pentru ca lipseste procesul de pairing prezent si necesar in cazul modelelor bluetooth. Receptorul radio se conecteaza la calculator sau direct pe jackul de iesire pentru casti. In momentul in care sunt pornite castile cele doua se vor conecta automat existand in general un buton care iti permite sa schimbi canalul radio dintr-o lista predefinita pentru a reduce interferentele.

La polul opus gasim castile bluetooth. Paringul castilor cu receptorul poate sa se transforme clar intr-un cosmar pentru cei care nu se pricep mai ales atunci cand schimbi acest dispozitiv cu unul nou sau atunci cand cele doua nu se vad intre ele.

Be Sociable, Share!