4 sfaturi utile pentru optimizarea ratei de conversie  în comerțului electronic

0 Shares
0
0
0

Există vreo provocare mai mare pentru comercianți decât să vândă mai mult și mai bine? Pentru orice afacerist din mediul online, optimizarea ratei de conversie este aproape singura preocupare constantă. O creștere susținută va fi ușor de observat atunci când vei aplica tehnicile necesare pentru a oferi prețul de care are nevoie utilizatorul în orice moment. La rândul său, acest lucru va permite afacerii tale de comerț electronic să-și atingă rentabilitatea maximă.

Odată cu evoluția dezvoltării digitale, profilul clientului online a evoluat de la cumpărăturile impulsive făcute printr-un singur click,  la o decizie la fel de gândită ca într-un magazin tradițional. Deși depinde de tipul de serviciu sau produs oferit, utilizatorii digitali au mai multe așteptări acum de la magazinul online pe care îl aleg, înainte de a decide să cumpere.

De aceea, am subliniat deja importanța experienței clienților pe site-urile magazinelor online ca parte a strategiei de stabilire a prețurilor unei afaceri de comerț electronic. În final, tot ce contează este să oferi prețul corect pentru clienții tăi – pentru a-i motiva să cumpere de la tine și desigur pentru a-ți crește afacerea.

Având în vedere această nouă paradigmă a vânzărilor online, care este mult mai personalizată și adaptată nevoilor și circumstanțelor fiecărui utilizator, există patru elemente cheie de care să ții cont pentru optimizarea ratei de conversie a business-ului tău online.

1.Primul element este reprezentat de aspectul vizual.

Cum afectează proiectarea fișei de produs comerțul electronic? Enorm. Trebuie să recunoaștem că modul în care sunt prezentate detaliile tehnice va face ca descrierea produsului să fie mai mult sau mai puțin atrăgătoare. Acest lucru poate părea ceva banal, dar este util să reții, astfel încât să oferi utilizatorului frecvent doar informațiile de care are nevoie, de exemplu.

2.Caută-ți oportunitățile printre cele mai competitive produse.

Răspunde la următoarea întrebare: Cele mai populare produse sunt cele mai profitabile pentru afacerea ta? Sau trec neobservate? Este important să profiți de ceea ce știi că prezintă interes sporit pentru clientela ta. Dacă știi că aceste vânzări sunt deja mai mult decât sigure, asumă-ți un risc și promovează produsele mai puțin cunoscute sau cele care sunt direct legate de produsele favorite de clienți pentru a crește valoarea medie a coșului de cumpărături.

3.Creează o interfață care îl face pe utilizator să se simtă important.

Personalizarea este la modă și nu pare să se demodeze curând. Având o zonă în care utilizatorul își poate construi lista de dorințe, poate câștiga puncte de fidelitate, poate consulta achizițiile anterioare și așa mai departe, îl va determina să se întoarcă în magazinul tău online, pentru că îi ușurezi activitatea și îl faci să înțeleagă cât de important este el pentru tine. În plus, prin intermediul listelor de dorințe, ai ocazia să descoperi care sunt interesele lor, astfel încât să poți trimite notificări personalizate atunci când unui produs îi scade prețul sau i se epuizează stocul . Acest factor de ultim moment este una dintre cele mai populare metode de stimulare a cumpărăturilor prin e-commerce.

 

4. Incorporează inteligență artificială pentru a crește puterea vânzărilor tale.

Cu ajutorul unui price tracker, poți studia prețurile concurenților aplicate la produse similare sau chiar identice și chiar poți vedea la care valori au fost vânzări mai mari. Tehnologia te ajută să observi aceste schimbări și să te adaptezi la ele, ba chiar îți oferă șansa să faci tu schimbări avantajoase pentru a avea o rata de conversie crescută și un câștig profitabil.

Cel mai important lucru este să fii atent la nevoile utilizatorilor – ascultă și vei putea auzi așteptările lor; ține cont de ele și vei deveni alegerea numărul unu când vine vorba de e-commerce.

 

0 Shares
You May Also Like