Cu peste 100.000 de persoane numai in Marea Britanie, ce au incercat tratamentele de albire a dintilor anul trecut, se pare ca ne-am scufundat in final, in cutuma Americana care spune: cu cat ai dintii mai albi si mai stralucitori, cu atat mai tanar si mai fericit te vei simti. Cauti cei mai buni plasturi pentru albirea dintilor? Intra pe SmileBright.ro!
Dar este aceasta “misiune” pentru dobandirea unui zambet stralucitor si alb atat de sigura si de eficienta pe cat ne face sa credem multitudinea de brosuri dentare ale clinicilor de stomatologie?
Dentistii cosmetici sunt sub “foc continuu” din princina declaratiilor de multe ori exagerate, ce promoveaza albirea cu laser a dintilor, o tehnica foarte costisitoare, mai ales in occident.
In acelasi timp, pastele de dinti au fost aspru criticate, deoarece contin particule abrazive ce pot deteriora in timp smaltul dintilor, iar unii cercetatori afirma ca peroxidul de hidrogen, cel mai des element folosit in albirea dentara, poate fi cancerigen si poate slabi dantura.
Exista 3 abordari majore, in procesul de albire a dintilor. Pastele de dinti ce contin agenti anti-pete sau peroxid de hidrogen costa foarte putin, cu cativa dolari mai mult decat o pasta normala si sunt folosite din ce in ce mai des de sute de mii sau chiar milioane de persoane.
O a doua abordare, o constituie asa numitele kituri de albire. Acestea pot costa putin peste 100 de dolari si implica aplicarea de solutie bazata pe peroxid de hidrogen, in santuri de albire, ce sunt aplicate dupa aceea pe dantura pacientului (utilizatorului) pe perioada noptii, repetandu-se aceasta procedura in fiecare noapte, pentru 1 sau 2 saptamani.
Producatorii acestor tratamente sustin ca pot albi dintii cu pana la 7 sau 8 nuante si constituie in acest moment, a doua abordare majora din punct de vedere al popularitatii la nivel global.
Ultima, dar si cea mai scumba abordare sau metoda, este albirea dintilor cu laser, la cabinetul stomatologic. Albirea este efectuata de catre un medic dentist, care are si instrumentarul necesar (nu toate cabinetele sau medicii il au, deoarece echipamentul este foarte scump).
Procedura se executa cu ajutorul laserului, ce poate aplica la nivelul dintilor pacientului, peroxidul de hidrogen, printr-o iluminare puternica a dintelui, ce accelereaza procesul de albire.
Aceasta procedura, poate dura intre 15 minute si 1 ora, iar medicii declara ca poate albi dintii cu pana la 11 nuante, dar poate costa mai mult de 800-1000 de dolari. De fapt, toate aceste tehnici au ca tinta petele depuse pe dinti, cauzate de anumite particule din mancare, ce nu au fost inlaturate la timp printr-o periere dentara corespunzatoare.
Petele pot aparea din cauza consumului abuziv de anumite bauturi acidulate sau anumite tipuri de mancare care prin descompunere, pot ataca dintii mult mai repede, decat alte tipuri.
De asemenea, petele pot aparea si ca urmare a unor lungi tratamente cu antibiotice foarte puternice, mai ales daca acestea au fost efectuate in perioada copilariei, atunci cand dintii inca se dezvolta iar smaltul este foarte subtire.