Se merita cumparat un smartphone ieftin?

Share Button

Daca nu dispuneti de buget foarte mare, si doriti un smartphone, va ganditi ca ati putea cumpara un telefon ieftin si bun. Desigur, in privinta gadgeturilor ieftine, trebuie sa cunoasteti detalii tehnice minime despre memorie, procesor, sistem de operare, autonomia baterie.

O astfel de optiune ieftina poate fi Allview A5 Easy. Iata o scurta descriere a smartphone-ului:

1.    GPS, Internet, jocuri, Bluetooth, doua camere foto, doua sloturi sim, social media
2.    display Allview de 4 inch cu rezolutia de 800 x 400 px
3.    Sistem de operare Android 5.1 Lollipop
4.    Procesor Dual-Core de 1GHz
5.    Memoria Flash de 8GB si memoria RAM de 1GB
6.    Functia HD Voice de imbunatatire a sunetului, diminuare a zgomotului de fundal
7.    Camera foto de 5 MP cu functie Face beauty.

Putem analiza rapid aceste aspecte:

1.    Dispune, ca oricare smartphone de functiile de baza pentru navigarea pe Internet, pentru gaming, GPS, retele de socializare, are doua camere foto si doua sloturi sim – in consecinta un plus
2.    Display-ul are doar 4 inch – un minus pentru ca este totusi un dislay mic
3.    Sistemul de operare este un sistem foarte nou – un plus
4.    Procesorul – ok
5.    Memoria destul de mica – se poate extinde cu un card micro SD – doar asa un plus
6.    Functia este posibila cand ambele persoane folosesc telefoane cu HD Voice – in acest caz un plus
7.    Camera foto relativ performanta

Mai putem adauga ca are o zona pe display fara iconite, deci practic mai putin exploatata si tehnologia LCD nu foarte performanta, culorile fiind mai neclare, culoarea albastra mai stearsa. Nu incarca rapid aplicatiile, dar este un smartphone destul de ok pentru utilizarea pe retelele de socializare.

Tinand cont de aceste aspecte pozitive si negative, nu in ultimul rand va veti opri la pret si bugetul dumneavoastra. Este un smartphone accesibil celor care nu dispun de buget foarte mare, dar pot cumpara la pret mic, un telefon mobil modern, care incearca sa se ridice la standardele telefoniei mobile actuale.

Depinde si de clientul care il achizitioneaza – daca este de exemplu, un copil sau o persoana in varsta, telefonul este chiar recomandat, acest tip de clienti fiind mai putin pretentiosi cand vine vorba despre functii complexe pe care nu le-ar folosi, deci nu sunt necesare. Sau in cazul in care clientul are un smartphone performant, si isi doreste un al doilea smartphone, de ce sa nu il cumpere pe acesta la pret mic?

In concluzie, se merita cumparat Allview A5 Easy de catre persoanele care doresc functii mai putin complicate la pret redus, calitatea este asigurata prin sistemul sau de operare si designul minimalist oferit, este un smartphone cu care se poate comunica in conditii foarte bune, sau se poate folosi pentru navigarea pe Internet si pe retele cu asigurarea unei viteze relativ bune, dar fara incarcarea multor pagini.

Informati-va corect despre detalii si pret pentru a nu fi luat prin surprindere atunci cand il utilizati, este totusi un smartphone care nu poate garanta decat calitatea conforma cu cel mai mic pret.

Be Sociable, Share!